Bemutatkozott a jövő a Schneider Electric innovációs központjában

forrás: Prím Online, 2022. március 1. 14:07

A legmodernebb energiamenedzsment és épületautomatizálási megoldásokat mutatja be egy új létesítmény Szigetszentmiklóson. Az Innovation HUB névre hallgató központ a Schneider Electric szigetszenmiklósi logisztikai bázisán kapott helyet, és a jövőben a szemléletformálásban és az oktatásban is fontos szerepet játszik majd. Első látogatója Franciaország magyarországi nagykövete, Pascale Andréani volt.

A Schneider Electric legújabb innovációs hub-jában többek között az energiamenedzsmentet, az épületautomatizációt, a termelőberendezések felügyeletét támogató, a csúcstechnológiát képviselő megoldásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A vállalat élenjár a fenntarthatósági törekvéseket segítő rendszerek és termékek fejlesztésében, amelyeket saját maga is alkalmaz. Világszerte már több okosgyára működik a Schneider Electricnek, amelyek a hatékonyság növelése mellett jelentős csökkenést értek el mind a felhasznált energia mennyiségében, mind a károsanyag-kibocsátásban. Magyarországhoz legközelebb a bulgáriai Plovdivban található ilyen létesítmény, ahol már a folyamatok mintegy kétharmadát teljes mértékben automatizálták. 

 

A szigetszentmiklósi logisztikai- és elosztóközpontban 25.000 négyzetméteren a cég több mint 280 munkatársa végez logisztikai és gyártási tevékenységet. Naponta átlagosan 17.000 megrendelést teljesítenek, ami közel 130 tonnának felel meg. 

 

 

„A logisztikai központ 21 országot lát el termékeinkkel, stratégiai szerepet játszik logisztikai hálózatunkban, a Schneider Electric elosztóközpontjai között is kiemelt szerepe van, nem csak Európában de világviszonylatban is. A szigetszentmiklósi bázis három éve csatlakozott a Schneider Electric saját Okos Elosztási Központ programjához. Ez tette lehetővé, hogy az elmúlt években többek között informatikai fejlesztéseket, okos megoldásokat vezessünk be, eredményesen használjuk saját termékeinket és megoldásainkat, melyek segítségével maximális hatékonyságot tudunk elérni optimális költségek mellett” – tette hozzá Christos Vardakostas, a Schneider Electric kelet-európai logisztikai térségért felelős igazgatója.

 

A CEELogban található Innovation HUB-ot a jövőben folyamatosan fejlesztik majd, így a jövőben átfogó képet nyújt a villamos energia világában zajló digitális átalakulásról, az ügyfeleknek és partnereknek kínált energetikai csúcstermékekről, valamint az Energia 4.0 koncepcióról. A létesítmény amellett, hogy látogatóközpontként szemléletformáló szerepet is betölt, az elképzelések szerint oktatási funkciót is kap majd, saját munkatársak és külsősök képzése is szerepel a tervek között. 

 

„A világ vezető szemléletformáló vállalataként komoly erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy a hatékony és fenntartható működést egyaránt támogató innovációkkal segítsük ügyfeleinket, illetve az ő szolgáltatásaikat használó milliókat. Azért vagyunk biztosak abban, hogy a megoldásaink valóban segítenek ezen célok elérésében, mert mi is használjuk őket nap mint nap. A saját rendszereinket alkalmazva például az indonéziai Bantamban található intelligens gyárunk egy év alatt 44 százalékkal csökkentette a gépek állásidejét. A franciaországi Vaudreil városában található Schneider Electric Smart Factory pedig 10 százalékos csökkenést ért el az energiafogyasztásban, miközben 25 százalékkal javult működési hatékonysága. Ezek a példák is jól érzékeltetik, hogy mennyit számítanak az innovatív digitális megoldások napjainkban és nagy öröm számomra, hogy a legizgalmasabb újdonságokkal most már itthon is megismerkedhetnek az érdeklődők” – mondta el Veres Zsolt, a Schneider Electric vezérigazgatója. 

 

„A francia-magyar gazdasági kapcsolatok erősek. A kétoldalú kereskedelmi forgalom a világjárványt jól viselte, 7,9 százalékkal nőtt, és 8,7 milliárd eurót tett ki. A közvetlen befektetéseket illetően Franciaország a 4. legnagyobb befektető az országban, ami mintegy 5 milliárd eurót tesz ki, a többi között az olyan produktív francia csoportoknak köszönhetően, mint a Schneider Electric” – jelezte Pascale Andréani, Franciaország magyarországi nagykövete.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08