Díjat nyert a Schneider Electric megoldása

forrás: Prím Online, 2022. november 3. 10:03

Elnyerte a leginkább klímabarát termék díját az ide New York-i Klímahéten a Schneider Electric Altivar frekvenciaváltója. A fordulatszám vezérléséhez használt megoldás segítségével akár 30 százalékkal is csökkenthető a motorok energiafelhasználása. 

„Most Climate-Positive Carbon Handprint Product Award” díjjal ismerték el a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat Altivar termékcsaládját az idei New York-i Klímahéten. A „Carbon Handprint Awards” olyan termékeket díjaz, amelyek jelentős pozitív éghajlati hatást fejtenek ki, és segítenek a gazdasági szereplőknek abban, hogy számottevő mértékben csökkentsék a kibocsátásukat. Az Altivar frekvenciaváltók csökkentik a motorok energiafogyasztását azáltal, hogy mindig az aktuális terhelésnek megfelelő fordulatszámon működnek, így növelik az ipari tevékenységek energiahatékonyságát.

 

 

A motorok használatának hatékony tervezésével és menedzselésével az Altivar frekvenciaváltók akár 30 százalékos energiafogyasztás-csökkenést is eredményezhetnek. Átlátható és szigorú módszertan alapján készült becslések szerint a 2018-2021-es időszakban a Schneider Electric által értékesített frekvenciaváltók élettartama alatt több mint 140 millió tonna CO2-kibocsátás takarítható meg vagy kerülhető el.

 

A CO2-előnyök mellett az Altivar termékcsaládban Green Premium termékek is találhatók, amelyek kapcsán részletes információk állnak rendelkezése a jogszabályi megfelelésről, az anyagtartalomról, a környezeti hatásukról és a körforgásos gazdaságban hasznosítható tulajdonságaikról. A Schneider Electric azért hozta létre a Green Premium programot, hogy átláthatóságot biztosítson a környezeti és szabályozási információk kapcsán, és egészségesebb termékeket kínáljon az ügyfeleknek.

Kulcsszavak: Schneider Electric

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett négylábú robotplatformot a Unitree

A fogyasztói és ipari felhasználású bionikus robotok területén egyaránt vezető szerepet betöltő kínai Unitree Robotics professzionális tűzoltási, tűzmegelőzési, felderítési és mentési célú robotot mutatott be. A négylábú platform a katasztrófavédelem szinte bármely területén alkalmazható adatgyűjtési, felderítési és mentési feladatok ellátására.

2023. március 30. 16:03

Közel húszezer érdeklődő vett részt a Műegyetemi Állásbörzén

Több mint 150 kiállító négyezer állásajánlata közül válogathattak a hallgatók a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén, ahol ismételten a villamosmérnökök iránt volt a legnagyobb kereslet. A K épületben a szakértői tanácsadás kapott új köntöst, a Q épületben pedig neves cégek tartottak előadásokat kiemelt szakmai témákban. A kétnapos eseményre közel húszezren látogattak ki, amely a külföldi diákok körében is egyre népszerűbb. Ezzel összehangban jól látható, hogy közülük egyre többen maradnának Magyarországon az egyetem elvégzése után is.

2023. március 30. 12:48

Újabb 180 általános iskolában lesz elérhető az élményszerű tanulás

A Delta Systems Kft. szállítja azt a 600 darab 3D nyomtatót és induló nyomtató anyagkészletet, amelyet hátrányos helyzetű térségek 180 általános iskolája kap a Klebelsberg Központ által indított nyílt uniós közbeszerzési eljárásban. A Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Delta Technologies 100%-os leányvállalata által megvalósuló nettó 346 millió forintos beruházás az Okostanterem 2 folytatásaként köznevelési intézményekben teremti meg a diákok élményszerű oktatásának lehetőségét modern eszközökkel, támogatva a műszaki érdeklődésüket. 

2023. március 30. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08