A felhő segíti a fenntarthatósági célok gyorsabb elérését

forrás: Prím Online, 2022. június 24. 16:31

Minden vállalati felhasználó számára elérhetővé vált a Microsoft Cloud for Sustainability, amely ahhoz járul hozzá, hogy a vállalatok és más szervezetek gyorsabban érjék el fenntarthatósági és növekedési céljaikat. Azáltal, hogy a vállalkozások képesek nyomon követni és elemezni károsanyag-kibocsátásukat és energiafelhasználásukat, javíthatnak a jelenlegi folyamataikon, így sikeresebbé tehetik az üzletet, miközben védik a bolygót is, hiszen csökken a karbonlábnyomuk.

A Microsoft és partnerhálózata olyan képességekhez juttatja a szervezeteket, amelyekkel egyszerre gyorsíthatják fel a fenntarthatósági programjuk megvalósítását, növelhetik ESG (környezeti, társadalmi felelősségvállalási és vállalatvezetési) és üzleti teljesítményüket. A Microsoft Could for Sustainability júniustól vált elérhetővé minden vállalati felhasználó számára.

 

Iparágtól és mérettől függetlenül, egyre több vállalat kötelezi el magát a nulla károsanyag-kibocsátás mellett, és kezdi el működése átalakítását. Céljuk a karbonlábnyomuk csökkentése, fenntartható gyakorlatok beépítése a saját, és teljes értékláncuk munkafolyamataiba. Ennek érdekében pedig készek jelentős befektetéseket eszközölni. Ám ahhoz, hogy a mélyreható változásokat meg tudják tervezni, és azok megvalósítását nyomon tudják követni, pontos, megbízható és gyorsan elérhető adatokra van szükségük működésük legkülönbözőbb területeiről, hiszen a vezetőknek döntéseik során egyszerre kell figyelemmel lenniük a fenntarthatósági és a növekedési célok teljesülésére.

 

A Microsoft Cloud for Sustainability egy olyan adatgyűjtő és -elemző platform, amely rálátást biztosít a vezetőknek a teljes szervezet és az ellátási lánc fenntartható működésére. A szolgáltatás részletgazdag vizualizációkkal és hasznos információkkal segíti a gyors és magabiztos döntéshozatalt.

 

 

A Microsoft Sustainability Manager által biztosított automatizált adatkapcsolatok révén a szervezetek a működés legkülönbözőbb területeiről, a berendezésekhez kapcsolt szenzorok segítségével szerezhetnek pontos, közel valós idejű információt azok kibocsátásról. Előre elkészített, vagy egyéni összekötők használatával lehet automatizálni a belső és külső károsanyag-kibocsátási, hulladékgazdálkodási adatok importálását. A rendszer az adatokat egységes formátumban, egy központi helyre gyűjti össze. A szoftver a felhőből nyert számítási kapacitásokkal méri a kibocsátási értékeket, nyomon követi és elemzi a változásokat, rögzíti az eredményeket, így nyújt közel valós idejű, átlátható képet a vállalat és a teljes ellátási lánc károsanyag-kibocsátásáról, energiafelhasználásáról és hulladékgazdálkodásáról.

 

A forrás- és tevékenységspecifikus, ipari szabvány együtthatókat használó, ajánlott algoritmusok megkönnyítik a számítási folyamatot, így egyszerűbbé válik a kibocsátás kiszámítása, áttekintése. A trendeket és lehetőségeket látványos infografikák teszik könnyen érthetővé és kommunikálhatóvá. A szoftver összehasonlításokkal, javaslatokkal segíti a problémák feltárását és a célok kitűzését. A beépített funkciók segítenek megőrizni a helyes irányt a célok elérése közben.

 

A kvantitatív, nyilvános jelentések elkészítését a Microsoft Cloud for Sustainability a DEFRA (az Egyesült Királyság környezetvédelemmel, élelmiszerüggyel és vidékkel foglalkozó minisztériuma által alkalmazott szabvány) a GRI (Global Reporting Initiative), a CDP (Carbon Disclosure Project – a fenntarthatósági világ legelismertebb nonprofit szervezete által alkalmazott szabvány) és más ügynökségek előírásainak megfelelő, beépített előkészítő sablonokkal könnyíti meg.

 

Energiatakarékos működés a felhőben, Surface eszközökkel

A szervezetek már pusztán azzal is csökkentik környezetre gyakorolt hatásukat, hogy a felhőbe költöztetik a munkafolyamataikat. Az Emissions Impact Dashboard azt mutatja meg, hogy a felhőtechnológiák használatának hatására hogyan változik az adott vállalat kibocsátása.

 

A Microsoft Surface eszközök használata tovább csökkenti a szervezet karbonlábnyomát, hiszen fenntartható forrásból származó, ugyanakkor rendkívül tartós anyagokból, alacsony energiafelhasználás mellett készülnek. Az egyéb elérhető funkciókról, a már elérhető és készülő partner megoldásokról a Microsoft blogján érhető el bővebb információ.

 

A Microsoft Cloud for Sustainability bemutatása egybeesett az idei Hannoveri Vásárral, amelyről aktuális információ itt érhető el.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental járművek beltereihez mutat be fenntartható felületi megoldásokat

Az IAA Transportation szakkiállításon a Continental a vezetőfülke változatos követelményeinek megfelelő fenntartható és funkcionális felületi megoldásokat mutatott be.

2022. szeptember 26. 12:41

Új trend a napelemeknél: felértékelődött az energiatárolás

Az energiaválság hatására a napenergia hasznosítása minden eddiginél kiemelkedőbb figyelmet kap napjainkban. Sokan már ellátási gondoktól is tartanak, ezért érdemes élni a korszerű, jövőbe mutató technológiával és függetleníteni magunkat a szolgáltatótól. Ugyanakkor a fogyasztók több buktatóba is beleszaladhatnak. 

2022. szeptember 26. 11:22

Vontatási kínálatának bővítéséhez az ABB felvásárolja a PowerTech Convertert

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a PowerTech Converter (PTC) vállalatot, amely a könnyű vasúti járművek (LRV) és metrók kiegészítő áramátalakítóinak vezető beszállítója. Az akvizíció fontos része az ABB Motion külső növekedési stratégiájának.

2022. szeptember 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17