A Magyar Telekom segítségnyújtása az ukrajnai helyzetben

forrás: Prím Online, 2022. március 3. 15:05

A Magyar Telekom aggódva és együttérzéssel figyeli az Ukrajnában zajló eseményeket. Jelen helyzetben igyekszik segíteni mind a Magyarországra érkező menekülteket, mind az Ukrajnában maradt családtagokkal való kapcsolattartást. A szolgáltató folyamatosan monitorozza a helyzetet, segélyszervezetekkel és a hatóságokkal is egyeztet annak érdekében, hogy valódi támogatást tudjon nyújtani a kialakult helyzetben.

 

Hálózati kapacitás

Az elmúlt napokban a Telekom ellenőrizte a teljes hálózati infrastruktúráját az ukrán határ mentén. Ahol szükséges volt, akkumulátorokat cserélt, hogy áramkiesés esetén is biztosított legyen a szolgáltatás, illetve kapacitásbővítést hajtott végre (pl. egy új mobilállomást is létesített) az extra terhelés kiszolgálására. A szolgáltató a határátkelőhelyeken is megerősítette mobilhálózatát, valamint felkészítette a nagyobb forgalomra. Fehérgyarmaton három helyszínen és Mándokon a menekültek számára elérhető, ingyenes wifi pontot létesített.

 

A Magyar Telekom és a T-Systems a MÁV-val közösen dolgozik az ingyenes wifi szolgáltatás megerősítésén a Nyugati és Keleti pályaudvaron, hogy az érkező menekültek és az ott dolgozó önkéntesek, segélyszervezetek számára megkönnyítse a kapcsolattartást, ügyintézést.

 

Szolgáltatási kedvezmény

2022. február 1-től visszavonásig a Magyar Telekom ügyfelei ukrajnai partnerhálózatokon forgalmazott mobil roaming díjait (beleértve az alapdíjas SMS-eket hang- és mobilinternet forgalmat), és a Magyarországról kezdeményezett, mobil és vezetékes ukrán hálózatba irányuló nemzetközi hívások, SMS-ek díját is, teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja annak érdekében, hogy ügyfelei hozzátartozóikkal történő kommunikációját támogassa. 

 

Mobiltelefonok adományozása

A Telekom Mobildonor programja keretében 5000 darab mobil eszközt és prepaid kártyát ajánl fel rászorulóknak. A felajánlás 4100 klasszikus mobiltelefont, valamint 900 okoseszközt is tartalmaz, melyet a NIOK Alapítvánnyal partnerségben juttat el a Magyar Ökumenikus Segélyszervezethez.

 

Mobildonor programja keretében továbbra is várja ügyfelei még működő, de nem használt okostelefonjait, amelyet felújítás után SIM-kártyával együtt juttat el azoknak, akiknek a jelenlegi helyzetben szükségük van rá. 

 

 

Ügyfélkiszolgálás

Az ukrán határ közelében található Telekom üzleteket felkészítették a nagyobb forgalomra. A munkatársak segítenek a Telekom applikáció használatában is, amelyen keresztül a későbbiekben lényegesen egyszerűbb az ügyintézés. Ukrán nyelvű tájékoztatók is készülnek, hogy az érintettek minél hamarabb kapcsolatba léphessenek szeretteikkel.

 

Adományozás

A Magyar Telekom Csoport dolgozói az idén március 26-27-én megrendezésre kerülő Telekom Vivicittá futóversenyre szóló nevezési díjukat adományként felajánlják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára, az Ukrajnából menekülők megsegítésére. A munkatársi adomány összegét a Magyar Telekom 5 millió forinttal kiegészíti.

 

Munkatársak segítése

A vállalat az ukrán menekültek megsegítéséért dolgozó segélyszervezetekről tájékoztatást ad munkatársainak az intranet oldalán, hogy egyénileg vagy közösségként is segíthessenek. 

 

Azok az érintett munkatársak, akiket valamilyen formában sújt a szomszédban zajló konfliktus, anyagi és/vagy mentális segítséget vehetnek igénybe a vállalat segélyezési szabályzata, valamint „Számíthatsz ránk” támogatói programja keretében. 

Kulcsszavak: Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30