A Windows 11 a hibrid munka úttörője

forrás: Prím Online, 2022. május 27. 15:33

A hibrid munkavégzés hatékonyságát, valamint a biztonság erősítését célozzák a Windows 11 és a Windows 365 legújabb fejlesztései, amelyeket egy nagyszabású online rendezvény, a Microsoft powers the future of hybrid work keretében április 5-én mutatott be a Microsoft. Az üzleti felhasználóknak szánt újítások a menedzsment, a termelékenység és az együttműködés területén jelentenek előrelépést. 

A flexibilitás fontosságát emelte ki Panos Panay, a Windows ügyvezető alelnöke bevezetőjében, hiszen az elmúlt két évben a munka világa jelentősen megváltozott, ám a legtöbb alkalmazott szeretné megőrizni a rugalmas, távoli munkavégzés lehetőségét. Nagy kihívást jelent ugyanakkor, hogy a kiberfenyegetés korábban nem látott méreteket ölt. Ezen tényezők figyelembevételével fejlesztették tovább a tavaly októberben debütált Windows 11-et, amely a Microsoft 37 éves történetének legnépszerűbb, a biztonság és a minőség terén is a legmagasabbra értékelt operációs rendszere.

 

A Windows 11 új megoldásai mindenben támogatják a vállalat működését, függetlenül attól, hogy a felhasználó visszatér-e az irodába, otthonról dolgozik, vagy “frontvonalbeli” alkalmazottként soha el sem hagyta a munkahelyét, miközben a legmagasabb szintű biztonságot is garantálja. Mindennek alapja pedig a felhő: a Windows 365-tel a vállalkozások a teljes Windows-élményt megoszthatják a Microsoft-felhőben, bármilyen eszközön is dolgoznak.

 

A Microsoft 2022-es Work Trend Indexe szerint az üzleti döntéshozók a kiberbiztonsági kérdéseket és kockázatokat látják a legaggályosabb ügyeknek az elkövetkező egy évben, amelyekre a teljes – hardver, szoftver és felhő – architektúrát védő Zero Trust chip-to-cloud security megközelítés jelentheti a megoldást. Ezt szem előtt tartva, a Windows 11-et két új biztonsági megoldással vértezik fel, amelyek a leggyakoribb kibertámadási technikák ellen nyújtanak védelmet

 

 

A Microsoft Defender SmartScreen hatékony védelmet ad az adathalász támadásokkal szemben azáltal, hogy azonosítja és figyelmezteti a felhasználókat, amikor Microsoft hitelesítő adataikat egy rosszindulatú alkalmazásba vagy feltört webhelybe írják be.

 

 

A másik biztonsági újítás a Smart App Control, amely a Microsoft mesterséges intelligencia-modelljei mellett kódaláírást is használ annak biztosítására, hogy csak megbízható alkalmazások fussanak a rendszeren. Ezzel a Windows 11 képes blokkolni az egyik legjelentősebb, kódokat futtató, magukat alkalmazásnak álcázó támadásokat.

 

 

Mindezek mellett a Config Lock funkció már a Windows 11-ben is figyeli a rendszerleíró kulcsokat MDM-irányelveken keresztül, hogy az ökoszisztémában lévő eszközök megfeleljenek az ipari és vállalati biztonsági alapkövetelményeknek. Ha a Config Lock változást észlel a kulcsokban, másodpercek alatt automatikusan visszaállítja az érintett rendszert a biztonságos helyzetbe.

 

Az emberek manapság több helyszínen, több eszközön dolgoznak, és még nagyobb rugalmasságot igényelnek, ezért a Microsoft olyan megoldásokat épített be a Windows 11-be, amelyek ezeket az igényeket támogatják. A Focus nevű új alkalmazást a Microsoft fogyatékkal élőkkel együttműködve dolgozta ki. Ez a Windows 11-en belül lehetővé teszi a rendszerszintű élő feliratozást, valamint a beszédalapú vezérlést. A megoldás a hallássérültek és mozgáskorlátozottak integrációját támogatja, de mindenki más számára is komoly segítség lehet a munkavégzés során. Szintén nagy segítség az újratervezett, felhőalapú File Explorer keresőmodul, amellyel az összes fájl egyetlen központi helyen tekinthető meg.

