Sokrétű segítség a Magyar Telekomtól az Ukrajnából menekülők számára

forrás: Prím Online, 2022. május 2. 14:21

A szomszéd országban zajló háború az aggodalom mellett az együttérzést és a tenni akarás szándékát is felerősítette. A Magyar Telekom, leányvállalatával, a T-Systems Magyarországgal együtt a kezdetektől sokrétű segítséget biztosít az Ukrajnából hazánkba érkező menekülteknek. A vállalatcsoport most új elemekkel bővítette a segítségnyújtási formák körét a menekültek kommunikációjának és beilleszkedésének megkönnyítése érdekében, illetve az ellátásukban részt vevő civil szervezetek munkájának segítésére. Folyamatosan nyomon követik a krízishelyzet alakulását, és rendszeres kapcsolatban állnak a segélyszervezetekkel, hogy a lehető leghatékonyabb támogatást tudják nyújtani a munkájukhoz.

 

Telekommunikációs ügyintézés ukrán nyelven

A Telekom elindította ukrán nyelvű ügyfélszolgálatát, amely munkanapokon 9-17 óra között a 06 80 204 850-es számon érhető el, szükség esetén pedig ukrán nyelvű visszahívás is kérhető.

 

Eszközadományok

A Telekom a Mobildonor program keretében ötezer mobiltelefont, és bizonyos alap perc- és adatmennyiséget tartalmazó Domino SIM kártyát, valamint hétezer hordozható, külső akkumulátort (powerbanket) oszt szét a rászorulóknak a NIOK Alapítvánnyal partnerségben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. (A Telekom a Mobildonor program keretében továbbra is várja ügyfelei még működő, de nem használt okostelefonjait, amelyeket felújítás után SIM-kártyával együtt juttat el azoknak, akiknek a jelenlegi helyzetben szükségük van rá.) 

 

Digitalizált, egyszerűbb ügyfélazonosítás

A GoodID a Magyar Telekom partnereként, digitális személyazonosítási megoldással, egyedi fejlesztéssel segíti a menekültek SIM kártyához történő gyorsabb hozzájutását. A hatályos jogszabályok alapján a SIM kártya átadását és a szolgáltatás aktiválását megelőzően (majd ezt követően a jogszabályban meghatározott időközönként) adategyeztetést kell végezni érvényes, személyazonosításra alkalmas okmány bemutatásával.  Az okmányok adatainak kötelező rögzítésekor a cirill betűs helyesírás miatt hosszabb a kézi adatbevitel, és nagyobb az elgépelés lehetősége is, így a SIM kártya átadása elhúzódhat. A GoodID Scanner mobil megoldással ez a folyamat teljesen automatikus: a személyazonosító okmányok adatainak beolvasását az app a rögzítésre használt telefon kamerája és NFC antennája segítségével teljesen automatikusan elvégzi, és rögzíti a Telekom űrlapján. Így begépelésre nincs többé szükség, ami következtében az adminisztráció hosszú percekkel lecsökken.

 

 

Digitális elsősegély

A #DigitálisElsősegély program keretében a háborús helyzet végéig térítésmentes mobil internetelérést biztosít a szolgáltató – jelentkezés esetén – olyan intézmények, egyesületek, szervezetek számára, amelyek az ukrajnai háború elől menekülőket fogadják.

 

Munkatársak segítése és önkéntesség

A vállalatcsoport a munkatársait saját intranet oldalán tájékoztatja az ukrán menekültek megsegítéséért dolgozó segélyszervezetekről, a segítségnyújtás legpraktikusabb módjairól. A Magyar Telekom és a T-Systmes Magyarország minden munkavállalójuk számára 5 munkanapot biztosítanak lehetőségként a munkaidőben végzett önkéntes munkához. A pihenőnapo(ko)n végzett 16 óra önkéntes munka után pedig jár egy nap pótszabadság, vagyis egy nappal nő a munkavállaló szabadságkerete. 

 

Szállásbiztosítás a segítőknek

A Magyar Telekom saját mátészalkai ingatlanjában a menekülteket segítő önkéntesek részére rendezett be és működtet szállást a település önkormányzatával együttműködésben. 

 

Álláskeresési segítség ukrán menekülteknek

A Magyar Telekom anyavállalatával, a Deutsche Telekom Csoporttal közösen, globális munkáltatóként nyújt segítséget az Ukrajnából menekülők számára az álláskeresésben. A vállalat honlapján egy tematikus aloldalt hozott létre, ahol elérhetőek a Magyar Telekom és a teljes Deutsche Telekom Csoport (DT Csoport) álláslehetőségei, valamint megtalálható egy olyan speciális telefonos és e-mailes elérhetőség is, ahol az álláskeresők személyre szabott segítséget kaphatnak a Deutsche Telekom toborzóitól. A DT Csoport által ajánlott pozíciók jelentős része otthonról is végezhető, így akár később, Ukrajnába visszatérve is folytathatják munkájukat, akik ezekben a munkakörökben kezdenek el dolgozni. 

Kulcsszavak: Magyar Telekom

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként a norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény a norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

2022. október 6. 20:16

The ROCK, egy különleges építészeti projekt ABB technológiával

A „Kőbe zárt zene” videosorozat pár perces filmalkotásai az építészet „csúcsait” fedezik fel szerte a világon, áttekintve egy-egy épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából. 

2022. október 6. 11:26

Mi kell ahhoz, hogy megszülessen az első “Hunikornis”?

Magyarország továbbra sem nevelt ki egyetlen unikornist sem, azaz olyan privát, tehát még nem tőzsdén lévő céget, amelynek értéke eléri az 1 milliárd dollárt, holott többek közt Észtországban, Szlovéniában és Izraelben is több tucat van már belőlük. Észtország, amely évtizedes hátrányból indult, nemhogy előttünk jár, hanem a lakosságarányos unikornisok számában egyenesen világcsúcstartó, és ezt nem utolsósorban a támogató politikának és a jó ökoszisztémának tudják be. 

2022. október 6. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00