Redmi A1: az eddigi legmegfizethetőbb Redmi

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 28. 20:03

A Xiaomi bejelentette, hogy megkezdi a Redmi A1 sorozat értékesítését. Az új, belépő szintű Redmi termékcsaládot elegáns design és sokrétű funkcionalitás jellemzi, kiváló felhasználói élményt biztosítva már a 50.000 forint alatti árkategóriában is. 

A Redmi A1 hatalmas, 6,52” hüvelykes, 1600x720 pixel felbontású HD+ kijelzővel rendelkezik, amely nagyszerű képet ad videónézés és játék közben egyaránt. Tovább fokozza a felhasználói élményt, hogy a készülékeken a szemkímélő sötét téma és éjszakai mód is elérhető.  

A Redmi A1-et egy 8 MP-es főkamerával látták el, amelynek kiegészítő lencséjét* kifejezetten portréfotózásra tervezték, az előlapon pedig egy 5 MP-es kamerát helyeztek el. Mind az előlapi, mind a hátoldali kamera változatos működési módokban használható, például portréfotózáshoz, rövid videók vagy time-lapse felvételek készítéséhez. Az okostelefon egy nagy kapacitású, 5000 mAh-ás akkumulátorral rendelkezik, amit egy 10 W-os töltővel lehet  feltölteni, hogy elegendő energiát szolgáltasson az egész napi használatra.

 

 

A Redmi A1 telefon teljesítményéről a MediaTek Helio A22 processzor gondoskodik – ez biztosítja a számításikapacitást az alkalmazások futtatásához, a nagyfelbontású kijelző támogatásához, miközben takarékosan bánik a telefon erőforrásával. A telefon tárhelyét 1 TB-ra lehet bővíteni**, így rengeteg hely szabadítható fel további adatok tárolására. 

A Redmi A1 – amellett, hogy figyelemreméltó hardveréhez képest remek ár-érték-aránnyal bír – szemrevaló külsőt is kapott. Alapvetően a Redmi Note termékcsalád megjelenését örökölte, így a Redmi A1 fekete és világoszöld színekben lesz elérhető, stílusos, lapos vázban. A hátoldal bőrszerű anyagát az egyszerű, minimalista, kissé ívelt szélei hangsúlyozzák ki. Ezen kevésbé látszik meg az ujjlenyomat, és jobban ellenáll a szennyeződéseknek is.  

A Redmi A1 2GB+32GB konfigurációval lesz elérhető. A készülék javasolt fogyasztói ára várhatóan 49.990 forint lesz Magyarországon és október elejétől lesz megvásárolható a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

__________________ 

* A kiegészítő lencse egy QVGA objektív  248 x 328-as aktív pixel sorérzékelővel.

** A tényleges támogatás és a memóriakártyák kompatibilitása gyártónként eltérhet.

Kulcsszavak: okostelefon Xiaomi

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30