Kezdődik a 800.000 akkumulátor szakember európai képzése

forrás: Prím Online, 2023. október 31. 19:50

Megállapodást kötött a ManpowerGroup és az EIT InnoEnergy Skills Institute, hogy együttes erővel 2025 végéig 800.000 dolgozót képeznek ki, hogy megfelelő mennyiségű munkaerő álljon rendelkezésre az EU-ban az akkumulátoripari beruházások minden területén. Ez ugyanakkor csak az egyik része a két szervezet közötti együttműködésnek, amelyet a megújuló energetikai szektor idei éves seregszemléjén, az amszterdami The Business Booster eseményen jelentettek meg. Az európai zöld átmenet megvalósításához több millió jól képzett ember munkájára lesz igény, akiknek a felkészítését folyamatosan végzik a jövőben.

A ManpowerGroup és az InnoEnergy Skills Institute kooperációjának keretében 70 keresett munkakörben, mások mellett akkumulátor-technikusok, elektromos járműtöltő karbantartók, termelési mérnökök számára biztosítanak hamarosan gyorsított virtuális és személyes képzéseket. 

 

 

"Ez a partnerség egyszerre befektetés az emberekbe és a fenntartható jövőbe. Köszönhetően annak, hogy olyan egyéni karrierek valósulhatnak majd meg, amely mindannyiunk számára előnyökkel jár. Az EIT InnoEnergyvel való együttműködés révén tehetséges szakembereket fogunk biztosítani az nulla kibocsátásra átálló, szén-dioxidmentes Európa megteremtéséhez.” – mondta Riccardo Barberis, a ManpowerGroup észak-európai regionális elnöke, akihez kapcsolódva Oana Penu, az EIT InnoEnergy Skills Institute vezetője kifejtette: fel kell gyorsítani a sok százezer munkavállaló átképzését, hogy az európai fenntarthatósági célok támogatásához szükséges készségeket minél előbb, minél többen elsajátíthassák.

 

Az EIT InnoEnergy Skills Institute rugalmas, több mint tíz nyelven elérhető képzései online kurzusokat, valamint virtuális, illetve személyes laboratóriumi órák kombinációját foglalják magukban. Alkalmasak arra, hogy azok, akik pályamódosításra készülnek átképezzék magukat és rátermettségüket tanúsíthassák a zöld munkakörökben. A pályakezdőknek pedig lehetőséget nyújt arra, hogy az induláshoz szükséges képességeket, készségeket megszerezzék a zöld energiával kapcsolatos területeken.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Corvinus-kutatás: a fejlődő országok szegényei nem érdeklik a mesterséges intelligenciát

Egy éve, november 30-án tették hozzáférhetővé a ChatGPT-t. Ennek kapcsán is aktuális a téma, az MI etikusan működik-e. A Corvinus kutatása szerint sok globális problémát figyelmen kívül hagy az MI etikusnak szánt, ún. emberközpontú megközelítése.

2023. december 3. 13:56

A jövő év a karbonlábnyom csökkentésről szól majd a vállalati technológiák területén

Jövőre várhatóan tovább gyorsulnak a vállalati digitalizációs törekvések, az előrejelzések szerint a transzformációra fordított források a következő 3 évben elérik a 3,4 billió dollárt

2023. december 3. 12:10

Debütált a Logisztikai Évkönyv 2024

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) évkönyvbemutató rendezvényén debütált a Logisztikai Évkönyv 2024. A kiadvány a hagyományokhoz híven egy szakmai tanulmánygyűjtemény, amelyet a Falk1 Rendezvényközpontban tartott bemutató rendezvényén szerzői előadásokkal színesítve ismerhetett meg a közönség. 

2023. december 3. 10:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04