A felhő segíti a fenntarthatósági célok gyorsabb elérését

forrás: Prím Online, 2022. június 24. 16:31

Minden vállalati felhasználó számára elérhetővé vált a Microsoft Cloud for Sustainability, amely ahhoz járul hozzá, hogy a vállalatok és más szervezetek gyorsabban érjék el fenntarthatósági és növekedési céljaikat. Azáltal, hogy a vállalkozások képesek nyomon követni és elemezni károsanyag-kibocsátásukat és energiafelhasználásukat, javíthatnak a jelenlegi folyamataikon, így sikeresebbé tehetik az üzletet, miközben védik a bolygót is, hiszen csökken a karbonlábnyomuk.

A Microsoft és partnerhálózata olyan képességekhez juttatja a szervezeteket, amelyekkel egyszerre gyorsíthatják fel a fenntarthatósági programjuk megvalósítását, növelhetik ESG (környezeti, társadalmi felelősségvállalási és vállalatvezetési) és üzleti teljesítményüket. A Microsoft Could for Sustainability júniustól vált elérhetővé minden vállalati felhasználó számára.

 

Iparágtól és mérettől függetlenül, egyre több vállalat kötelezi el magát a nulla károsanyag-kibocsátás mellett, és kezdi el működése átalakítását. Céljuk a karbonlábnyomuk csökkentése, fenntartható gyakorlatok beépítése a saját, és teljes értékláncuk munkafolyamataiba. Ennek érdekében pedig készek jelentős befektetéseket eszközölni. Ám ahhoz, hogy a mélyreható változásokat meg tudják tervezni, és azok megvalósítását nyomon tudják követni, pontos, megbízható és gyorsan elérhető adatokra van szükségük működésük legkülönbözőbb területeiről, hiszen a vezetőknek döntéseik során egyszerre kell figyelemmel lenniük a fenntarthatósági és a növekedési célok teljesülésére.

 

A Microsoft Cloud for Sustainability egy olyan adatgyűjtő és -elemző platform, amely rálátást biztosít a vezetőknek a teljes szervezet és az ellátási lánc fenntartható működésére. A szolgáltatás részletgazdag vizualizációkkal és hasznos információkkal segíti a gyors és magabiztos döntéshozatalt.

 

 

A Microsoft Sustainability Manager által biztosított automatizált adatkapcsolatok révén a szervezetek a működés legkülönbözőbb területeiről, a berendezésekhez kapcsolt szenzorok segítségével szerezhetnek pontos, közel valós idejű információt azok kibocsátásról. Előre elkészített, vagy egyéni összekötők használatával lehet automatizálni a belső és külső károsanyag-kibocsátási, hulladékgazdálkodási adatok importálását. A rendszer az adatokat egységes formátumban, egy központi helyre gyűjti össze. A szoftver a felhőből nyert számítási kapacitásokkal méri a kibocsátási értékeket, nyomon követi és elemzi a változásokat, rögzíti az eredményeket, így nyújt közel valós idejű, átlátható képet a vállalat és a teljes ellátási lánc károsanyag-kibocsátásáról, energiafelhasználásáról és hulladékgazdálkodásáról.

 

A forrás- és tevékenységspecifikus, ipari szabvány együtthatókat használó, ajánlott algoritmusok megkönnyítik a számítási folyamatot, így egyszerűbbé válik a kibocsátás kiszámítása, áttekintése. A trendeket és lehetőségeket látványos infografikák teszik könnyen érthetővé és kommunikálhatóvá. A szoftver összehasonlításokkal, javaslatokkal segíti a problémák feltárását és a célok kitűzését. A beépített funkciók segítenek megőrizni a helyes irányt a célok elérése közben.

 

A kvantitatív, nyilvános jelentések elkészítését a Microsoft Cloud for Sustainability a DEFRA (az Egyesült Királyság környezetvédelemmel, élelmiszerüggyel és vidékkel foglalkozó minisztériuma által alkalmazott szabvány) a GRI (Global Reporting Initiative), a CDP (Carbon Disclosure Project – a fenntarthatósági világ legelismertebb nonprofit szervezete által alkalmazott szabvány) és más ügynökségek előírásainak megfelelő, beépített előkészítő sablonokkal könnyíti meg.

 

Energiatakarékos működés a felhőben, Surface eszközökkel

A szervezetek már pusztán azzal is csökkentik környezetre gyakorolt hatásukat, hogy a felhőbe költöztetik a munkafolyamataikat. Az Emissions Impact Dashboard azt mutatja meg, hogy a felhőtechnológiák használatának hatására hogyan változik az adott vállalat kibocsátása.

 

A Microsoft Surface eszközök használata tovább csökkenti a szervezet karbonlábnyomát, hiszen fenntartható forrásból származó, ugyanakkor rendkívül tartós anyagokból, alacsony energiafelhasználás mellett készülnek. Az egyéb elérhető funkciókról, a már elérhető és készülő partner megoldásokról a Microsoft blogján érhető el bővebb információ.

 

A Microsoft Cloud for Sustainability bemutatása egybeesett az idei Hannoveri Vásárral, amelyről aktuális információ itt érhető el.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tech Trends 2024: Hogyan lehet technológiai lemaradásból modernizációs versenyelőny?

Tech Trends sorozatunk évről-évre követi a technológia gyorsuló átalakulását és prognózist ad az elkövetkező 18-24 hónap meghatározó trendjeire. A tavalyi Tech Trends 2023 tanulmányunk vonatkozó fejezete a még működő mainframe-ek jövőbeli lehetőségeinek bemutatására irányult, és hangsúlyozta az új technológiákkal való integrációban rejlő potenciált.

2024. március 3. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30