Évi egymillió forint támogatás – már lehet pályázni a Széchenyi-egyetem Gólya-ösztöndíjára

forrás: Prím Online, 2023. október 2. 13:59

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban.

Rekordszámú elsőéves kezdte meg tanulmányait idén szeptemberben a Széchenyi István Egyetemen, amely minden segítséget megad ahhoz, hogy a fiatalok sikerrel vegyék az akadályokat. Ennek érdekében írt ki ösztöndíj-pályázatot az intézményt fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány céltámogatásának köszönhetően az Universitas-Győr Alapítvány. Az elsőéves nappali tagozatos hallgatóknak szóló ösztöndíjat első ízben tavaly hirdették meg. Akkor 15 fiatal egyszeri százezer forintos támogatást kapott, az idén pedig már ötvenen tíz hónapon át részesülhetnek havi százezer – vagyis összesen egymillió – forintos juttatásban. 

 

A pályázaton a Széchenyi István Egyetem idén szeptembertől elsőéves hallgatói vehetnek részt. (Fotó: Dudás Máté)

 

A Gólya-ösztöndíjra a 2023/24-es tanév őszi félévében a Széchenyi István Egyetem bármely alapképzési, mesterképzési vagy osztatlan képzési nappali tagozatos szakjára első alkalommal beiratkozott hallgatók jelentkezhetnek. A feltételek között szerepel, hogy a pályázó állandó lakóhelye – a 290/2014. (XI. 26.) Kormányrendelet alapján – kedvezményezett járásban vagy átmenetileg kedvezményezett településen legyen, és rendelkezzen aktív hallgatói jogviszonnyal az őszi félévre. Az ösztöndíjra azok pályázhatnak, akiknek érettségi bizonyítványának átlaga 4,0 vagy annál magasabb volt. Az elbírálásnál előnyt jelent a közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért helyezés, illetve egyéb releváns tanulmányi, szakmai versenyen elért eredmény. Ugyancsak figyelembe veszik a kiemelkedő sporttevékenységet és a szociális rászorultságot is.

 

A hallgatók október 13., péntek 24:00 óráig adhatják be pályázatukat, a bírálatra október 25-ig kerül sor.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30