Közeleg a halloween – 5 app, hogy ne legyen félelmetes a rémisztő szezon

forrás: Prím Online, 2022. október 22. 11:43

Hamarosan itt a halloween, ami ugyan csak egy éjszaka, de hatása már kiterjed a teljes hónapra: ez a „spooktober”, vagyis a „rémisztő október”. Akár az otthoni dekorációkról, akár a bulikhoz és összejövetelekhez készülő kosztümökről van szó, alább 5 olyan alkalmazásról olvashattok, amikkel legalább az előkészületek miatt nem kell félni.

 

Belejönni a rémisztő hangulatba

Az ötletelő appok koronázatlan királya, a Pinterest elképesztően változatos lehetőségeket kínál ahhoz, hogy ihletet merítsünk, rendszerezzük gondolatainkat és „táblákba” rendezzük ötleteinket. Akár a lombhullatáshoz igazítanánk otthoni színvilágunkat, akár jelmezünkhöz keressük azt a kis extra pluszt, itt biztosan megleljük. Egy ideje pedig már meg is lehet vásárolni a fellelt kincseket, így, ha a DIY-hoz nincs is annyira kedvünk, összeszedhetjük akár így is a kiszemelt különlegességeket. Persze ez fordítva is igaz: mi magunk is feltölthetjük alkotásainkat és ötleteinket, hogy másoknak szolgáljunk forrásként. A HONOR X8 2MP-es makrókamerája pedig ideális arra, hogy olyan képeket töltsünk fel, ahol igazán kitűnnek a részletek.

Na de mit vegyek fel? Vagy kit?

A népszerű Snapchat a napokban bővült egy új funkcióval, amivel ki lehet próbálni – majd meg is lehet venni – mindenféle öltözetet. Még ha nem is köteleződünk el a vásárlás mellett, így is szuper arra, hogy megnézzük, miként festenénk varázslóként, vámpírként vagy épp valamelyik szuperhősként. Ha pedig már konkrét elképzelésünk is van, specifikusan rákereshetünk kedvenc filmünkre vagy sorozatunkra, hogy olyan opciók bukkanjanak fel. Jelmezünk sokat számít egy halloweeni partiban, és így legalább elindulhatunk egy jó úton. Aztán persze hátra van még a neheze: a smink.

 

Fogak? Agancsok? Maszk vagy arcfestés?

A halloweeni beöltözés egyik legmacerásabb része a sminkelés. Hiába van meg egy csúcs öltözék, addig nem lesz teljes, amíg arcunk nincs hozzá igazítva. A Halloween Makeup Photo Editorral már meglévő fotókra lehet rápakolni mindenféle elemet, hogy megnézzük: miként festenénk majd egy adott kinézettel. Persze a legnehezebb része még mindig hátra lesz, de legalább tudunk ötletelni és kóstolót kapni abból, hogy mi mellett döntsünk. A HONOR X8 2MP-es mélységérzékelős kamerája szuper arra, hogy már elkészült sminkünkről csináljunk látványos portréfotókat. Vagy, ha az otthon melegéből vészelnénk át a szezont, picit „csalhatunk” is, és csupán feltölthetjük az appal készült maskarás fotónkat. Elvégre a Halloween része a „csel” is, nem csak a „csoki”, és mi ez, ha nem egy jó kis tréfa. 

 

Én kész vagyok, jöhet a kísértetházam! 

Saját külsőnk mellett otthonunk kinézete is fontos, a Houzz alkalmazással pedig próbálgathatunk különféle bútorokat és dekorációkat. Így kaphatunk egy képet arról, hogy miként fest majd kuckónk, ha belenyúlunk a hétköznapi dizájnjába. Itt meg lehet nézni egyes bútorokat a szobáinkban, és megtekinthetjük mások ötleteit ahhoz, hogy mi magunk is inspirálódjunk. Ha konkrétan beleszeretünk egy-egy darabba, akkor meg is rendelhetjük, de az app még költés nélkül is csúcs lehet ihletvadászatra.

 

Tököt faragni is tök jó!

A halloween elmaradhatatlan része a tökfaragás. A Pumpkin Carver több szempontból is megkönnyítheti az életünket. Egyrészt megtervezhetjük a faragásra váró tök stílusát, és kipróbálhatunk mindenféle variációt ebben az egyszerűen kezelhető kis alkalmazásban. A tervezés fontos lépése minden folyamatnak, és igaz ez a zárvatermőkkel való munkálatokra is. Másrészt pedig jópofa arra, hogy akár gyerekekkel együtt próbáljunk ki mindenféle dizájnt anélkül, hogy a tökbél belepné a konyhánkat vagy a nappalinkat – vagy, ahogy szokott lenni ilyenkor, úgy általában mindent.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kulináris segédek: íme néhány praktikus konyhai eszköz a mindennapokhoz

Gyorséttermi menü, pár perces készételek vagy más, könnyen elkészíthető alternatívák – alig jut idő a konyhában tevékenykedni, ezért minden más megoldást előnyben részesítünk. Az otthon főzés azonban egy olyan művészet, amely az egészséges életmódot, a kreatív önkifejezést és a közösségi kapcsolatokat is erősíti. A Konyhakiállítás alkalmából a Gorenje szakértői összegyűjtötték azokat a megoldásokat, amelyek segítségével egyszerű, mégis hatékony konyhai munkafolyamatokat alakíthatunk ki, így az otthoni főzés nemcsak egy feladat, hanem egy élvezetes tevékenység lehet.

2024. március 1. 14:33

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30