A Windows 11 a hibrid munka úttörője

forrás: Prím Online, 2022. május 27. 15:33

A hibrid munkavégzés hatékonyságát, valamint a biztonság erősítését célozzák a Windows 11 és a Windows 365 legújabb fejlesztései, amelyeket egy nagyszabású online rendezvény, a Microsoft powers the future of hybrid work keretében április 5-én mutatott be a Microsoft. Az üzleti felhasználóknak szánt újítások a menedzsment, a termelékenység és az együttműködés területén jelentenek előrelépést. 

A flexibilitás fontosságát emelte ki Panos Panay, a Windows ügyvezető alelnöke bevezetőjében, hiszen az elmúlt két évben a munka világa jelentősen megváltozott, ám a legtöbb alkalmazott szeretné megőrizni a rugalmas, távoli munkavégzés lehetőségét. Nagy kihívást jelent ugyanakkor, hogy a kiberfenyegetés korábban nem látott méreteket ölt. Ezen tényezők figyelembevételével fejlesztették tovább a tavaly októberben debütált Windows 11-et, amely a Microsoft 37 éves történetének legnépszerűbb, a biztonság és a minőség terén is a legmagasabbra értékelt operációs rendszere.

 

A Windows 11 új megoldásai mindenben támogatják a vállalat működését, függetlenül attól, hogy a felhasználó visszatér-e az irodába, otthonról dolgozik, vagy “frontvonalbeli” alkalmazottként soha el sem hagyta a munkahelyét, miközben a legmagasabb szintű biztonságot is garantálja. Mindennek alapja pedig a felhő: a Windows 365-tel a vállalkozások a teljes Windows-élményt megoszthatják a Microsoft-felhőben, bármilyen eszközön is dolgoznak.

 

A Microsoft 2022-es Work Trend Indexe szerint az üzleti döntéshozók a kiberbiztonsági kérdéseket és kockázatokat látják a legaggályosabb ügyeknek az elkövetkező egy évben, amelyekre a teljes – hardver, szoftver és felhő – architektúrát védő Zero Trust chip-to-cloud security megközelítés jelentheti a megoldást. Ezt szem előtt tartva, a Windows 11-et két új biztonsági megoldással vértezik fel, amelyek a leggyakoribb kibertámadási technikák ellen nyújtanak védelmet

 

 

A Microsoft Defender SmartScreen hatékony védelmet ad az adathalász támadásokkal szemben azáltal, hogy azonosítja és figyelmezteti a felhasználókat, amikor Microsoft hitelesítő adataikat egy rosszindulatú alkalmazásba vagy feltört webhelybe írják be.

 

 

A másik biztonsági újítás a Smart App Control, amely a Microsoft mesterséges intelligencia-modelljei mellett kódaláírást is használ annak biztosítására, hogy csak megbízható alkalmazások fussanak a rendszeren. Ezzel a Windows 11 képes blokkolni az egyik legjelentősebb, kódokat futtató, magukat alkalmazásnak álcázó támadásokat.

 

 

Mindezek mellett a Config Lock funkció már a Windows 11-ben is figyeli a rendszerleíró kulcsokat MDM-irányelveken keresztül, hogy az ökoszisztémában lévő eszközök megfeleljenek az ipari és vállalati biztonsági alapkövetelményeknek. Ha a Config Lock változást észlel a kulcsokban, másodpercek alatt automatikusan visszaállítja az érintett rendszert a biztonságos helyzetbe.

 

Az emberek manapság több helyszínen, több eszközön dolgoznak, és még nagyobb rugalmasságot igényelnek, ezért a Microsoft olyan megoldásokat épített be a Windows 11-be, amelyek ezeket az igényeket támogatják. A Focus nevű új alkalmazást a Microsoft fogyatékkal élőkkel együttműködve dolgozta ki. Ez a Windows 11-en belül lehetővé teszi a rendszerszintű élő feliratozást, valamint a beszédalapú vezérlést. A megoldás a hallássérültek és mozgáskorlátozottak integrációját támogatja, de mindenki más számára is komoly segítség lehet a munkavégzés során. Szintén nagy segítség az újratervezett, felhőalapú File Explorer keresőmodul, amellyel az összes fájl egyetlen központi helyen tekinthető meg.

