Az ELTE hallgatója nyert a Multi-Agent versenyen

forrás: Prím Online, 2022. október 6. 13:54

Miskolczi Miklós, az ELTE Informatikai Kar végzős MSc-hallgatója Varga László Zsolt témavezetésével első helyezést ért el a nemzetközi fejlesztők között Python programozási nyelven írt rendszerével.

16. alkalommal megrendezett versenyen első helyet szerzett programrendszer hamarosan szabadforrású kódként is elérhető, és az ELTE Informatikai Kar Multi-Agent Systems óráin is szerepelni fog, így az angol nyelvű MI-képzésre jelentkezők versenygyőztes multiágens programozást tanulhatnak. 

 

 

Az izgalmas nemzetközi programozási versenyt a Clausthal University of Technology kutatói szervezik, és rendszeresen több országból vesznek rajta részt fejlesztők. Célja, hogy ösztönözze a kutatást a multiágens rendszerfejlesztés és programozás területén azzal, hogy beazonosítja a legfontosabb problémákat, és olyan teszteseteket gyűjt, amelyek összehangolt cselekvést igényelnek autonóm programok, azaz ágensek között. 

 

Az egyes versenyek mérföldkövekként szolgálhatnak a multiágens programozási nyelvek, módszerek és eszközök kipróbálásában. Egy adott rendszer teljesítményét játéksorozatban határozzák meg, ahol az ágensekből álló rendszerek versenyeznek egymással. A verseny során a korlátozott helyi látótávolsággal rendelkező, egy csapatba tartozó ágenseknek szervezetten kell tevékenykedniük azért, hogy blokkokból álló összetett szerkezeteket állítsanak össze és szállítsanak el célpontokra egy négyzetrácsos világban. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így uralja jelenleg az energetikai átállás a közüzemi ágazat mindennapjait!

Az év elején az energiaárak csökkenése mellett a közüzemi ágazat vezetőinek figyelme határozottan az energiaátalakítás üzleti kérdéseire irányult. Emellett az is előtérbe került, hogy miként tudják megvalósítani a COP28 klímakonferencián tett ígéreteket. 

2024. március 2. 16:20

Új vezérigazgató került az Antenna Hungária élére

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól – közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2024. március 2. 14:58

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.

2024. március 2. 13:39

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

2024. március 2. 12:23

Vezető amerikai egyetemet győzött le a Corvinus

A kaliforniai Berkeley Egyetem csapatát is megelőzve lettek bronzérmesek a Corvinus hallgatói Los Angelesben egy nemzetközi üzleti versenyen február közepén.

2024. március 2. 10:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30