 

Az online értekezleteket a mesterséges intelligencia segítségével teszi személyesebbé, emberibbé a Windows 11. Olyan új funkciók jelennek meg, mint a hangtisztaság és a hangfókusz, az automatikus keretezés, a portré hátterének elmosása és a szemkontaktus.

 

A biztonság és a felhasználói élmény javítása elképzelhetetlen az IT-háttér fejlesztése nélkül. Ennek kulcseleme Microsoft Endpoint Manager, amelyen keresztül kezelhető mind a felhőalapú hátteret biztosító Windows 365, mind pedig az ahhoz kapcsolódó végfelhasználói eszközök. Az Windows Autopatch pedig arról gondoskodik, hogy a Windows, a Microsoft Edge és az Office automatikusan frissüljön a rendszer minden elemén, ezzel is csökkentve a rendszer terhelését.

 

Az Endpoint Manager új korszakában számos olyan funkció lesz elérhető, amelyek célja a felhasználói élmény javítása, a végpontok biztonságának növelése és a költségek csökkentése. Az új megoldások segítenek megvédeni a végpontokat a felhőben, a telephelyen és az eszközplatformokon keresztül, és alapjai lesznek annak a digitális ökoszisztémának, amelyek a Zero Trust chip-to-cloud security modell bevezetésére törekszenek.

 

Ennek jegyében indult el a távoli segítségnyújtás, ami az Endpoint Manager első prémium végpont-felügyeleti bővítménye. A szolgáltatás a hibrid munkavégzés szükségleteit elégíti ki azzal, hogy biztonságos, helpdesk-felhasználó kapcsolatokkal segíti az alkalmazottakat a napi informatikai szükségleteik megoldásában, függetlenül attól, hogy hol dolgoznak.

 

További részletek a Windows 11 és a Windows 365 újításairól:

Windows powers the future of hybrid work | Windows Experience Blog

Windows powers the future of hybrid work (microsoft.com)

Windows 11 See the Future of Hybrid Work | Microsoft

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3000 gólyapár fészkelhet idén az E.ON oszlopain

A gólyák augusztusban vonultak dél felé, a korai tavasz pedig már március elején hazahozhatja őket. A vonulásukat követő őszi és téli hónapokban tud az E.ON a madarak zavartatása nélkül beavatkozni a hátrahagyott fészkek környékén, ezért erre az időszakra esik a legtöbb madárbarát hálózati átalakítás. Azt, hogy pontosan hol kell a madarak érdekében beavatkozni, azt az E.ON, a nemzeti parkok, és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakemberei közösen határozzák meg.

2024. február 24. 15:14

Legyen minden pillanat nyugodt a babával

Az Owlet sokkal többet nyújt egy innovatív és díjnyertes technológiánál. Már a magyar szülők számára is elérhető a bébifigyelő rendszer, amely biztosítja a gyermek jó közérzetét alvás közben. A márka két zászlóshajó termékében, az Owlet Smart Sock Okos Zokniban és a kamerában már több mint 1,5 millió család bízik világszerte.

2024. február 24. 13:29

Tudd meg mi a különbség a NAS, a DAS és a SAN között!

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

2024. február 24. 11:57

A hazánkban működő CT és MR gépek akár fele is lecserélődhet rövid időn belül

A napokban fognak utolsó körben eredményt hirdetni abban a közbeszerzési eljárásban, melynek keretösszege MR (mágneses rezonancia) gépekre 10 milliárd, míg CT (komputertomográf) szkennerekre 15 milliárd forint. Az egészségügy ezen szegmensében zajló fejlődésre, és az eszközök árainak örvendetes csökkenésére hívja fel a figyelmet a United Imaging készülékek hazai forgalmazója, a Humantech Solution Zrt. 

2024. február 24. 10:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07