Felderítési akció drónokkal

forrás: Prím Online, 2022. május 28. 09:53

A TotalEnergies a metánkibocsátás felderítése érdekében, világszerte drónalapú kibocsátás-érzékelési és számszerűsítési programot indított. Az akció a TotalEnergies, a francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont és a Reims Champagne Ardenne Egyetem által kifejlesztett AUSEA technológiát alkalmazza.

A TotalEnergies 2017 óta dolgozik partnereivel az AUSEA kifejlesztésén. Az AUSEA egy drónra szerelt miniatűr kettős érzékelőből áll, amely képes a metán- és szén-dioxid kibocsátás kimutatására, illetve a forrásuk azonosítására is. A hagyományos technikákat ezzel a technológiával kiegészítve, így minden típusú ipari létesítményben végezhető mérés.

 

A nigériai, olaszországi, kongói és hollandiai helyszíneken sikeresen tesztelt AUSEA-technológiát, idén a TotalEnergies által üzemeltetett összes olaj- és gázipari telephelyen be fogják vezetni. A kampány már március elején elkezdődött az afrikai tengeri telephelyeken, továbbá Dél-Amerikában is elindult. Idén nyáron azonban már eléri Európát is. Ennek a kampánynak a sikeressége egy nagyon fontos lépés afelé, hogy a vállalat által üzemeltetett telephelyeken 2025-re 50%-kal, 2030-ra pedig 80%-kal csökkenjen a metánkibocsátás.

 

 

"A TotalEnergies elszántan halad a metánmentesség felé vezető úton. Az AUSEA jelenleg a világon a legpontosabb technológiának tekinthető a metánkibocsátás kimutatására és mérésére, és segít nekünk abban, hogy finomítsuk számításainkon és még pontosabb információk alapján dolgozzunk. Ez azt jelenti, hogy a jövőben szigorúbb intézkedéseket hozhatunk létre annak érdekében, hogy tovább csökkentsük a kibocsátást, és elérjük a kitűzött céljainkat" – mondta Namita Shah, a TotalEnergies OneTech elnöke.

 

Az AUSEA technológiát jelenleg is fejlesztik a metánkibocsátási mérések gyakoriságának növelése érdekében. A metánkibocsátás csökkentése kiemelt fontosságú a TotalEnergies számára. A vállalat már 2010 és 2020 között a felére csökkentette metánkibocsátását azáltal, hogy minden metánforrását megcélozta, és ezekre szigorúbb tervezési kritériumokat vezetett be.

 

A társaság az OGMP 2.0, az ENSZ Környezetvédelmi Programja által létrehozott olaj- és gázipari metán-partnerség részeként a jelentéseit is fejleszteni fogja. Az említett program olyan riportálási keretrendszert vázol fel, amely segíti a metánkibocsátási jelentések pontosságának és átláthatóságának javítását. Ennek eredményeként a TotalEnergies 2021-ben elnyerte a Gold Standard státuszt, ami azt jelenti, hogy az ENSZ elismerte a cég metánkibocsátás mérésére és csökkentésére irányuló erőfeszítéseit.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

2022. december 4. 13:56

Magyar megoldás született a rezsicsökkentésre házi napelemekkel

Október végén hirtelen befékezett a házi napelem-telepítések hazai piaca. A visszatáplálási lehetőség teljes megszüntetésével sokak leállították, vagy el sem kezdték az ilyen típusú beruházásokat, mert a bejelentett változtatással az újonnan belépő háztartások számára a legrosszabb forgatókönyv vált valóra. 

2022. december 4. 12:03

Így előzhetik meg a cégek a jövő évi papírlavinát

Az M30-as nyomtatvány a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszeresített igazolásmintája a munkavállalók részére a személyi jövedelemadó bevallásához, amelyet a munkáltató állít ki. Ez az egyik legalapvetőbb adóügyi dokumentum, amelyet minden bejelentett munkahellyel rendelkező dolgozónak meg kell kapnia határidőre munkáltatójától. A nyomtatványt természetesen cégszerűen alá is kell írni mielőtt az alkalmazottak megkapják.

2022. december 4. 10:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55