A magyar startup ökoszisztéma 2022-es legjeivel indul az új év

forrás: Prím Online, 2023. január 3. 10:05

2023-ban folytatódik a hazai közösségi finanszírozás legfontosabb eseménysorozata, január 12-én ismét átadják az elmúlt év startup legjeinek járó díjakat. A Tőkeportál minden év végén teret ad a startup ökoszisztéma követőinek, akik szavazással dönthetik el, kik voltak 2022 legjobbjai a kijelölt kategóriákban. A Startup Utószilveszteren az elmúlt év legjobb startupját, befektetőjét, kampánygazdáját keresik.

2023. január 12-én ünnepélyes keretek között rendezik meg a Startup Utószilvesztert, ahol a magyar startup ökoszisztéma által legjobbnak ítélt projektjeit és kampánygazdáit díjazzák. A voksolók az „Év Startup-befektetője”, az „Év Startupja” és az „Év Kampánygazdája” kategóriában adhatják le szavazataikat 2023. január 9. éjfélig. Az esemény rendezője immár hagyományosan a Tőkeportál, az első hazai befektetéscélú közösségi finanszírozási platform szolgáltatója. A 2023-as esemény egy különleges kooperáció jegyében valósul meg: a Tőkeportál a Brancs közösségi finaszírozási piactérrel együttműködésben rendezi meg a Startup Utószilvesztert. A Brancs a termékcélú közösségi finanszírozást nyújt, ahol az ország legfrissebb innovációit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az évzáró és évindító eseményt az A38 Hajón rendezik meg, ahol a résztvevők első kézből ismerhetik meg a tavalyi év legnívósabb startup innovációit és előadóit.

 

 

A tavalyi, 2021-es „Év Startup-befektetője” díjat a szavazatok alapján másodszor is Balogh Péter nyerte meg, a Cápák közöttből is ismert, korábban az NNG-ből exitált népszerű angyalbefektető. Az „Év Startupja” pedig a digitális faktoring és kkv finanszírozás szolgáltatással foglalkozó Péntech Solutions lett, a hazai fintech ökoszisztéma aktív résztvevője. A projektet a Magyar Fintech Szövetség alapító tagja, Dr. Réti Bálint képviselte.

 

 

A Tőkeportál az első hazai befektetéscélú közösségi finanszírozási platform szolgáltatója. A közösségi finanszírozás online tőkebevonást jelent, amelynek révén a professzionális, intézményi befektetőkön kívül lakossági befektetők kis összegekkel is invesztálhatnak a platformon kampányt indító vállalkozásokba. A felhasználók számára egyszerűen átlátható, előzetes azonosítást igénylő, a nemzetközi és hazai jogszabályok, valamint az évek óta jelentős fejlődést mutató nemzetközi példák legjobb gyakorlata szerint működő platformon kis- és kezdővállalkozások, startupok indíthatnak tőke- vagy támogatásgyűjtő kampányokat. Az eddigi sikeres kampányok 15-100 millió Ft tőkét tudtak bevonni ezen a módon. A startup befektetések különösen kockázatos befektetési eszköznek számítanak a korai fázisban lévő vállalkozások üzleti modelljének és belső folyamatainak kiforratlansága miatt. 

 

A Tőkeportál missziója egy olyan piactér építése, ahol a kínálati oldalon a tőkét kereső kezdő, kis- és középvállalkozások állnak, a keresleti oldalon pedig a befektetők és a háztartások, akik megtakarításaik egy részét helyi induló vállalkozásokba fektetik, így vállalva szerepet a hazai gazdaság fejlődésében.

 

Fotók: Tőkeportál / Lakos Máté

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Ezt a 10 elektromos autót övezi a legnagyobb figyelem 2024-ben

Az elektromos autók a vállalkozások körében is egyre népszerűbbek, egy friss felmérés szerint a hazai cégvezetők közel fele cserélné járműflottáját elektromosra három éven belül. Ezek az új típusú járművek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos benzines vagy dízelüzemű autókkal szemben, a közvetlen gazdasági érvektől kezdve a környezeti fenntarthatóságon át a technológiai lehetőségekig. Mindezek mellett a vállalkozások most jelentős állami támogatást is kaphatnak tisztán elektromos autók beszerzésére. Az ALD AUTOMOTIVE | LEASEPLAN most összegyűjtötte azokat a modelleket, amelyeket a legnagyobb figyelem övezi idén hazánkban.

2024. február 28. 19:01

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

A Lenovo mindenki számára elérhetővé teszi a mesterséges intelligenciát

2024. február 26-án a Mobile World Congress 2024-en (MWC 2024) mutatta be a Lenovo legújabb portfólióját, mely célzottan AI-eszközökből, szoftverekből és infrastrukturális megoldásokból áll, valamint bemutatott két olyan proof-of-concept* eszközt, amelyek újraértelmezik a hagyományos PC-k és okostelefonok formavilágát. A vállalat felfedte a hibrid AI térnyerésének jövőjét is, ezért egy több készüléket, szoftvert és szolgáltatást tartalmazó koncepciót vázol fel a nagyobb személyre szabhatóság, együttműködés és hatékonyság érdekében.

2024. február 28. 16:04

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30