Továbbra is tartja vezető pozícióját a Kingston Technology

forrás: Prím Online, 2022. március 17. 20:24

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Digital Europe Co LLP sikeres 2021-es évet zárt: az első helyen áll a globális viszonteladói SSD-szállítások listáján. Az SSD-k iránti kereslet 2021 negyedik negyedévében is magas maradt a klienseszközök, a nagyvállalati és az OEM megoldások szegmensének bővülése miatt. Októberben a Kingston két új, nagy teljesítményű M.2 NVMe PCIe Gen 4 kliens SSD-vel bővítette portfólióját: a KC3000 és a Kingston FURY Renegade modellekkel. 

A TRENDFOCUS elemző- és kutatócég piaci részesedéseket vizsgáló adatai szerint a Kingston az elsőszámú kliens SSD-szállító a viszonteladói értékesítésben. Darabszám szerinti piaci részesedése 22,2 százalék, így összesen 22,3 millió kliens SSD-t szállított 2021-ben a viszonteladókon keresztül. A negyedik negyedévben 26,8 százalékra nőtt a Kingston részesedése a kliens SSD-k piacán a viszonteladói csatornában, ami – a folyamatos alkatrészhiány ellenére – egészséges éves darabszám-növekedést jelez. 

 

A TRENDFOCUS statisztikái szerint az összes piaci szereplő által 2021-ben értékesített kliens SSD-k darabszáma 12,4 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ezen belül a notebookokba szánt SSD-k darabszáma 12 százalékkal volt magasabb, mint 2020-ban, míg az asztali gépeké 1 százalékkal. Ez arra utal, hogy teljesítményüknek, méretüknek és kisebb energiafogyasztásuknak köszönhetően gyors ütemben terjednek az SSD-meghajtók a felhasználók körében. A Kingston számára továbbra is versenyelőnyt jelent a szállítóival, partnereivel és ügyfeleivel folytatott szoros együttműködés, amely révén rugalmasan képes alkalmazkodni a folyamatosan változó piaci viszonyokhoz és felhasználói igényekhez.

 

 

„2021-ben közel 9 százalékkal nőtt a PC-szállítások teljes száma* – 2014 óta ez volt a legnagyobb szállítási volumen. A PC-k iránti kereslet elmozdulása a kereskedelmi modellek felé felerősítette a már korábban is magas SSD eladási arányt a laptopok szegmensében, és tovább bővítette a növekedési lehetőségek körét” – nyilatkozta Don Jeanette, a TRENDFOCUS alelnöke. 

 

„A 2021-es kutatási eredmények alátámasztják a Kingston erősödő jelenlétét és pozícióját az SSD-piacon” – mutatott rá Tony Hollingsbee, a Kingston EMEA SSD-üzletágának vezetője. „Az alapításának 35. évfordulóját ünneplő Kingston mindig is következetes és megbízható szállító volt a nagy teljesítményű tárolómegoldások piacán. Az elmúlt évtizedben az erős SATA-kínálattal, valamint a külön asztali, illetve noteszgépekre optimalizált NVMe-megoldásokkal tovább szilárdítottuk termékportfóliónkat. Ennek a kiváló eredménynek az eléréséhez a teljes csapat munkájára szükség volt. A sikerért pedig partnereinknek, szállítóinknak és ügyfeleinknek is köszönetet mondunk, és abban velük együtt osztozunk.”

 

____________________

* A Chromebookokat nem számítva.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17