 

Az online értekezleteket a mesterséges intelligencia segítségével teszi személyesebbé, emberibbé a Windows 11. Olyan új funkciók jelennek meg, mint a hangtisztaság és a hangfókusz, az automatikus keretezés, a portré hátterének elmosása és a szemkontaktus.

 

A biztonság és a felhasználói élmény javítása elképzelhetetlen az IT-háttér fejlesztése nélkül. Ennek kulcseleme Microsoft Endpoint Manager, amelyen keresztül kezelhető mind a felhőalapú hátteret biztosító Windows 365, mind pedig az ahhoz kapcsolódó végfelhasználói eszközök. Az Windows Autopatch pedig arról gondoskodik, hogy a Windows, a Microsoft Edge és az Office automatikusan frissüljön a rendszer minden elemén, ezzel is csökkentve a rendszer terhelését.

 

Az Endpoint Manager új korszakában számos olyan funkció lesz elérhető, amelyek célja a felhasználói élmény javítása, a végpontok biztonságának növelése és a költségek csökkentése. Az új megoldások segítenek megvédeni a végpontokat a felhőben, a telephelyen és az eszközplatformokon keresztül, és alapjai lesznek annak a digitális ökoszisztémának, amelyek a Zero Trust chip-to-cloud security modell bevezetésére törekszenek.

 

Ennek jegyében indult el a távoli segítségnyújtás, ami az Endpoint Manager első prémium végpont-felügyeleti bővítménye. A szolgáltatás a hibrid munkavégzés szükségleteit elégíti ki azzal, hogy biztonságos, helpdesk-felhasználó kapcsolatokkal segíti az alkalmazottakat a napi informatikai szükségleteik megoldásában, függetlenül attól, hogy hol dolgoznak.

 

További részletek a Windows 11 és a Windows 365 újításairól:

Windows powers the future of hybrid work | Windows Experience Blog

Windows powers the future of hybrid work (microsoft.com)

Windows 11 See the Future of Hybrid Work | Microsoft

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar dolgozók fele nem kap béren kívüli juttatást

Magyarországon a SZÉP-kártya és a rugalmas munkaidő a leggyakoribb béren kívüli juttatás, ezzel szemben a munkavállalók a 13. havi fizetésnek és inflációkövető bérkompenzációnak örülnének a legjobban – derült ki a DreamJobs és a foodpanda friss kutatásából. 

2022. szeptember 26. 15:13

Új eljárás a kiberbiztonságban

Lezárult a Quadron Kibervédelmi Kft., a BME és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILab) közös tudományos kutatási projektjének első szakasza. A kutatás központjában egy olyan algoritmus áll, amely mesterséges intelligencia képességgel tudja érzékelni egy informatikai rendszer nem megszokott működését, amelyek támadásokra utalhatnak, jóval azelőtt, hogy a károkozás bekövetkezne.

2022. szeptember 26. 13:57

A Continental járművek beltereihez mutat be fenntartható felületi megoldásokat

Az IAA Transportation szakkiállításon a Continental a vezetőfülke változatos követelményeinek megfelelő fenntartható és funkcionális felületi megoldásokat mutatott be.

2022. szeptember 26. 12:41

Új trend a napelemeknél: felértékelődött az energiatárolás

Az energiaválság hatására a napenergia hasznosítása minden eddiginél kiemelkedőbb figyelmet kap napjainkban. Sokan már ellátási gondoktól is tartanak, ezért érdemes élni a korszerű, jövőbe mutató technológiával és függetleníteni magunkat a szolgáltatótól. Ugyanakkor a fogyasztók több buktatóba is beleszaladhatnak. 

2022. szeptember 26. 11:22

Vontatási kínálatának bővítéséhez az ABB felvásárolja a PowerTech Convertert

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a PowerTech Converter (PTC) vállalatot, amely a könnyű vasúti járművek (LRV) és metrók kiegészítő áramátalakítóinak vezető beszállítója. Az akvizíció fontos része az ABB Motion külső növekedési stratégiájának.

2022. szeptember 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17