Pénzváltó helyett fintech appokkal spórolnak a magyarok a nyaralás során

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 25. 17:20

Rengeteg pénzt spórolhattak meg a külföldi nyaralás során azok, akik a magyar bankkártyájuk helyett valamelyik fintech cég bankkártyájával fizettek inkább.

 

Kovács Ádám

Összesen 1200 válaszadó bevonásával készített felmérést Kovács Ádám fintech szakértő, aki azt vizsgálta, hogy a magyarok mely országokban használták a 2023 as nyári időszakban a Revolut és más fintech alkalmazások adta bankkártyák előnyeit.

 

Mint ismert, ezek a cégek az ingyenes csomagok mellett többek között akár díjmentes devizaváltást kínálnak rendkívül kedvező árfolyamon. Idén már a magyar nagybankok is kínáltak középárfolyamon történő devizaváltást az ügyfeleknek, mégis sokan választották a fintech appok adta lehetőségeket a magyarok közül.

 

A legtöbb magyar Horvátországban használta bankkártyáját

 

1200 felhasználó adott választ a felmérésre, amiből kiderült, hogy mely országokban használták bankkártyájukat a nyaralás során.

 

A legtöbben (a válaszadók 18%-a) Horvátországot jelölték meg, amely nem meglepő, hiszen az egész nyári szezonban arról lehe tett olvasni a médiában, hogy magyarok tömegei utaznak a déli szomszédunkhoz üdülni.

 

A második legnépszerűbb célpont volt 12%-kal Olaszország, valamit ezt követte 9%-kal Ausztria. Ezen kívül sokan mondták még azt, hogy Görögországban (8%), Spanyolországban (6%), Németországban (5%) üdültek és Revolut, vagy más fintech kártyát használtak. A válaszadók között természetesen sok más ország is felbukkant, így Bulgária, Egyiptom, Törökország, az Egyesült Arab Emírségek, Ciprus, Málta is a népszerű célpontok között volt.

 

Az 1200 válaszadó közül mindösszesen 2% mondta azt, hogy az idei évben nem nyaralt külföldön.

 

 

Pénzváltó helyett fintech appok

 

Az elmúlt öt évben kiemelt népszerűségnek örvendenek Magyarországon is a fintech megoldások a külföldi költésekhez. A legnépszerűbb hazánkban is a Revolut, amely közel 1 millió felhasználóval rendelkezik, de szintén ismert és sokak által választott opció a Wise (korábban Transferwise), vagy éppen a Curve.

 

Mivel ezen alkalmazások nem csak kedvező átváltási árfolyamot, hanem készpénz m készpénz felvételt is kínálnak, sokan ma már nem készpénzt váltanak még Magyarországon, felvételt is kínálnak, sokan ma már nem készpénzt váltanak még Magyarországon, hanem a nyaralás helyén veszik fel a szükséges helyi valutát kedvezőbb díjak mellett.hanem a nyaralás helyén veszik fel a szükséges helyi valutát kedvezőbb díjak mellett.

 

Egyedülálló személyes tanácsadás is elérhető a Revolut

 

Egyedülálló személyes tanácsadás is elérhető a Revolut használathozhasználathoz 2022. óta 2022. óta elérhető Magyarországon a privát Revolut tanácsadás, amely lehetőséget elérhető Magyarországon a privát Revolut tanácsadás, amely lehetőséget kínál magyar nyelven, személyesen megismerni a Revolut alkalmazás működését, kínál magyar nyelven, személyesen megismerni a Revolut alkalmazás működését, annak lehetőséget és azt is, mire érdemes figyelni. A tanácsadást Kovács Ádám annak lehetőséget és azt is, mire érdemes figyelni. A tanácsadást Kovács Ádám fintech szakértő tartja.fintech szakértő tartja.

Kulcsszavak: fintech Revolut

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30