XIV. Magyar Fenntarthatósági Csúcs. Ég a világ! Mit lehet tenni?

forrás: Prím Online, 2023. október 21. 17:03

Égnek az erdők, a városok. Kontinenseket elmosó áradások, éhínség, forróság, pusztító földrengések, járványok. A migráció megoldhatatlanná vált a nemzetek számára. Természeti, humanitárius és geopolitikai összeomlás tanúi vagyunk. Kiszámíthatatlanná vált nemzeti és világgazdasági folyamatokban, hatalmas bizonytalanságban kell a gazdasági szereplőknek termelni, működni. Nehéz lesz a Magyar Fenntarthatósági Csúcs 14. párbeszédjén, november 16-án az előadóknak és a résztvevő felelősen gondolkodó és cselekvő embereknek a megoldást megtalálni.

Hiába volt minden figyelmeztetés. A földi élet egyensúlyi rendszerei megdőltek, s elérték azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút. Szétesik minden, ami eddig stabil volt.

 

Sok nehézségre kell készülnünk. Közben új stabil pontokat kell találnunk az összeomlás mentén keletkező új világban.

 

A pénzéhség, a hatalomvágy nem csillapodott. Sőt! Az energiaválság nyertesei nem tudnak jóllakni. A politikai színtéren eldurvult a harc a globális hatalom újraosztásáért.

 

 

Nem jól áll a fenntartható fejlődés esélye!

 

Várunk együtt gondolkodásra László Ervin világhírű tudóssal, kétszeres Béke Nobel Díjra jelölttel, Juhász Árpád geológussal, Dinya László professzorral, Németh Lajos meteorológussal, Hetesi Zsolttal, Bőgel Györggyel, és az üzleti szektor felelős szereplőivel. 

 

A három fővédnök (László Ervin, Juhász Árpád és Demcsák Mária) idén 14. alkalommal hívja össze a magyar társadalom és gazdaság felelőseit, az üzleti szektor képviselői mellett a tudomány, az oktatás, a kormányzat, a civil szervezetek felelős gondolkodóit és cselekvőit, osszák meg tudásukat egymással! Beszéljük meg, mit kell tennünk, hogy gyökeres fordulatot vegyen a nemzetek, emberek, a profittermelők gondolkodásmódja, értékrendje.

 

Mert ahová most tartunk, az fenntarthatatlan!

 

Várunk a 14. Magyar Fenntarthatósági Csúcskonferenciára!

Személyesen Budapesten november 16-án, vagy másnaptól távolról videófilmről 10 napon keresztül.

Részletes program és regisztráció: https://ppkonferencia.hu/magyar-fenntarthatosagi-csucs-2023/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vállalati adatokon tanított generatív AI: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából. 

2024. február 27. 18:59

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07