Világhírű műalkotások a Samsung The Frame képernyőin

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 18. 14:55

A Metropolitan Művészeti Múzeum (The Met) a Samsunggal karöltve elérhetővé teszi a legértékesebb műalkotásait a vállalat okostévéinek millióin. A Samsung Art Store-nak* köszönhetően a The Frame felhasználók lakásuk belső tereit folyamatosan megújíthatják, saját ízlésük szerint alakíthatják a leghíresebb művészek alkotásaiból és a legnevesebb múzeumok gyűjteményiből válogatva, a több mint 2300 digitális műalkotás közül választva. Ezt a kínálatot bővíti most a Samsung és a Met együttműködése.

A Samsung Art Store felhasználók a Met nagy múltú kurátori részlegeinek 38 műalkotása közül választhatnak, beleértve többek között az amerikai, az ázsiai, egyiptomi és az iszlám művészetet, illetve az európai festészetet. Az alkotásokat Daria Greene, a Samsung Art Store kurátora válogatta, a kínálatot különböző kultúrák és korszakok neves műalkotásainak digitális reprodukciójával bővítve. A kiválasztott művek jelenleg a New York-i Metropolitan Múzeumban látogathatók.

 

 

A felhasználók olyan közkedvelt műalkotásokat „állíthatnak ki" The Frame készülékükön, mint Edgar Degas: Balettpróba a színpadon (kb. 1874), Vincent Van Gogh: Napraforgók (1887), Paul Cézanne: Csendélet almákkal és kankalinnal (kb. 1890) vagy Georges Seurat: Cirkuszi parádé (1887-1888). Továbbá ősi műtárgyakat is megjeleníthetnek televíziójuk segítségével, például az időszámításunk előtti egyiptomi udzsat-szem amulettet (Kr.e. 1070-664), valamint a középkori kincseket is felfedezhetik, például a népszerű francia és németalföldi faliszőnyegeket, köztük a Fogságba esett unikornis (1495-1505). Híres japán művészeti alkotások, mint például Katsushika Hokusai: A fukajevai híd (kb. 1830-1832), továbbá Utagawa Kuniyoshi: A szerzetes Nichiren rövid, illusztrált életrajza: A viharos tenger lecsillapítása Tsunodában, a Szado szigeti száműzetésben (1835–36)** is elérhetőek a The Frame készülékeken. A gyűjteményben számos történelmileg jelentős amerikai műalkotás is megtalálható, mint például Emanuel Leutze: Washington átkel a Delaware folyón (1851).

 

 

„1870-es alapítása óta a Met elkötelezett, hogy a művészetet és a kultúrát a látogatók és a művészetkedvelők mindennapi életének részévé tegye világszerte – mondta Josh Romm, A Met kereskedelmi licencjogokért és partneri kapcsolatokért felelős vezetője. – A Samsunggal való együttműködésnek köszönhetően ezt a célt új és modern eszközökkel valósíthatjuk meg, hisz lehetővé tesszük a felhasználók számára, hogy a Met gyűjteményének ikonikus darabjait otthonaik kényelméből is élvezhessék. Azzal, hogy a felhasználók felfedezik a Samsung Art Store kínálatát és kiválasztják a készülékeiken kiállítandó művet egy új párbeszéd indulhat közöttük művészetről, kreativitásról és technológiáról.” 

 

A Samsung Art Store a világ múzeumainak és galériáinak művészetét mutatja be a The Frame felhasználóinak 42 országban. Változatos havi válogatásokon keresztül tárja fel a művészet évszázadait, a régi mesterektől (Botticelli, Leonardo, Goya és Van Gogh) kezdve egészen a kortárs művészekig, mint Shinique Smith.

 

 

„A Samsung számára megtiszteltetés, hogy a Samsung Art Store, a Metropolitan Művészeti Múzeummal együttműködve világszerte otthonok millióiba juttathatja el világhírű műalkotásokat – mondta Sang Kim, a Samsung Electronics észak-amerikai szolgáltatási üzletágának EVP és vezérigazgatója. – A Samsungnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy a technológiai újítások révén újraértelmezzük a szórakozás élményét, és nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen ikonikus intézménnyel együttműködve a felhasználók most először otthonuk kényelméből élvezhetik a Met kiemelt kulturális jelentőségű műalkotásait egy modern digitális vásznon keresztül.” 

 

A Samsung Art Store kizárólag a Samsung The Frame 4K okostévéin érhető el, amely színek széles skálájával és a készülékre illeszthető kerettel prémium tévénézési élményt biztosít, míg kikapcsolt állapotban műalkotásként válhat az enteriőr részévé. Az okostévé matt kijelzője csökkenti a fényvisszaverődést, így vászonszerű megjelenítést tesz lehetővé az Art Storeban elérhető digitális gyűjteményeknek, személyes fényképeknek és remekműveknek. A felhasználók különböző stílusú képkeretek közül választva szabhatják igazán saját és lakásuk igényeire a készüléket.

 

________________

*Az Art Store teljes választékának eléréséhez előfizetés szükséges, amely havonta 1599 Ft-ba vagy évente 15 990 Ft-ba kerül.

**Utagawa Kuniyoshi: Concise Illustrated Biography of Monk Nichiren: Calming the Stormy Sea at Tsunoda in Exile to Sado Island

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38