A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

forrás: Prím Online, 2023. április 20. 17:40

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

Megjelenése óta az FX3 mindenki számára népszerű eszköz lett, a csúcskategóriás játékfilmek, televíziós sorozatok és független filmkészítők számára egyaránt a világon. Most, a közösség visszajelzéseit követően, a Sony örömmel kínál új frissítéseket a magas színvonalú filmkészítés javítására. Az FX3 3.00 verzió és az FX30 2.00 verzió olyan várva várt funkciókat tartalmaz, mint például felvételek készítése DCI 4K-ban valódi 24.00p-ben (4096 x 2160) egy új XAVC S-I DCI 4K (17:9) formátumban.

 

„Az FX3 remek társ a VENICE-hez egy filmkészítési kalandban. Színvisszaadása és pontossága megegyezik a nagyobb testvérével, a VENICE-szel. Az FX3-at használtam a legutóbbi műsoraim során, és mindig kellemesen meglepődtem és izgatott voltam a készülékkel kapcsolatban. Kíváncsian várom, hogy mire képes még.” – mondta az Emmy-díjas operatőr Checco Varese ASC.

 

A valódi 24p mellett az FX3 3.00 verzió és az FX30 2.00 verzió már az anamorf objektívek támogatását is kínálja 1,3-szeres és 2,0-szeres desqueeze opciókkal.

 

 

Kompatibilis objektívekkel való használat esetén a fókuszlégzés kompenzáció minimalizálja a látószög eltolódását, mint a Catalyst Prepare/Browse és a Catalyst Prepare Plugin használata esetén. Emellett más funkciók is hozzá lettek adva, ezzel tovább egyszerűsítve a kamera használatát, beleértve a gyors váltási lehetőséget Standard Movie és S&Q Movie mód között egyetlen gomb megnyomásával. A fájl elnevezések mostantól hasonlóan történnek, mint a magasabb színvonalú CineAlta kameráknál, mint például az FX9, VENICE és VENICE 2, ezzel leegyszerűsítve a munkafolyamatot, főként olyan projekteknél, ahol az FX3/FX30 B vagy C kamerának van felhasználva.

 

„Megjelenésük óta az FX3 és az FX30 népszerű kamerákká váltak, amelyek önmagukban vagy a Cinema Line és a VENICE kameracsaláddal együtt is felhasználhatóak. Ezzel a hozzáadott firmware-rel a Sony örömmel készít digitális filmes kamerákat, amelyek a filmkészítők minden szintjén használhatóak.” – magyarázza Yann Salmon Legagneur, a Sony Európa termékmarketingért és digitális képalkotásért felelős igazgatója.

 

Creators’ Cloud

 

Az új filmkészítési funkciók mellett az új firmware-frissítés egyszerű okostelefon csatlakozást is kínál és integrálódik az új Sony Creators’ Clouddal. A Creators’ Cloud különböző szolgáltatásokat és optimalizált applikációkat kínál a képalkotástól egészen az alkotókkal való együttműködésig világszerte. Az újonnan megjelent Creators’ App lehetővé teszi mindenkinek, aki rendelkezik Creators’ Cloud fiókkal, hogy átküldjön képeket és videókat a kamerájukból a telefonjukba, majd ezután zökkenőmentesen feltöltheti a felhőbe, miközben a kamera távvezérlése is lehetséges.

 

A csatlakozási stabilitás javítva lett kép transzferáláskor a kameráról a Creators’ Appba okostelefonon. A fájlküldés a háttérben folytatódik, még akkor is, ha az okostelefon alvó üzemmódban van, vagy egy másik applikáció el lett indítva. A kamera akkumulátor szintje és a média állapota az okostelefonról követhető, a dátum és a kameranevek pedig szükség szerint szerkeszthetők.

 

Árazás és elérhetőség

 

Az új FX3 3.00 verzió és az FX30 2.00 verzió frissítés már elérhető. A filmkészítők könnyedén letölthetik a frissítést egyenesen kamerájukra PC vagy Mac használatával.

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07