Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Hégető Honorka-díjra

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 16. 11:27

Meghosszabbított határidővel, szeptember 17-ig lehet nevezni az idei Hégető Honorka-díjra. A díjat idén 19. alkalommal adják majd át olyan újságíróknak és riportereknek, akik videó vagy fotósorozat formájában mutatnak be fontos és aktuális társadalmi problémákat, illetve az azokra adott lehetséges megoldásokat és válaszokat.

Az RTL 2003-ban azzal a céllal alapított díjat a fiatalon, autóbalesetben elhunyt Hégető Honorka emlékére, hogy elismerje azoknak az újságíróknak és riportereknek, fotóriportereknek a munkáját, akik az adott év legmeghatározóbb társadalmi kérdéseit, és az arra adott lehetséges megoldásokat dolgozzák fel videó vagy fotósorozat formájában. Az RTL ezzel a díjjal szeretne tisztelegni fiatalon, autóbalesetben elhunyt kollégájának munkássága előtt, aki elsősorban hátrányos helyzetű emberek sorsával foglalkozott riportjaiban.

 

A díjra meghosszabbított jelentkezési határidővel, 2023. szeptember 17-ig lehet pályázni 2022. augusztus 1. és 2023. szeptember 17. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotásokkal, mozgóképpel vagy egyedi fotóval, illetve fotósorozattal.

 

A pályázatokat idén is Mészáros Antónia, Minőségi újságírásért-díjjal kitüntetett újságíró, a BBC, az MTV és az ATV korábbi munkatársa, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója, Horvát János, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, Toleranciadíjjal és Rózsa Ferenc-díjjal kitüntetett újságíró, riporter, a zsűri idén leköszönő elnöke, valamint Weyer Balázs újságíró, világzenei rendezvények szervezője, az Origo volt alapító-főszerkesztője, a Főszerkesztők fóruma alapító-vezetője értékelik. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus, érdemes és kiváló művész bírálja el.

 

 

„A Hégető Honorka-díj pályamunkái minden évben fontos lenyomatai annak, hogy aktuálisan melyek a hazai és nemzetközi közélet legmeghatározóbb témái. Míg 2020-ban és 2021-ben a koronavírus és annak hatásai, 2022-ben elsősorban a szomszédunkban zajló háború határozta meg a beérkezett pályaművek tematikáját. Az elesett és diszkriminált társadalmi csoportok helyzete, a klímaváltozás, az egészségügy és az oktatás helyzete rendszeresen visszatérő témák. Minden évben büszkeséggel tölt el, hogy kiváló újságírók alapos és érzékeny alkotásait láthatjuk a pályázatok között” – mondta Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója, a Hégető Honorka Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

A Yettel hosszú évek óta támogatója a Hégető Honorka Alapítványnak és a Hégető Honorka-díjnak, így a vállalat idén is különdíjat ajánl fel egy alkotásnak. A vállalat tavaly úgy döntött, hogy a nyertes riportfilm alkotójának elismerése mellett a pályamű által felszínre hozott ügyet is támogatja, ezzel is felhívva a figyelmet az újságírók pótolhatatlan munkájának támogatására.

 

Pályázati feltételek:

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2023. szeptember 17.

Az anyag formátuma: mozgókép vagy fotó, illetve sorozatfotó

Az anyag terjedelme:

– videó esetén: minimum 5 – maximum 30 perc

– fotó esetén: minimum 1 – maximum 10 darab fotó

Publikálás dátuma: 2022.augusztus 1. – 2023. szeptember 17.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

– a pályázó nevét, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím)

– a pályamű címét és szinopszisát

– a megjelenés helyét és időpontját

A pályázatokat az alábbi oldalon lehet feltölteni: https://rtl.hu/hegetodij

A filmek formátuma: YouTube-link vagy Vimeo-link

 

A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel Ignatovics Máriát lehet keresni az alábbi email címen: ignatovics@gmail.com

 

A díj támogatói: RTL Magyarország, Hégető-család, Yettel Magyarország Zrt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Ezt a 10 elektromos autót övezi a legnagyobb figyelem 2024-ben

Az elektromos autók a vállalkozások körében is egyre népszerűbbek, egy friss felmérés szerint a hazai cégvezetők közel fele cserélné járműflottáját elektromosra három éven belül. Ezek az új típusú járművek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos benzines vagy dízelüzemű autókkal szemben, a közvetlen gazdasági érvektől kezdve a környezeti fenntarthatóságon át a technológiai lehetőségekig. Mindezek mellett a vállalkozások most jelentős állami támogatást is kaphatnak tisztán elektromos autók beszerzésére. Az ALD AUTOMOTIVE | LEASEPLAN most összegyűjtötte azokat a modelleket, amelyeket a legnagyobb figyelem övezi idén hazánkban.

2024. február 28. 19:01

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

A Lenovo mindenki számára elérhetővé teszi a mesterséges intelligenciát

2024. február 26-án a Mobile World Congress 2024-en (MWC 2024) mutatta be a Lenovo legújabb portfólióját, mely célzottan AI-eszközökből, szoftverekből és infrastrukturális megoldásokból áll, valamint bemutatott két olyan proof-of-concept* eszközt, amelyek újraértelmezik a hagyományos PC-k és okostelefonok formavilágát. A vállalat felfedte a hibrid AI térnyerésének jövőjét is, ezért egy több készüléket, szoftvert és szolgáltatást tartalmazó koncepciót vázol fel a nagyobb személyre szabhatóság, együttműködés és hatékonyság érdekében.

2024. február 28. 16:04

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30