A Nikon új technológiát mutat be az Adobe MAX 2022 konferencián

forrás: Prím Online, 2022. október 21. 09:55

A Nikon a Z 9-et fogja kiállítani az idei Adobe MAX 2022 Creativity Conference nevű eseményen Los Angelesben egy olyan új biztonsági funkció bemutatásához, amelyen a Content Authenticity Initiative (CAI) kezdeményezéssel együttműködve dolgozott a félretájékoztatás, a plagizálás és a szerzői jogok megsértése elleni küzdelem érdekében.

A CAI egy olyan közösség, amely a félretájékoztatás terjedésének megakadályozása céljából a digitális tartalmak biztonságos, eredetet és tulajdonost megjelölő adatainak alkalmazására irányuló globális erőfeszítések élén áll. 

 

A Nikon hisz az egyének és a vállalkozások munkájának védelmében, nemcsak a képalkotási iparágon belül, hanem azon túl is. Ez a fejlesztés a 2021 októberében bekövetkezett fontos pillanatot követi, amikor is a Nikon lett az első fényképezőgépgyártó, amelyik csatlakozott a CAI-hoz és a C2PA-hoz (Coalition for Content Provenance and Authenticity), hogy megvédje a tartalomkészítők és a fogyasztók jogait a digitális eredet- és tulajdonosmegjelölés alkalmazásával.

 

 

A Nikon olyan funkciót fejleszt, amely támogatja a képek eredetiségének megerősítését a képek forrását és eredetét tartalmazó információk csatolásával. A képhamisítás és a jogosulatlan felhasználás észlelésének megkönnyítése, valamint a tényellenőrzés elősegíti a képek védelmét a visszaélésekkel szemben. 

 

A Nikon továbbra is erőfeszítéseket tesz e problémák megoldására a képek eredetét megjelölő funkció továbbfejlesztésével. Emellett a Nikon hozzájárul a képalkotási kultúra továbbfejlesztéséhez is egy olyan társadalom kialakításán dolgozva, amelyben az alkotók, a kiadók és a média nyugodtan végezheti kreatív és üzleti tevékenységét.

 

* A Nikon kiállításának célja, hogy bejelentse, hogy a képek eredetét megjelölő funkció jelenleg fejlesztés alatt áll. A Nikon Z 9 felhasználása ezen a kiállításon nem jelenti vagy sugallja azt, hogy ez a konkrét modell egy nap rendelkezni fog ezzel a funkcióval.

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30