Pénzváltó helyett fintech appokkal spórolnak a magyarok a nyaralás során

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 25. 17:20

Rengeteg pénzt spórolhattak meg a külföldi nyaralás során azok, akik a magyar bankkártyájuk helyett valamelyik fintech cég bankkártyájával fizettek inkább.

 

Kovács Ádám

Összesen 1200 válaszadó bevonásával készített felmérést Kovács Ádám fintech szakértő, aki azt vizsgálta, hogy a magyarok mely országokban használták a 2023 as nyári időszakban a Revolut és más fintech alkalmazások adta bankkártyák előnyeit.

 

Mint ismert, ezek a cégek az ingyenes csomagok mellett többek között akár díjmentes devizaváltást kínálnak rendkívül kedvező árfolyamon. Idén már a magyar nagybankok is kínáltak középárfolyamon történő devizaváltást az ügyfeleknek, mégis sokan választották a fintech appok adta lehetőségeket a magyarok közül.

 

A legtöbb magyar Horvátországban használta bankkártyáját

 

1200 felhasználó adott választ a felmérésre, amiből kiderült, hogy mely országokban használták bankkártyájukat a nyaralás során.

 

A legtöbben (a válaszadók 18%-a) Horvátországot jelölték meg, amely nem meglepő, hiszen az egész nyári szezonban arról lehe tett olvasni a médiában, hogy magyarok tömegei utaznak a déli szomszédunkhoz üdülni.

 

A második legnépszerűbb célpont volt 12%-kal Olaszország, valamit ezt követte 9%-kal Ausztria. Ezen kívül sokan mondták még azt, hogy Görögországban (8%), Spanyolországban (6%), Németországban (5%) üdültek és Revolut, vagy más fintech kártyát használtak. A válaszadók között természetesen sok más ország is felbukkant, így Bulgária, Egyiptom, Törökország, az Egyesült Arab Emírségek, Ciprus, Málta is a népszerű célpontok között volt.

 

Az 1200 válaszadó közül mindösszesen 2% mondta azt, hogy az idei évben nem nyaralt külföldön.

 

 

Pénzváltó helyett fintech appok

 

Az elmúlt öt évben kiemelt népszerűségnek örvendenek Magyarországon is a fintech megoldások a külföldi költésekhez. A legnépszerűbb hazánkban is a Revolut, amely közel 1 millió felhasználóval rendelkezik, de szintén ismert és sokak által választott opció a Wise (korábban Transferwise), vagy éppen a Curve.

 

Mivel ezen alkalmazások nem csak kedvező átváltási árfolyamot, hanem készpénz m készpénz felvételt is kínálnak, sokan ma már nem készpénzt váltanak még Magyarországon, felvételt is kínálnak, sokan ma már nem készpénzt váltanak még Magyarországon, hanem a nyaralás helyén veszik fel a szükséges helyi valutát kedvezőbb díjak mellett.hanem a nyaralás helyén veszik fel a szükséges helyi valutát kedvezőbb díjak mellett.

 

Egyedülálló személyes tanácsadás is elérhető a Revolut

 

Egyedülálló személyes tanácsadás is elérhető a Revolut használathozhasználathoz 2022. óta 2022. óta elérhető Magyarországon a privát Revolut tanácsadás, amely lehetőséget elérhető Magyarországon a privát Revolut tanácsadás, amely lehetőséget kínál magyar nyelven, személyesen megismerni a Revolut alkalmazás működését, kínál magyar nyelven, személyesen megismerni a Revolut alkalmazás működését, annak lehetőséget és azt is, mire érdemes figyelni. A tanácsadást Kovács Ádám annak lehetőséget és azt is, mire érdemes figyelni. A tanácsadást Kovács Ádám fintech szakértő tartja.fintech szakértő tartja.

Kulcsszavak: fintech Revolut

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Corvinus-kutatás: a fejlődő országok szegényei nem érdeklik a mesterséges intelligenciát

Egy éve, november 30-án tették hozzáférhetővé a ChatGPT-t. Ennek kapcsán is aktuális a téma, az MI etikusan működik-e. A Corvinus kutatása szerint sok globális problémát figyelmen kívül hagy az MI etikusnak szánt, ún. emberközpontú megközelítése.

2023. december 3. 13:56

A jövő év a karbonlábnyom csökkentésről szól majd a vállalati technológiák területén

Jövőre várhatóan tovább gyorsulnak a vállalati digitalizációs törekvések, az előrejelzések szerint a transzformációra fordított források a következő 3 évben elérik a 3,4 billió dollárt

2023. december 3. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04