Az ELTE hallgatója nyert a Multi-Agent versenyen

forrás: Prím Online, 2022. október 6. 13:54

Miskolczi Miklós, az ELTE Informatikai Kar végzős MSc-hallgatója Varga László Zsolt témavezetésével első helyezést ért el a nemzetközi fejlesztők között Python programozási nyelven írt rendszerével.

16. alkalommal megrendezett versenyen első helyet szerzett programrendszer hamarosan szabadforrású kódként is elérhető, és az ELTE Informatikai Kar Multi-Agent Systems óráin is szerepelni fog, így az angol nyelvű MI-képzésre jelentkezők versenygyőztes multiágens programozást tanulhatnak. 

 

 

Az izgalmas nemzetközi programozási versenyt a Clausthal University of Technology kutatói szervezik, és rendszeresen több országból vesznek rajta részt fejlesztők. Célja, hogy ösztönözze a kutatást a multiágens rendszerfejlesztés és programozás területén azzal, hogy beazonosítja a legfontosabb problémákat, és olyan teszteseteket gyűjt, amelyek összehangolt cselekvést igényelnek autonóm programok, azaz ágensek között. 

 

Az egyes versenyek mérföldkövekként szolgálhatnak a multiágens programozási nyelvek, módszerek és eszközök kipróbálásában. Egy adott rendszer teljesítményét játéksorozatban határozzák meg, ahol az ágensekből álló rendszerek versenyeznek egymással. A verseny során a korlátozott helyi látótávolsággal rendelkező, egy csapatba tartozó ágenseknek szervezetten kell tevékenykedniük azért, hogy blokkokból álló összetett szerkezeteket állítsanak össze és szállítsanak el célpontokra egy négyzetrácsos világban. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo Yoga laptopjainak legújabb generációja az inspirációtól az önkifejezésig segíti a kreatív alkotókat

A hibrid világban való alkotás, fogyasztás és együttműködés most egyszerűbbé vált a Lenovo legújabb generációs Windows 11 Yoga laptopjaival, amelyek lenyűgöző teljesítményt, hihetetlen sokoldalúságot és egyszerű mobilitást biztosítanak elegáns és hordozható kivitelben.

2023. március 29. 21:30

A felhő gyors és kényelmes, de hogyan lesz biztonságos?

A felhőalapú IT rendszerekkel a vállalatok gyors, megbízható és könnyen elérhető technológiai szolgáltatásokhoz jutnak, amelyek maximálisan képesek támogatni az üzleti igényeket és a működést.  A felhőtechnológia alkalmazása ugyanakkor biztonsági kihívást is jelent a hozzáférések kezelése szempontjából, hiszen a vállalati IT infrastruktúra határai kibővülnek, így a védendő adatok köre is. Ezért elengedhetetlenül fontos egy felhőstratégia megalkotása és alkalmazása a vállalatok számára.

2023. március 29. 20:08

Így lehetünk sikeres streamerek

Az utóbbi pár évben hazánkba is nagy erőkkel robbant be a streaming piac, és egyre többen szeretnének belekóstolni a tartalomgyártás ezen formájába. De hogyan tudunk teljesen kezdőként elindulni ezen az úton? Az Euronics összegyűjtötte, hogy milyen alapeszközökre van szükség, és tippeket ad ahhoz, hogy sikeres streamerek legyünk. 

2023. március 29. 18:39

„Élj sokszínűen!” üzeni a Xiaomi az új Redmi Note 12 sorozattal

A Xiaomi bejelentette a piacon már jó ideje várt Redmi Note 12 sorozatot. A népszerű termékcsaládhoz négy készülék tartozik: a Redmi Note 12 Pro+ 5G, a Redmi Note 12 Pro 5G, a Redmi Note 12 5G, és a Redmi Note 12. 

2023. március 29. 17:11

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08