Győrben nyitott új logisztikai központot a Raben

forrás: Prím Online, 2022. július 4. 17:06

Megnyitotta legújabb regionális átrakóközpontját Győrben a Raben Trans European Hungary Kft. A mintegy 3000 négyzetméteres létesítmény jelenleg elsősorban a vállalat gyűjtőszállítmányozási tevékenységét támogatja, emellett hagyományos, illetve egyedi raktárlogisztikai szolgáltatások végzésére is alkalmas.

Befejezte legújabb fejlesztési projektjét a Raben Trans European Hungary Kft. A logisztikai szolgáltató vállalat Győrben, az M1 autópálya melletti VGP Park újonnan épült csarnokában alakította ki a 2500 négyzetméter raktár- és csaknem 500 négyzetméter iroda- és közösségi területet magában foglaló központját.

 

Az épületben jelenleg túlnyomórészt a gyűjtőszállítmányozáshoz szorosan kapcsolódó átrakóraktári tevékenységet végeznek. A győri központú régió belföldi viszonylatban mintegy 80 kilométeres kört fed le: vonzáskörzetéhez tartozik Sopron és Veszprém egyaránt. A létesítmény emellett különösen jelentős szerepet játszik az anyavállalat, a Raben Group nemzetközi hálózatában is. Rendszeres gyűjtőjáratokat indítanak innen szlovákiai, lengyelországi és németországi célpontokra, de a cégcsoport saját, valamint partnerhálózatain keresztül Európa minden pontja elérhető ebből a depóból is.

 

 

A csarnok kialakítása és a későbbi bővítés lehetősége mindemellett a magasraktári hasznosításnak is kedvez. A számos különféle dokkolókapu bármilyen járműtípus fogadására alkalmas, a 12 méteres belmagasság pedig hatékony térkihasználást tesz lehetővé. Az épület szigorú ingatlanfejlesztési sztenderdet képvisel: a fenntarthatóságról és a csekély környezeti lábnyomról a BREEAM minősítés tanúskodik.

 

A Raben győri központjának átadása a vállalat intenzív fejlesztési ciklusának fontos állomása. Tavaly év végén két, összesen 40 ezer négyzetméter alapterületű raktárat helyeztek üzembe Dunaharasztiban és Pécsen, és máris folyamatban van egy újabb bővítés a cég székhelyének is otthont adó Pest megyei telephelyen.

 

Árvai Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A győri központunk átadása jelentős lépés az országos lefedettségünk további javítása szempontjából, hiszen az új depó nagy mértékben képes tehermentesíteni a dunaharaszti központunkat. A beruházás emellett fontos része az újonnan kidolgozott nemzetközi gyűjtőszállítmányozási megoldásainknak is, amelyek középpontjában a közvetlen nyugat-európai összeköttetések állnak.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48