Az OPPO tulajdonosok az elsők között próbálhatják ki az Android 13 béta verzióját

forrás: Prím Online, 2022. május 17. 19:55

A Find X5 Pro a világon az egyik első olyan okostelefon, amelyen elérhető az Android 13 béta verziója. Az OPPO saját ColorOS rendszere további lehetőségeket kínál a fejlesztőknek, hogy testre szabhassák a márka csúcskészülékét.

Az OPPO okoseszköz márka bejelentette, hogy a 2022 februárjában bemutatott zászlóshajó modellje, a Find X5 Pro is azon készülékek közé tartozik, amelyeken legelőször érthető el a Google Android 13 mobil operációs rendszerének béta verziója. 

 

„Az Google és az OPPO partneri együttműködésének keretében folyamatosan azon dolgozunk, hogy az Android operációs rendszeren alapuló ColorOS mindig a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa az OPPO készülékek tulajdonosainak. Az Android 13 érkezése a felhasználók mellett a fejlesztők számára is számtalan új lehetőséget nyit meg, hogy maximálisan kiaknázhassák az olyan készülékekben rejlő lehetőségeket, mint a Find X5 Pro" – mondta Andy Wu, az OPPO alelnöke.

 

Az új Android 13 nagyobb hangsúlyt fektet az adatvédelemre és a biztonságra, új API-kat biztosít a fejlesztőknek, támogatja az alkalmazásonkénti nyelvválasztást, valamint a Bluetooth LE audió és a MIDI 2.0 USB technológiákat. Azokban az országokban, ahol a Google Walletre vonatkozó szabályozás lehetővé teszi, a felhasználók digitálisan tárolhatják jogosítványukat és egyéb személyes okmányaikat, jegyeket, belépőket és tagsági kártyáikat.

 

A OPPO Find X5 Pro az Android 13 operációs rendszerrel kiegészítve minden tekintetben csúcsteljesítményt kínál a felhasználóknak, mivel már tartalmazza a márka olyan iparágvezető megoldásait, mint a tavaly bemutatott MariSilicon X dedikált képalkotó processzor, a kettős IMX766 kamerarendszer, az ultragyors 5G kapcsolat, valamint a 80 W-os SUPERVOOC gyorstöltési technológia.

 

Az Android 13 bétára épülő ColorOS fejlesztői verziója már elérhető az OPPO hivatalos weboldalán.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okos rendszerekkel tizedére eshet az energiafelhasználás

A globális CO2-kibocsátás közel feléért az épített környezetünk felel, ezért kulcsfontosságú, hogy minél energiahatékonyabb legyen az épületeink üzemeltetése. A Schneider Electric grenoble-i IntenCity létesítményének példája azt mutatja, hogy intelligens rendszerekkel akár tizedére is csökkenthető az energiaigény, a nettó zéró kibocsátás elérését pedig megújuló energiaforrásokkal lehet támogatni.

2022. augusztus 10. 18:37

A Galaxy Z sorozat új tagjai megváltoztathatják az okostelefonokhoz való viszonyt

A Samsung bejelentette az összehajtható okostelefonok következő generációját: megérkezett a Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4. A készülékek testreszabható, elegáns külsővel és továbbfejlesztett teljesítménnyel érkeznek. A Galaxy Z sorozat, ahogy eddig is, szakít a hagyományokkal, a negyedik generációs készülékek új lehetőségeket hoznak el a mindennapi kapcsolattartásba.

2022. augusztus 10. 16:01

A felhőalapú rendszerek is lehetnek energiatakarékosak

Egyre intenzívebben tapasztaljuk a klímaváltozás környezeti hatását, mely nem csak az élő szervezetet viseli meg, de az infokommunikációs eszközök és adatközpontok megfelelő működését is nehezíti. A tech cégeket, különösen a felhőszolgáltatókat a fokozódó energiahiány mellett az adatok ökológiai lábnyomának enyhítése is kihívások elé állítja, miközben évről évre emelkedik az internethasználók száma. 

2022. augusztus 10. 14:25

Digitális média trendek 2022: Elegendő a streaming videó a modern korban?

A Z-generáció és a millenniál generáció digitális szórakozása egyre inkább előtérbe kerül világszerte. Ma már a videós streaming szolgáltatásokkal fej fej mellett versenyez a közösségi média és a gaming a fogyasztók figyelméért – derül ki a Deloitte digitális médiapiaci kutatásából.

2022. augusztus 10. 12:44

Magyar bootcamp tanítja programozni a régiót

A Green Fox Academy dinamikusan növekszik és mára erős nemzetközi vállalattá vált. Másfél év alatt felépítette a szlovák IT képzési piac legerősebb márkáját, az online oktatás átütő sikerére alapozva pedig idén nyáron megnyitotta második külföldi központját, Pozsonyban. A Magyarországról indult bootcamp látványos eredményeket ér el: Csehországban és Szlovákiában is piacvezető az állásgaranciás rövid ciklusú IT képzések terén, a felvett és a munkaerőpiacon elhelyezett hallgatók száma alapján. A cég eközben elindította eddigi legnagyobb létszámú, nemzetközi képzését és erősíti regionális szintű vállalati partnerségeit.

2022. augusztus 10. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20