Folyamatos a fejlesztés a Schneider Electric gyöngyösi üzemében

forrás: Prím Online, 2022. október 10. 12:39

Az idén további 10 százalékos forgalombővülést várnak a Schneider Electric Zrt. gyöngyösi gyárában. Az üzembe csak a múlt évben közel félszáz új dolgozót vettek fel, idén pedig a tervek szerint további 10 százalékkal bővül majd a létszám. A társaság több lépésben összesen mintegy másfélmilliárd forintos fejlesztést valósított meg tavaly a gyöngyösi létesítményben.

Dinamikus fejlődést hozott a múlt év a Schneider Electric gyöngyösi gyárában, a termelés és a forgalom bővítése mellett nőtt a csapat is, illetve sikeresen lezártak egy jelentős beruházást. Az üzem bevétele 2021-ben 21 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit, a lendület pedig erre az évre is kitart, az első félévben továbbra is 20 százalék feletti a forgalombővülés. A teljes évre vonatkozóan is dinamikus növekedéssel számolnak a cégnél.  

 

A jelentős fejlődés részben annak köszönhető, hogy a Schneider Electric tavaly lezárt egy nagy beruházást a gyöngyösi üzemében. A mintegy másfélmilliárd forintos projekt keretében gyárbővítést hajtottak végre és egy új lemezmegmunkáló sort telepítettek annak érdekében, hogy saját maguk tudják elkészíteni az egyes termékcsaládok lemezburkolatait. A gyárbővítés két ütemben valósult meg, az első fázisban készült el az új, közel 1800 négyzetméteres alapanyagraktár, a második fázis keretében pedig egy hasonló méretű késztermék-raktár épült. 

 

 

Emellett az automata MIG hegesztési projekt keretében átalakították vezetősín-gyártásukat, a korábbi táblás anyagból történő stancolás helyett áttértek a szálanyagból és hegesztéssel történő gyártásra a jobb alapanyag-felhasználás érdekében. Ennél a beruházásnál is csúcstechnológiát választottak, az új MIG hegesztési állomást egy, a hegesztés-automatizálás területén világszinten is vezető pozíciót betöltő osztrák gyártó szállította. A termelés további átalakítása keretében magyarországi partnerekkel együttműködve egy automata gyártósort fejlesztettek ki, amivel már az üzemben is elő tudják állítani a késztermékekbe kerülő, korábban vásárolt szigetelőfóliát.

 

Siliga Tünde

„Az új raktárak megépülésével azon túl, hogy hatékonyabbá vált a munkavégzésünk, a Gyöngyöst érő forgalomterhelés is csökkent, az alapanyagokat és a késztermékeket szállító kamionok ugyanis most már kikerülhetik a várost. A tavalyi beruházás a forgalmunk növelése mellett a létszám bővítésével is járt, 45 új munkatársat vettünk fel, jellemzően a környékről operátori, anyagmozgató és mérnöki pozíciókba. Idén is tovább erősítjük a csapatunkat, a tervek szerint a korábbi 200-ról az év végére 220-ra nő a közvetlen munkatársaink száma” – jelezte Siliga Tünde, a gyöngyösi gyár igazgatója. 

 

A Schneider Electric gyöngyösi üzeme az energiamenedzsment digitalizációjában és az ipari automatizálási megoldásokban világszinten is meghatározó cég globális termelésében is speciális szerepet tölt be. Egyike annak a három gyárnak, amelyben a vállalat áramvezető síneket állít elő. A Gyöngyösön készült termékeket többek között a gyártó szektorban, az egészségügyben, az olaj- és gáziparban, a bányászatban, sport- és kereskedelmi létesítményekben használják, de speciális termékeik megtalálhatók például vállalati adatközpontokban is. A gyárból a világ minden részére szállítanak áramvezető síneket.

Kulcsszavak: Schneider Electric

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu folyamatos oktatási programot indít viszonteladó partnerei számára

A Fujitsu SELECT Expert viszonteladó partnerek mostantól könnyebben bővíthetik és frissíthetik versenyelőnyt biztosító, értékes informatikai ismereteiket. A Fujitsu 1 millió euró beruházással elindított folyamatos oktatási programja új szemléletet képvisel a képzés terén, és három fő pilléren nyugszik: oktatás, eszközök és közösség.

2023. február 8. 11:24

Maximális ügyfélelőny a digitális átalakulásban

A több mint két éve alakult Eplan Partnerhálózathoz időközben mintegy hatvan cég csatlakozott. Az olyan stratégiai partnereket, mint a Phoenix Contact, a Siemens és a Rockwell Automation, valamint a technológiai partnereket – köztük az ABB, a Lapp Kabel, a Wago és a Weidmüller – egyetlen vezérelv köti össze: a legmagasabb fokú integrációs képesség biztosítása az Eplan és saját megoldásaik között. A digitális átalakulás korszakában mindenki egyesíti erőit annak érdekében, hogy a különféle szoftveralkalmazások, például a termékkonfigurátorok, a CPQ-k, PLC-k, PLM/ERP-k ideálisan kommunikáljanak egymással.

2023. február 7. 20:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51