Komplex támogatást kapnak a tehetséges diákok a Corvinus és a Hewlett Packard Enterprise összefogásában

forrás: Prím Online, 2023. október 7. 11:51

Ebben a tanévben a Corvinus legkiválóbb hallgatói két féléven át tartó szakmai támogatást kaphatnak későbbi vezetői karrierjükhöz az egyetem és az informatikai vállalat között megkötött partnerségi megállapodásnak köszönhetően. 

Stratégiai együttműködési szerződést írt alá a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Hewlett Packard Enterprise október 3-án Budapesten. Az egyetem képviseletében Anthony Radev, a Corvinus elnöke, valamint Szabó Lajos megbízott rektor, a Hewlett Packard Enterprise részéről Szpisják Tibor ügyvezető vett részt.

 

„A volt corvinusos hallgatóink a mai üzleti és társadalmi szervezetek vezetői, a jelenlegi corvinusos hallgatóink pedig a jövő vezetőivé válnak. Ezt felismerve kiemelt figyelemmel támogatjuk a vezetői diáktehetségeket. Ahhoz pedig, hogy a hallgatók vezetőként is jól működjenek majd, az első lépés a tudatos önmenedzselés, ezért a Hewlett Packard Enterprise vállalattal közös együttműködésünk elsősorban ezt a képességet fejleszti” – mondta Anthony Radev, a Corvinus elnöke.

 

 

„A Corvinus Egyetemmel kötött együttműködésünk támogatja azt a törekvésünket, hogy olyan szakember-utánpótlásra találjunk, amelynek tagjai osztják az értékeinket és a HPE jövőbeli vezetőivé válhatnak. Azzal, hogy aktívan részt veszünk az oktatásban, segítünk a hallgatóknak közvetlen tapasztalatot szerezni az üzlet világából, egyúttal azonnali visszajelzést kapunk a következő generáció igényeiről és viselkedéséről is” – mondta Szpisják Tibor, a Hewlett Packard Enterprise ügyvezető igazgatója. „A magyar vállalatok vezető informatikai partnereként arra törekszünk, hogy az eszközeink és a szolgáltatásaink üzleti értéket teremtsenek ügyfeleinknek. Stratégiai fontosságú számunkra az adatmenedzsment és a mesterséges intelligencia kérdésköre, ezért üdvözöljük, hogy a Corvinus Egyetem, Magyarország vezető üzleti vezetőket képző intézménye „Data Science in Business” című szakot indít” – tette hozzá Szpisják Tibor.

 

A megállapodás értelmében a Hewlett Packard Enterprise szakmai előadásokkal és mentorálással vesz részt az egyetem hallgatói tehetséggondozó tevékenységében a 2023/2024-es tanévben. Az együttműködés a legkiemelkedőbb corvinusos hallgatókat kívánja segíteni abban, hogy még tudatosabbak legyenek vezetői karrierjük tervezésénél a céljaik meghatározásában és elérésében. A résztvevők jobb rálátást kapnak arra, hogy a képességeikhez, motivációjukhoz illeszkedő célokat tűztek-e ki, megtanulják, hogyan bontsák le a céljaikat kisebb lépésekké és miképp küzdjenek meg a felmerülő akadályokkal. A csoportos foglalkozásokon a hallgatók mentor vezetésével fejlődhetnek, önreflexiókkal és változatos, tapasztalati tanulást ösztönző módszertanok segítségével.

 

A stratégiai partnerség részeként a Hewlett Packard Enterprise szenior menedzserei rendszeresen tartanak majd szakmai előadásokat, szemináriumokat is saját vállalati tapasztalataikról, iparági példákról. A Corvinus Egyetem félévente tudományos fórumot biztosít a vállalatnak a közös gondolkodás, a piaci és iparági igények, kockázatok és kihívások felismerésére, kezelésére. A Hewlett Packard Enterprise a Corvinus stratégiai partneri közösségi találkozóin részt vállal az innovációs és a kutatás-fejlesztési együttműködésekben, valamint az egyetem stratégiai irányairól szóló párbeszédekben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30