Győrben nyitott új logisztikai központot a Raben

forrás: Prím Online, 2022. július 4. 17:06

Megnyitotta legújabb regionális átrakóközpontját Győrben a Raben Trans European Hungary Kft. A mintegy 3000 négyzetméteres létesítmény jelenleg elsősorban a vállalat gyűjtőszállítmányozási tevékenységét támogatja, emellett hagyományos, illetve egyedi raktárlogisztikai szolgáltatások végzésére is alkalmas.

Befejezte legújabb fejlesztési projektjét a Raben Trans European Hungary Kft. A logisztikai szolgáltató vállalat Győrben, az M1 autópálya melletti VGP Park újonnan épült csarnokában alakította ki a 2500 négyzetméter raktár- és csaknem 500 négyzetméter iroda- és közösségi területet magában foglaló központját.

 

Az épületben jelenleg túlnyomórészt a gyűjtőszállítmányozáshoz szorosan kapcsolódó átrakóraktári tevékenységet végeznek. A győri központú régió belföldi viszonylatban mintegy 80 kilométeres kört fed le: vonzáskörzetéhez tartozik Sopron és Veszprém egyaránt. A létesítmény emellett különösen jelentős szerepet játszik az anyavállalat, a Raben Group nemzetközi hálózatában is. Rendszeres gyűjtőjáratokat indítanak innen szlovákiai, lengyelországi és németországi célpontokra, de a cégcsoport saját, valamint partnerhálózatain keresztül Európa minden pontja elérhető ebből a depóból is.

 

 

A csarnok kialakítása és a későbbi bővítés lehetősége mindemellett a magasraktári hasznosításnak is kedvez. A számos különféle dokkolókapu bármilyen járműtípus fogadására alkalmas, a 12 méteres belmagasság pedig hatékony térkihasználást tesz lehetővé. Az épület szigorú ingatlanfejlesztési sztenderdet képvisel: a fenntarthatóságról és a csekély környezeti lábnyomról a BREEAM minősítés tanúskodik.

 

A Raben győri központjának átadása a vállalat intenzív fejlesztési ciklusának fontos állomása. Tavaly év végén két, összesen 40 ezer négyzetméter alapterületű raktárat helyeztek üzembe Dunaharasztiban és Pécsen, és máris folyamatban van egy újabb bővítés a cég székhelyének is otthont adó Pest megyei telephelyen.

 

Árvai Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A győri központunk átadása jelentős lépés az országos lefedettségünk további javítása szempontjából, hiszen az új depó nagy mértékben képes tehermentesíteni a dunaharaszti központunkat. A beruházás emellett fontos része az újonnan kidolgozott nemzetközi gyűjtőszállítmányozási megoldásainknak is, amelyek középpontjában a közvetlen nyugat-európai összeköttetések állnak.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A gyárakban már bizonyítottak, most korallokat mentenek a digitális ikrek

Környezetvédelmi szervezetek, kutatóintézetek és a Siemens közösen dolgoznak azon, hogy a Föld legnagyobb és mindennapos veszélyben lévő korallzátonyairól digitális másolat készülhessen. Ennek több előnye is van: a virtuális ikerpár adatbankként, szimulációs térként és valós idejű információszolgáltatóként is funkcionálhat.

2023. február 2. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46