Összefognak a nagyágyúk a bolygónkért

forrás: Prím Online, 2022. július 29. 14:06

A Panasonic-kal és a Hitachi Energy-vel is együttműködik a zöldebb jövő érdekében az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető Schneider Electric. Az IDC nemrégiben végzett kutatása szerint a vállalatok mindössze 7 százaléka teljesíti fenntarthatósági terveit, ugyanakkor az ügyfeleik több mint 40 százaléka elvárja, hogy üzleti partnerei stratégiai támogatást nyújtsanak környezetvédelmi céljaik eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások számára egyértelmű üzleti lehetőséget jelent, ha fenntartható, rugalmas megoldásokkal bővítik portfóliójukat, emellett pedig nagy lépést tehetnek a nettó zéró kibocsátás eléréséhez a saját maguk és ügyfeleik esetében is.

 

Ne fűtsünk feleslegesen!

A Schneider Electric az elmúlt időszakban több olyan megállapodást és kezdeményezést jelentett be, amelyek révén a világ meghatározó vállalkozásai és a cég partnerei egyesíthetik erőfeszítéseiket a zöldebb jövő érdekében. 

 

Ennek egyik meghatározó lépése, hogy lehetővé tették a helyiségenkénti fűtésvezérlést. A lakás fűtése nagy energiaterhelést jelenthet, különösen télen vagy a régebbi, rosszul szigetelt otthonok esetében. Ráadásul további aggodalmakat okozhatnak a lakástulajdonosoknak az emelkedő áramszámlák is. A helyiségek egyedi fűtése sokkal hatékonyabb módja annak, hogy csak a használatban lévő helyiségekben legyen kellemes hőmérséklet. Éppen ezért integrálták a Schneider Electrichez tartozó Drayton márka Wiser okosotthon rendszerét és a Panasonic hőszivattyús megoldásait, amelyek így a hagyományos gázkazánok alternatíváját kínálják az intelligens és fenntartható otthonra vágyók számára. Az innováció kísérleti jelleggel egyelőre az Egyesült Királyságban lesz elérhető. 

 

Szélesedő kínálat, több lehetőség a „zöldebbé” válásra

Egy másik együttműködés a megújuló energiaforrások, az adatközpontok, a bányászat és más ipari szegmensek projektjeinek megvalósításában nyit új lehetőségeket. A Schneider Electric és a Hitachi Energy, az energiaátviteli, -elosztási és a hálózat automatizálási megoldások piacán meghatározó vállalat megállapodása kapcsán mindkét cég arra számít, hogy az összefogásuk révén kialakuló ökoszisztéma előnyöket biztosít az ügyfeleik számára a teljes működési életciklusuk során, beleértve a holisztikusabb kínálatot, a megerősített ellátási láncot és a nagyobb hatékonyságot.

 

A Schneider Electric a Hitachi Energy nagyfeszültségű portfólióját, míg a Hitachi Energy a Schneider Electric középfeszültségű portfólióját használhatja fel az átfogóbb kínálat érdekében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07