Közeleg a Startup Világbajnokság budapesti fordulója

forrás: Prím Online, 2023. november 8. 20:13

Még néhány napig jelentkezhetnek a hazai startupok a Startup Világbajnokságra. November 10-én zárul a nevezés a nemzetközi rendezvény budapesti fordulójára. A győztes a verseny segítségével eljuthat a San Franciscó-i Startup Világbajnokság döntőjéig, ahol 1 millió dollár befektetést nyer a győztes!

Budapest újra a startupok versengésének középpontjába kerül, a Pozi.io magyar alapítású nemzetközi innovációs platform november 16-án rendezi meg a Startup Világbajnokság Budapesti fordulóját. Ez a megmérettetés olyan fiatal tehetségeknek kínál lehetőséget, akik nem csupán innovatív ötleteiket és technológiai fejlesztéseiket akarják bemutatni, de nemzetközi kapcsolataikat fejleszteni szeretnék.

 

Ehhez első lépésként jelentkezni kell a versenyre november 10-ig, majd meg kell nyerni a budapesti elődöntőt. Jelentkezni a Pozi.io oldalán keresztül lehet: https://pozi.io/competitions/swc-2023

 

A Startup Világbajnokságot a San Francisco-i székhelyű Pegasus Tech Ventures alapította, és mára 80 országban vált a startup vállalkozások legnagyobb megmérettetésévé. A verseny évről évre vonzza a startupokat, és a fődíj – egy 1 millió dolláros befektetés – igazi ösztönzést jelent a magyar tehetségeknek. A rendezvényen hagyományos módon helyi startupok versenyeznek, hogy elnyerjék a lehetőséget a San Francisco-i versenyre való kijutásra. Idén reményeink szerint már az állami startup program a HSUP program legjobbjai is bemutatkoznak a budapesti elődöntőn.

 

 

A magyarországi forduló kis csúszással november 16-án kerül megrendezésre, és már most izgatottan várják a vállalkozók és befektetők, hogy láthassák, milyen új ötletekkel és projektekkel állnak elő a résztvevők.

 

A győztes számára a verseny izgalma az idén is többnapos rendezvényben csúcsosodik ki. A regionális döntőben győztes csapatok a San Francisco-i nagy döntőre utazhatnak, ahol az egész világ figyelme a legjobbakon lesz. Tavaly az Orca Aerospace szerte meg a kiutazás lehetőségét, de a Babypurp vitte el a különdíjak és felajánlások többségét. A hazai ökoszisztéma izgatottan várja az idei győzteseket is, a rendezvény támogatói között több olyan vállalkozás is megjelent, amely maga is startupként működik. A Mosaic Alpha & DLabs alapítójaként Vidákovics Attila hosszú távú elkötelezettséggel és szakértelemmel járul hozzá a zsűri döntéseihez. Attila szerint a magyar szürkeállomány alkotta innováció nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményekre képes, ezért fontosnak tartja, hogy a versenyképes hazai projektek méltó figyelmet kapjanak a nemzetközi porondon is. Ezáltal a hazai innovátorok nem csupán helyi, hanem globális szinten is figyelmet és elismerést nyerhetnek.

 

A Startup Világbajnokság Budapesti Fordulója nem csupán egy startup verseny, hanem egy olyan esemény, amely erősíti a hazai kreativitás nemzetközi hírnevét, lehetőséget teremt a legjobbaknak a bemutatkozásra, partnereket, befektetőket kereshetnek hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A támogatók között találjuk a Vespucci Partners befektetőit ugyanúgy, mint a tűzvédelmi megoldásairól ismer startupot, a Fireg.hu-t.

 

A rendezvény helyszínéül a startupok közösségi találkozó pontját, a Create 26-ot (Király utca 26.) választották a szervezők, ahol amúgy is rendszeresen találkoznak a hazai innovátorok.

 

Kovács Roland a Pozi.io CEO-ja szerint idén is erős versenyre számíthatnak az érdeklődők a hazai startup ökoszisztéma egyik legnagyobb megmérettetésén. A Startup Világbajnokság november 16-én a bemutatkozó prezentációk mellett érdekes befektetői kerekasztal beszélgetést és a hagyományos networking lehetőséget is kínál a látogatóknak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30