A médiatudatosságra helyezte a hangsúlyt az NMHH a Rákóczi Táborokban

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 27. 15:09

Véget ért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Rákóczi Szövetség 2023 márciusában kötött együttműködési megállapodásának keretében indított nyári médiatudatossági programsorozat a Rákóczi Szövetség táboraiban. A tudományos és oktatási programokon a Kárpát-medencei oktatási intézmények diákjain kívül részt vetettek még tanulók és tanárok az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Mexikóból, Brazíliából, Ausztráliából, Spanyolországból és Észak-Macedóniából is.

A sátoraljaújhelyi Várhegy nyergében elhelyezkedő Rákóczi Tábor a magyar fiatalok egyik meghatározó találkozási helyszíne lett a nyár folyamán, ahová különböző tematikus táborokba 31 országból érkeztek a magyar fiatalok és pedagógusok. A táborok legfőbb célja az volt, hogy a programok keretében életre szóló barátságok alakuljanak ki, élményeket és emlékeket szerezzenek, de kiemelt cél volt a magyar kultúra és a magyar nyelv ismeretének és szeretetének a megerősítése is.

 

Az NMHH és a Rákóczi Szövetség közötti együttműködés eredményeképpen összesen kilenc nyári táborban valósult meg oktatás a médiatudatosság, médiaértés és médiaszakma témakörökben. A legfiatalabb korosztály számára három Összmagyar Anyanyelvi Táborban tartottak oktatásokat az NMHH Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ munkatársai, a középiskolás (14–18 év) korosztály számára pedig ugyancsak három táborban az NMHH Internet Hotline munkatársai, valamint az NMHH által felkért szakértők.

 

nmhh.hu

 

A fiatalok hasznos információkat kaphattak arról, hogyan érdemes használni a közösségi médiát, mire kell figyelni akár tizenévesként is, amikor valaki az okostelefonján keresztül híreket olvas, képeket oszt meg, vagy arról, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a közösségi média használói. Az előadások mellett az egyetemisták táborában kipróbálhatták a drónozást, készíthettek rövidebb filmeket, így a szakemberek segítségével betekinthettek a média világába. A résztvevők felváltva dolgoztak riporterként és interjúalanyként is. A folyamat során megtapasztalták, hogy a kérdések, válaszok, vágóképek hogyan képesek hatni a befogadóra.

 

Az NMHH munkatársai, valamint a hatóság által felkért szakértők összesen 65 előadást tartottak mintegy 2300 tanulónak, hallgatónak és tanárnak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.

2024. március 4. 13:04

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30