Ventilátor helyett már klímában gondolkodnak a vásárlók

forrás: Prím Online, 2023. július 4. 09:59

Az első kánikulai héten megháromszorozódott az eMAG-nál a léghűtő eszközök iránti kereslet, és a legnagyobb mértékű növekedést nem az egyszerű ventilátorok, hanem a klímaberendezések generálták. Utóbbiakból már nem ritka, hogy kettőt is rendelnek egy lakásba.

Kényelmük és jólétük érdekében a modern hűtőberendezések felé fordultak az első idei hőségriadót követő napokban az eMAG vásárlói. A piacvezető hazai e-kereskedő jelentős növekedést tapasztalt az eMAG a léghűtő eszközök iránti keresletben az elmúlt héten: kétszer annyi ventilátor és léghűtő (a ventilátor jégakkukkal hűthető víztartállyal szerelt, speciális változata) talált gazdára, mint a múlt heti forró napokat megelőzően. 

 

Ennél érdekesebb trend, hogy a klímaberendezések iránti kereslet több mint háromszorosára nőtt ugyanebben az időszakban, ami azt mutatja, hogy egyre többen keresnek hosszútávú megoldást a nyári hőség ellen a “tüneti” jellegű megoldások, így a ventilátor vagy léghűtő berendezés helyett. Az eMAG-nál elsősorban a wifin keresztül vezérelhető, kedvező árú split klímaberendezéseket keresik a legtöbben – ezekből egyébként létezik olyan kivitel is, amely egyetlen külső egységről két beltéri egységet is képes kiszolgálni.

 

pexels.com

 

Ekker Róbert, az eMAG háztartási kis- és nagygép üzletágának vezetője szerint az eMAG-nál jól látható idei tendencia, hogy egy vásárló nem egy, hanem egyszerre két klímaberendezést is vásárol, hogy hatékonyan le tudja hűteni lakásának több helyiségét, így például a nappalit és a hálószobát is. A forgalmi adatokból az is látszik, hogy bár a jól ismert világmárkák (például Daikin, Gree, LG, Samsung) gépei népszerűek, a magyar vásárlók nem feltétlenül ragaszkodnak ezekhez, például az eMAG saját márkáihoz tartozó Star-Light egyik A++ besorolású splitklímája az egyik legnépszerűbb modell.

 

“A splitklímák online értékesítése az eMAG-nál már évek óta jelentős forgalmat generál, hiszen sok vásárló maga szereti kiválasztani a számára ideálisnak tartott márkát és modellt – a többszörösére nőtt kereslet ellenére továbbra sincs hiány a léghűtő készülkékekből. Idén már a legtöbb vásárlónk tisztában van azzal, hogy egy klímaberendezések kiszállítása előtt ki kell töltenie egy formanyomtatványt, amelyben nyilatkozik arról, hogy a készüléket a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által hitelesített szakember fogja felszerelni. Ha nem ismer ilyen szerelőt, az eMAG a saját partnerei közül ajánl ilyet. A klímaberendezések iránti vásárlási kedvet az is növeli, hogy a beszerelésre idén nem szükséges heteket várakozni, a megrendelés és a szerelés közt sokszor csupán néhány nap telik el” – mondta Ekker Róbert.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országos sikert aratott a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata a távközlési versenyen

Első helyezést ért el a győri Széchenyi István Egyetemet és annak SZESAT Interdiszciplinális Szakkollégiumát képviselő hallgatói csapat, a SZEppelin a Nagy Lajos egyetemi távközlési konstrukciós emlékversenyen. A fiatalok a mobiltávközlési cégek méréseinek modernizálását és költséghatékonyságnak növelését elősegítő karbonsemleges mérőléghajót terveztek.

2024. február 26. 21:07

Fejlett audovizuális lehetőségek és lenyűgöző hardver egy kompakt, stílusos csomagban

A HONOR bejelentette, hogy itthon is kapható a HONOR Pad 9, a vállalat legújabb tabletje. Lenyűgöző, 2,5K-s HONOR FullView kijelzővel és 120Hz-es képfrissítési rátával; nyolchangszórós, a HONOR Histen hangolási technológiát alkalmazó audiorendszerrel és erőteljes Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 chipszettel egy impozáns, mégis kompakt eszközhöz juthatnak a felhasználók.

2024. február 26. 20:24

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Különleges motort fejlesztett az ABB

Az ABB egy újabb világelsőséget ért el az IE5-ös hatékonyságú szinkron reluktanciamotorok (SynRM) fejlesztésében egy olyan új változat piaci bevezetésével, amely egyesíti az ultraprémium energiahatékonyságot a rendkívül jó tényleges teljesítményt nyújtó folyadékhűtés előnyeivel. Az új kialakítás kompakt helyigény mellett új mércét állít fel a nagy kimenti teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. 

2024. február 26. 17:30

A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

2024. február 26. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07