Ezernél is többen csatlakoztak már az első egyetemi karriertervező platformhoz

forrás: Prím Online, 2023. július 3. 14:08

A Navigátor program a corvinusos hallgatók életút- és karriertervezését segíti egy különleges és interaktív felületen. Magyarországon csak a Corvinus kínál ilyen, a felsőoktatásban formabontó szolgáltatást diákjainak.

„Azt hittem, jól ismerem magam, de a Navigátor mégis tudott újat mondani” – összegezte élményeit Kovács Máté corvinusos hallgató, aki cikket írt arról az egyetemi honlapra, hogy hogyan működik és miért érdemes kipróbálni az egyetem saját fejlesztésű platformját. Június végére több mint ezer hallgató csatlakozott a Budapesti Corvinus Egyetem Navigátorjához, a hallgatói életút- és karriertervezést különleges és interaktív módon segítő programhoz, amelynél most összegezték a bevezetés tapasztalatait. 

 

Aki regisztrál, kiválaszthatja a számára legfontosabb kötelezően és szabadon választható tárgyakat, diákszervezeteket, szakkollégiumokat, valamint az egyetemen elérhető tanuláson kívüli tevékenységeket. Ezáltal megerősítheti kompetenciáit, és így közelebb kerülhet álmai karrierjéhez. A Navigator fontos része, hogy egy 20-30 perces személyiségteszt kitöltésével ún. karrierhorgonyokat tud meghatározni a hallgató számára a személyiségkarakter és a viselkedési módok összevetésével. Ezek nem konkrét munkaköröket jelentenek, hanem egy általánosabb utat adnak meg, amiből még többféle fejlődési lehetőség következhet. Az eredmények alapján a Navigátor további tantárgyakat és néhány tanórán kívüli tevékenységet is ajánl, így a hallgató fejlesztheti a fókuszterületeit.

 

 

Az életút- és karriertervezőhöz emellett egy választható, háromlépcsős mentorprogram is kapcsolódik: a hallgató online vagy személyes találkozón profilértelmezést vehet igénybe a személyiségteszt után, oktatóktól orientációs tanácsadást kaphat, a Hallgatói Támogatás egyetemi részleg szakembereitől pedig karriertanácsadást. „Mindenkinek ajánlom a profilértelmezési konzultáció igénybevételét, mert dedikált idősávban gondolkodhatunk önmagunkról, saját személyiségünkről és kompetenciáinkról szakértő segítségével” – osztotta meg személyes véleményét az idézett cikkben a Corvinus hallgatója. 

 

Eddig 35 mentor 173 hallgatót mentorált a platform segítségével. A három éve bevezetett Navigátor jelenleg 7 alapszakon érhető el, többek között a gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatikus és nemzetközi gazdálkodás képzéseken. 

 

Formabontó saját fejlesztés, folyamatos innováció

 

„A Navigátor a Corvinus nagy hatású, formabontó megközelítésű innovációja, amelyre égető szükség van a magyar felsőoktatásban, nem is tudok hasonlóról a hazai egyetemeken. Túl kell látnunk a képzések-kreditek-vizsgák háromszögén, azt kell keresnünk, hogy hogyan tudjuk tudásközpontként segíteni az adott hallgató komplex fejlődését” – hangsúlyozta Vas Réka, a Corvinus oktatási rektorhelyettese. 

 

„A bevezetés eddigi tapasztalatai nagyon ígéretesek. Célunk, hogy a jövőben minden alapszakos hallgató számára kiterjesszük a Navigátort, és a visszajelzések alapján új funkciókkal is bővítsük a szolgáltatást. A program fejlesztésébe bevonjuk a hallgatókat is” – mondta Ásványi Katalin, a Corvinus egyetemi docense, a Navigator program üzleti felelőse. A Marketing tárgyat tanuló corvinusos elsőévesek a tavaszi félévben mind kommunikáció-, mind termékfejlesztési szempontból tesztelhették az alkalmazást és megoszthatták javaslataikat. A legjobb hallgatók lehetőséget kaptak, hogy részt vegyenek az ötletek megvalósításában is. A fejlesztések része lesz várhatóan, hogy még könnyebben kezelhető legyen a felület és az is, hogy több lehetőséget kínáljunk az egyetemen a mentorokkal való személyes találkozásokra.

 

A Navigátor eddigi eredményeit június 19-én A nemzetköziesítés hatása a felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolatára című felsőoktatási konferencián is bemutatták a Corvinus szakértői: Ásványi Katalin, valamint  Vizdák Károly, az Oktatási Minőségfejlesztési és Módszertani Központ stratégiai feladatokat támogató tanácsadója, a program operatív koordinátora.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30