Majd ötödével nőtt egy év alatt a Huawei márkaértéke

forrás: Prím Online, 2022. december 1. 09:56

Tizennyolc százalékkal, 64.887 milliárd euróra nőtt a Huawei Technologies márkaértéke, ezzel már a kilencedik helyen áll az Európai Márkaintézet (European Brand Institute) 2022-es évi TOP100 globális márkákat rangsoroló listáján. A független tanácsadó szervezet által készített rangsor 16 szektor több mint 3000 vállalatának és azok márkáinak elemzésével a 2021-es pénzügyi év adatai alapján készült. A Huawei egy év alatt négy helyet lépett előre, immár a második legértékesebb kínai, és az ötödik legértékesebb technológiai márka a világon. 

Jelentősen nőtt a Huawei márkaértéke az Európai Márkaintézet független tanácsadó szervezet nemrégiben közzétett „GLOBAL TOP 100 BRAND CORPORATIONS RANKING” elnevezésű, globális márkákat rangsoroló listája szerint. A szervezet tevékenységének középpontjában a márka-, szabadalom-, szellemitulajdon- és -stratégia értékelés áll, és immár hatodik éve teszi közzé a független európai szakértők által összeállított, globális szintű, márkákat értékelő ranglistáját. Az intézet ezúttal több mint 3000 vállalatot és azok márkáit vizsgálta 16 iparágban, Európában, Amerikába és Ázsiában egyaránt. 

 

A 2021-es pénzügyi év alapján a Huawei márkaértékét tekintve a 13. helyről a 9. helyre lépett előre, ami 18 százalékos márkaérték-növekedést jelent: a független szakértői intézet a Huawei márkaértékét 64.887 milliárd euróra becsülte. A rangsor szerint a Huawei Technologies ezzel globálisan az ötödik legértékesebb technológiai vállalat, valamint a második legértékesebb kínai brand világszerte.

 

Gerhard Hrebicek, az Európai Márkaintézet elnöke elmondta: „A márkaértékek átlagosan 17 százalékkal nőttek 2021-ben, ehhez hasonló tempójú növekedést már régóta nem tapasztaltunk. Az autóipar (+29 százalék) és a gyógyszeripar (+20 százalék) TOP 10 márkavállalata könyvelhette el a legnagyobb növekedést.”

 

A Huawei márkaértéke nemcsak ebben a rangsorban nőtt jelentősen. A Brand Finance piackutató cég év elején közzétett „Elektronika & készülékek 50 2022” rangsorában szintén a világ egyik legértékesebb elektronikai márkájaként értékelte a Huaweit. Szerintük a Huawei brand márkaértéke 29 százalékkal 71,2 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest, amivel a harmadik legerősebb brand maradt az elektronikai- és készülékmárkák kategóriájában. A piackutató cég az év elején megjelent Global 500 ranglistáján is a tíz legértékesebb brand közé sorolta a vállalatot.

 

A Huawei értékének növekedése nagyban köszönhető a cég folyamatos innovációinak, és kiterjedt K+F tevékenységének. A vállalat 23 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte, K+F kiadásai tavaly elérték a 22,3 milliárd dollárt, éves árbevételének 22,4 százalékát, és a legtöbb szabadalmi bejelentést tette 2021-ben. A vállalat továbbra is piacvezető az 5G hálózati megoldások területén, fogyasztói üzletága pedig idén is számos új innovációt mutatott be, többek között a már EKG-mérést is lehetővé tévő HUAWEI WATCH GT 3 Pro okosórát, valamint a nemrégiben debütáló csúcskategóriás HUAWEI Mate 50 Pro okostelefont, amelynek 50MP-es Ultra Aperture kamerája rendelkezik a világ első, tíz fokozatban állítható fizikai rekesznyílásával.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

Sportban is első a Bosch: a vállalat idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén. A Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. csapata 2022-ben összesen 11 500 kilométert futott, 4260 kilométert kerékpározott és 700 kilométert úszott az abszolút első helyezésért. 

2023. március 24. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48