Az LG ismét elnyerte az ENERGY STAR év partnere díjat

forrás: Prím Online, 2022. május 6. 17:21

Az LG Electronics érdemelte ki az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (U.S. Environmental Protection Agency - EPA) által odaítélt ENERGY STAR „a 2022-es év partnere” elismerést. Ezt a rangos címet — amelyet az ENERGY STAR tanúsítvánnyal ellátott termékei és promóciói révén a környezetvédelem iránti példamutató elkötelezettségéért kapott a vállalat — 2012 óta kilencedik alkalommal nyerte el az LG.

A friss elismerést megelőzően a múlt hónapban 43 LG hűtő-fagyasztó kapta meg az ENERGY STAR Emerging Technology Award díját, ezzel megelőzve minden más márkát. A díjazott modellek fejlett adaptív kompresszorral vannak felszerelve, az R-600a hűtőközeg használatának köszönhetően pedig rendkívül alacsony a globális felmelegedési potenciáljuk (GWP).

 

Azok a hűtőszekrények, amelyeket ilyen környezetvédelmi elismerésben részesítenek, adaptív kompresszor-üzemmódban legalább 25 százalékkal felülmúlják az Egyesült Államokban megszabott energiahatékonysági minimumkövetelményt a fix sebességű üzemmódhoz képest. Az elismert termékek alacsony GWP-értékű (15 alatti) hűtőközeget és szigetelőhabot is tartalmaznak. Az LG hűtőszekrénycsaládjaiban megtalálható inverteres lineáris kompresszor így hosszabb ideig tartja frissen az élelmiszereket, és alacsonyabb zajszint mellett üzemel az LG hagyományos modelljeihez képest.

 

 

Az ENERGY STAR program minden évben olyan vállalkozásokat és szervezeteket díjaz, amelyek kiemelkedő energetikai teljesítményükkel hozzájárultak a környezetvédelemhez. Az ENERGY STAR díj nyertesei iparágvezetők az energiahatékony termékek, otthonok, épületek, szolgáltatások és stratégiák előállítása, értékesítése és alkalmazása terén. Ezek az erőfeszítések alapvető fontosságúak az éghajlati válság elleni küzdelemben és a közegészségügy védelmében.

 

A zéró negatív környezeti hatás elérésére kitűzött kezdeményezése keretében az LG több olyan gyártási helyszínt tervez létrehozni, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a környezetre. A vállalat szén-dioxid-semlegességre és a körforgásos gazdaságra vonatkozó hosszútávú céljai teljesítésével összhangban bejelentette, hogy gyártási folyamatai során 2030-ig akár 600 000 tonna újrahasznosított műanyag bevezetésével kívánja csökkenteni a petrolkémiai alapú műanyagok használatát, emellett ugyaneddig közel 8 millió tonnára, vagyis duplájára emeli az elektronikai hulladékok felhasználását.

 

„Az LG ismét megmutatja, hogy a tiszta energiagazdaságot támogató intézkedések nemcsak a környezetnek, hanem az üzletnek és a fogyasztóknak is jót tesznek. Tudjuk, hogy az éghajlati válság kezeléséhez mindannyiunk összefogására lesz szükség” — mondta Michael S. Regan, az EPA vezetője.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

K&H: megtriplázódott a villanyautók száma Magyarországon

Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézet pedig kedvező kamatozású lízingkonstrukciót nyújt a magyar cégeknek ahhoz, hogy villanyautóval bővítsék a flottájukat, ezzel is segítve a vállalkozások kiadásainak csökkentését, lendületet adva az elektromobilizációnak.

2022. augusztus 8. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20