Joule – az irodai munka új mértékegysége

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 27. 14:23

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

Joule a különféle rendszerekből származó adatok gyors átvizsgálásával és értelmezésével olyan összefüggésekre mutat rá, amelyekkel növelhető a termelékenység, és jobb üzleti eredmények érhetők el, biztonságosan és szabályosan. A Joule újabb bizonyítéka annak, hogy az SAP mindig valódi vállalati értéket kínál a legfrissebb technológiák alkalmazásával.

 

"Mivel világszerte közel 300 millió vállalati felhasználó dolgozik rendszeresen az SAP felhőmegoldásaival, a Joule megjelenése teljesen át fogja alakítani a vállalkozások – és az őket működtető emberek – üzletviteli gyakorlatát" – mondta Christian Klein, az SAP vezérigazgatója és igazgatótanácsának tagja. "A Joule az SAP üzlet és technológia közötti egyedülálló pozíciójára támaszkodik, és az üzleti mesterséges intelligencia releváns, megbízható és felelős megközelítésére épít, amelyet úttörőként vezettünk be. A Joule nem csak azt fogja tudni, amit ön mond, hanem azt is amit gondol."

 

A Joule beágyazódik az SAP alkalmazásaiba a HR-től a pénzügyig, az ellátási lánc, a beszerzés és az ügyfélélmény területén, valamint az SAP Business Technology Platformba. A Joule átalakítja az SAP felhasználói élményét – olyan, mintha a legokosabb kollégánkhoz fordulnánk. A munkatársak egyszerűen feltehetik kérdéseiket, vagy egyszerűen megfogalmazhatnak egy megoldandó problémát, és intelligens válaszokat kapnak, amelyeket az SAP portfóliójából és harmadik féltől származó rengeteg üzleti adatból, szövegből, képből és meglátásból merít, megtartva a kontextust. 

 

 

Képzeljük el például, hogy egy gyártó megkéri Joule-t, hogy segítsen elemezni az értékesítés alakulását. Joule azonosítani képes az alulteljesítő régiókat, rámutatva annak az ellátási láncon belüli okára egy másik adatbázisból nyert összefüggés révén. Ráadásul megoldást is tud kínálni a problémára. Joule folyamatosan újabb meg újabb SAP megoldásoknál fogja megmutatni képességeit. Például a HR területén olyan munkaköri leírásokat készít, amelyek elfogulatlanok és megfelelnek a szükséges kompetenciáknak és készségeknek, vagy segíthet a releváns interjúkérdések kidolgozásában. 

 

"Ahogy a generatív AI túljut a kezdeti hype-on, felmerül az igény, hogy valós hasznot is hajtson" – mondta Phil Carter, az IDC Worldwide Thought Leadership Research csoport alelnöke. "Az SAP megértette, hogy a generatív AI végül a mindennapi élet és munka részévé válik, és elérkezettnek látta az időt, hogy olyan üzleti asszisztenst hozzon létre, amely a valós forgatókönyvek alapján kialakított válaszok generálására összpontosít – és a szükséges védőkorlátokat is felállította, hogy biztosítsa a felelősségteljes működést." 

 

A Joule még idén elérhető lesz az SAP SuccessFactors-szal és az SAP Starttal, jövő év elején pedig az SAP S/4HANA Cloud public editionnel. Az Aribában és a fogyasztói élményt célzó szoftverportfolióban, valamint a Business Technology Platformon később jelenik meg, ezekről még az idei konferenciákon várható bejelentés az SAP részéről. (Név szerint és időrendben: az SAP SuccessConnect Október 2-4., SAP SpendConnect Live Október 9-11., SAP Customer Experience Live Október 25., és az SAP TechEd November 2-3.)

 

A Joule az SAP meglévő Business AI kínálatára épül, és továbbfejleszti azt; ma már több mint 26 000 SAP felhőalapú ügyfélnek van hozzáférése az SAP Business AI-hoz különféle környezetben és partneri megoldásban. 

 

Az SAP átfogó stratégiája a jövő mesterséges intelligencia-ökoszisztémájának kiépítésére olyan közvetlen befektetéseket foglal magában, mint a júliusban bejelentett Aleph Alpha, Anthropic és a Cohere vállalatokba való bevásárlás. Ugyanezt a célt szolgálják a Microsofttal, a Google Clouddal és az IBM-mel májusban bejelentett partneri megállapodások, tovább az Sapphire Ventures, egy globális szoftveres kockázati tőkebefektető cég, amely mögött az SAP áll, és több mint 1 milliárd dollárt fordít az AI-alapú vállalati technológiai startupok finanszírozására.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így uralja jelenleg az energetikai átállás a közüzemi ágazat mindennapjait!

Az év elején az energiaárak csökkenése mellett a közüzemi ágazat vezetőinek figyelme határozottan az energiaátalakítás üzleti kérdéseire irányult. Emellett az is előtérbe került, hogy miként tudják megvalósítani a COP28 klímakonferencián tett ígéreteket. 

2024. március 2. 16:20

Új vezérigazgató került az Antenna Hungária élére

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól – közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2024. március 2. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30