Sokrétű segítség a Magyar Telekomtól az Ukrajnából menekülők számára

forrás: Prím Online, 2022. május 2. 14:21

A szomszéd országban zajló háború az aggodalom mellett az együttérzést és a tenni akarás szándékát is felerősítette. A Magyar Telekom, leányvállalatával, a T-Systems Magyarországgal együtt a kezdetektől sokrétű segítséget biztosít az Ukrajnából hazánkba érkező menekülteknek. A vállalatcsoport most új elemekkel bővítette a segítségnyújtási formák körét a menekültek kommunikációjának és beilleszkedésének megkönnyítése érdekében, illetve az ellátásukban részt vevő civil szervezetek munkájának segítésére. Folyamatosan nyomon követik a krízishelyzet alakulását, és rendszeres kapcsolatban állnak a segélyszervezetekkel, hogy a lehető leghatékonyabb támogatást tudják nyújtani a munkájukhoz.

 

Telekommunikációs ügyintézés ukrán nyelven

A Telekom elindította ukrán nyelvű ügyfélszolgálatát, amely munkanapokon 9-17 óra között a 06 80 204 850-es számon érhető el, szükség esetén pedig ukrán nyelvű visszahívás is kérhető.

 

Eszközadományok

A Telekom a Mobildonor program keretében ötezer mobiltelefont, és bizonyos alap perc- és adatmennyiséget tartalmazó Domino SIM kártyát, valamint hétezer hordozható, külső akkumulátort (powerbanket) oszt szét a rászorulóknak a NIOK Alapítvánnyal partnerségben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. (A Telekom a Mobildonor program keretében továbbra is várja ügyfelei még működő, de nem használt okostelefonjait, amelyeket felújítás után SIM-kártyával együtt juttat el azoknak, akiknek a jelenlegi helyzetben szükségük van rá.) 

 

Digitalizált, egyszerűbb ügyfélazonosítás

A GoodID a Magyar Telekom partnereként, digitális személyazonosítási megoldással, egyedi fejlesztéssel segíti a menekültek SIM kártyához történő gyorsabb hozzájutását. A hatályos jogszabályok alapján a SIM kártya átadását és a szolgáltatás aktiválását megelőzően (majd ezt követően a jogszabályban meghatározott időközönként) adategyeztetést kell végezni érvényes, személyazonosításra alkalmas okmány bemutatásával.  Az okmányok adatainak kötelező rögzítésekor a cirill betűs helyesírás miatt hosszabb a kézi adatbevitel, és nagyobb az elgépelés lehetősége is, így a SIM kártya átadása elhúzódhat. A GoodID Scanner mobil megoldással ez a folyamat teljesen automatikus: a személyazonosító okmányok adatainak beolvasását az app a rögzítésre használt telefon kamerája és NFC antennája segítségével teljesen automatikusan elvégzi, és rögzíti a Telekom űrlapján. Így begépelésre nincs többé szükség, ami következtében az adminisztráció hosszú percekkel lecsökken.

 

 

Digitális elsősegély

A #DigitálisElsősegély program keretében a háborús helyzet végéig térítésmentes mobil internetelérést biztosít a szolgáltató – jelentkezés esetén – olyan intézmények, egyesületek, szervezetek számára, amelyek az ukrajnai háború elől menekülőket fogadják.

 

Munkatársak segítése és önkéntesség

A vállalatcsoport a munkatársait saját intranet oldalán tájékoztatja az ukrán menekültek megsegítéséért dolgozó segélyszervezetekről, a segítségnyújtás legpraktikusabb módjairól. A Magyar Telekom és a T-Systmes Magyarország minden munkavállalójuk számára 5 munkanapot biztosítanak lehetőségként a munkaidőben végzett önkéntes munkához. A pihenőnapo(ko)n végzett 16 óra önkéntes munka után pedig jár egy nap pótszabadság, vagyis egy nappal nő a munkavállaló szabadságkerete. 

 

Szállásbiztosítás a segítőknek

A Magyar Telekom saját mátészalkai ingatlanjában a menekülteket segítő önkéntesek részére rendezett be és működtet szállást a település önkormányzatával együttműködésben. 

 

Álláskeresési segítség ukrán menekülteknek

A Magyar Telekom anyavállalatával, a Deutsche Telekom Csoporttal közösen, globális munkáltatóként nyújt segítséget az Ukrajnából menekülők számára az álláskeresésben. A vállalat honlapján egy tematikus aloldalt hozott létre, ahol elérhetőek a Magyar Telekom és a teljes Deutsche Telekom Csoport (DT Csoport) álláslehetőségei, valamint megtalálható egy olyan speciális telefonos és e-mailes elérhetőség is, ahol az álláskeresők személyre szabott segítséget kaphatnak a Deutsche Telekom toborzóitól. A DT Csoport által ajánlott pozíciók jelentős része otthonról is végezhető, így akár később, Ukrajnába visszatérve is folytathatják munkájukat, akik ezekben a munkakörökben kezdenek el dolgozni. 

Kulcsszavak: Magyar Telekom

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30