Összefogott a Schneider Electric és a SUEZ

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 12. 09:59

Közel harmadával csökkenő energiaköltségek, negyedével zsugorodó üzemeltetési ráfordítások, felére zuhanó, feldolgozásra váró szennyvíz – többek között ezeket a lehetőségeket kínálja a víziközmű szolgáltatók és szennyvízkezelők számára a Schneider Electric és a SUEZ megállapodása. Az együttműködés keretében a Schneider Electric integrálja a SUEZ digitális AQUADVANCED termékcsaládját a saját vízciklus-menedzsment szoftverébe, az EcoStruxureTM Water Advisorba.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, valamint a hulladék- és vízszolgáltatások digitális és körkörös megoldásainak piacán meghatározó SUEZ bejelentették, hogy egyesítik erőiket annak érdekében, hogy felgyorsítsák az energiahatékonyságot, az erőforrás-megtakarítást és a vízciklus-kezelési rendszerek szén-dioxid-kibocsátásának ellenőrzését célzó digitális megoldások bevezetését. Egy nemzetközi megállapodás keretében a Schneider Electric integrálja a SUEZ digitális AQUADVANCED termékcsaládját saját vízciklus-menedzsment szoftverébe, az EcoStruxureTM Water Advisorba. Az AQUADVANCED, amelyet több mint 10 éve alkalmaznak világszerte állami és magán vízgazdálkodási vállalatoknál, jelenleg 1500-nál is több hálózatot és üzemet fed le.

 

Becslések szerint 2025-re a világ lakosságának kétharmada vízhiányos területeken fog élni. A SUEZ és a Schneider Electric a vízhiány okozta kihívásoknak kezeléséhez kíván hozzájárulni a jobb teljesítményű és ellenállóbb vízciklus-infrastruktúrák kiépítésével.

 

 

Az EcoStruxure Water Advisor és az AQUADVANCED kombinációja az innovatív mesterséges intelligenciával és gépi tanulási technológiákkal valós időben több ezer adatpontot integrál és dolgoz fel, lehetővé téve a vízkezelési infrastruktúra felügyeletét és proaktív irányítását a vízciklus minden szakaszában. A két rendszer együtt biztosítja a szivárgások és a szennyezések felderítését, a szélsőséges éghajlati események, például az árvizek és a szárazságok hatásának ellenőrzését, valamint a víz- és szennyvízkezelés optimalizálását a jogszabályi megfelelés és a környezetvédelmi előírások betartása érdekében.

 

„Az AQUADVANCED platform a víz- és szennyvízhálózatok valós idejű kezelésének lehetővé tételében piacvezető, az infrastruktúrák és szolgáltatások teljes életciklusa során, a tervezéstől a karbantartásig értéket teremt ügyfeleink számára. Partnerségünkben a SUEZ egyedülálló szakterületi tudása és vezető digitális megoldásai a Schneider Electric globális integrációs képességeivel ötvöződnek az AQUADVANCED globális bevezetése és a piaci elterjedés felgyorsítása érdekében” – mondta el Patricia Villoslada, a SUEZ digitális megoldásokért felelős vezető alelnöke.

 

A két vállalat összefogása révén elérhetővé vált új ajánlat akár 30 százalékkal csökkentheti az energiafelhasználást, és felével a kibocsátott és feldolgozást igénylő szennyvíz mennyiségét. Emellett akár negyedével is csökkentheti az üzemeltetési költségeket, a digitális iker megoldás pedig akár 20 százalékkal is mérsékelheti a teljes bekerülési költséget. 

 

„Ez a megállapodás eszköz ahhoz, hogy a Schneider Electric megfeleljen a világ fenntartható fejlődése iránti elkötelezettségének, különösen a vízágazat tekintetében, amely a legtöbb ország és iparág fenntarthatósági problémáinak középpontjában ál. Az egy ökoszisztémaként való együttműködés elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosítsuk a vízkészletek ellenállóképességét, valamint energiahatékony és szén-dioxid-mentes vízinfrastruktúrát hozzunk létre. A teljes vízciklust érintő digitális átalakulás kulcsfontosságú eszköz a fenntarthatóbb világ felé vezető úton” – hangsúlyozta Alain Dedieu, a Schneider Electric víz- és szennyvízágazatért felelős elnöke. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így uralja jelenleg az energetikai átállás a közüzemi ágazat mindennapjait!

Az év elején az energiaárak csökkenése mellett a közüzemi ágazat vezetőinek figyelme határozottan az energiaátalakítás üzleti kérdéseire irányult. Emellett az is előtérbe került, hogy miként tudják megvalósítani a COP28 klímakonferencián tett ígéreteket. 

2024. március 2. 16:20

Új vezérigazgató került az Antenna Hungária élére

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól – közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2024. március 2. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30