Jövőt idéző válaszok egy gyorsan változó világ kihívásaira: megnyílt a FutureZone3.0

forrás: Prím Online, 2022. december 1. 11:32

A virtuálisan és fizikailag is megtapasztalható bemutatóterem mellett innovációs- és tudásközpontként működik a hivatalosan tegnap elrajtolt FutureZone3.0 a Magyar Telekom székházában. A T-Systems és a Cisco 12 éves együttműködésének fő célja a legizgalmasabb technológiák megoldás-orientált integrációja egy felhőalapú és a konnektivitásra építő világban.

Új szintre lépett a T-Systems Magyarország és Cisco által 2010 nyarán elindított FutureZone. Jól mutatja a Cisco innovatív, legmodernebb technológiáin alapuló kezdeményezés úttörő jellegét, hogy fókuszterületei között már bő egy évtizeddel ezelőtt megtalálható volt a felhőalapú környezetben megvalósított kommunikáció, a távmunka megkönnyítése, vagy az IT-biztonság.

 

„A különböző technológiák integrációjának szándéka már a FutureZone első, a T-Systems jogelődjeként ismert KFKI Rendszerintegrációs Zrt. Hun utcai telephelyén megvalósított változatánál is jelen volt, és azóta is elkíséri ezt a kezdeményezést” – idézte fel a kezdeteket Dalos Ottó, a Cisco ügyvezető igazgatója. Emlékeztett rá, hogy a két cég, illetve jogelődjeik együttműködése is hasonló szellemben indult a vezetékes internetszolgáltatás magyarországi kiépítésének nyitányával párhuzamosan: a Cisco kifejezetten IP-alapú termékfejlesztéshez állított fel csúcstechnológiás labort 2001-ben a Matávnak, hogy az internetes technológiákkal kísérletezhessen közös kiválósági központjukban.

 

 

„A kezdetek óta rendkívül szoros az együttműködésünk a Cisco Systems Magyarországgal, aminek középpontjában ügyfeleink állnak, együttes erővel biztosítjuk számukra a legújabb, innovatív technológiák élvonalát.” – mondta el Gonda Gábor, a Magyar Telekom Vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese. Hasonló koprodukcióban jött létre a T-Systems Magyarország Budafoki úti irodaházában a FutureZone2.0, ebben – az egyre népszerűbb cloud technológiák gyakorlatba ültetése mellett – a hálózati sérülékenységek kezelésével, és az e-health és az energiamenedzsment új lehetőségeivel is kiemelten foglalkoztak.

 

Az idén 21. évfordulójához érő együttműködés aktuális eredménye a FutureZone3.0. Noha alapfeladatát tekintve ez egy, a technológiai újítások bemutatására szolgáló, látványelemeiben letisztult, háttérinfrastruktúrájában a kor elvárásainak maximálisan megfelelő környezet, valójában ennél sokkal több. „Egyszerre szeretnénk exkluzív találkozási pontként, valamint innovációs- és tudásközpontként működtetni, amelyben a Cisco és a T-Systems szakértői már a jövő technológiáin gondolkoznak” – fogalmazott a megnyitón Gonda Gábor, aki szerint az üzleti és technológiai középpont megteremtése egyértelmű elvárásként fogalmazódott meg a folyamatosan megújuló iparági trendek és az ezekkel együtt változó ügyféligények eredőjében.

 

 

A szoftveralapú megoldások széles tárházát felvonultató új bemutatótérben testközelben mutatják az ügyfeleknek és a partnereknek a T-Systems Cisco-val közösen kialakított technológiai újításait, akár virtuálisan is. Utóbbi nemzetközi ambíciókat is tartogat a kezdeményezésnek, amelyet software defined networking (SDN) tudásközpontként is használni szeretnének. A vállalati hálózatok új evolúciós lépcsője nem csupán dinamikusabb és hatékonyabb konfigurálást tesz lehetővé a jobb hálózati teljesítmény és a megbízhatóbb felügyelet érdekében, hanem a felhőalapú megoldásokhoz is könnyebben alkalmazkodik, mint a hálózatkezelés hagyományos eszközei. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.

2023. június 10. 12:14

Magyarországon 25 év alatt közel 80 ezren vettek részt a Cisco Hálózati Akadémia képzésein

Világszerte 3,2 millió, Magyarországon jelenleg 15 ezer hallgatója van a Cisco Hálózati Akadémia képzéseinek, míg a kezdetektől összesen 17 millióan kaptak a világon piacképes tudást a kezdeményezésnek köszönhetően. Szükség is van rá: felmérések szerint Magyarországon néhány éven belül akár 44 ezer informatikus hiányozhat a munkaerőpiacról. A Cisco célja: a következő 10 évben újabb 10 millió diák digitális képzése az EMEA régióban.

2023. június 10. 10:26

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39