A világ első hűtőszekrénye 70 százalékban újrahasznosított műanyag belsővel

forrás: Prím Online, 2023. november 9. 17:17

A fenntarthatóság jegyében alkotta meg hűtőszekrényeinek új generációját az Electrolux. A már Magyarországon is elérhető készülékek belseje 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, valamint innovatív megoldásaikkal az élelmiszerpazarlás megállításában is támogatják a fogyasztókat.

 

Iparági újítás az újrahasznosításban

 

Az Electrolux Group a beépíthető hűtőszekrények új generációját alkotta meg, amely már hazánkban is elérhető. Az Electrolux ENT6ME18S és ENP7MD19S kombinált hűtők belső burkolata 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készül. Ez a hűtőszekrényben felhasznált összes műanyag 13 százalékának felel meg. Ez az arány egy iparági áttörés a hűtőszekrény gyártásban. Az újrahasznosított műanyagot egy olyan speciális beszállító szolgáltatja, amely az Európában kiselejtezett hűtőszekrényekből származó jó minőségű műanyagot gyűjti és finomítja. 

 

„Kiemelten fontos számunkra, hogy stabil és megbízható partnerekkel dolgozzunk együtt, akik biztosítani tudják a minőségi újrahasznosított anyagokat. A termékcsaládot kiválóan fogadták az olyan vásárokon, mint például a berlini IFA, mivel az iparág számára ez egy valódi bizonyíték, hogy a vállalatunk komolyan veszi a fenntarthatóságot” – mondta el Simona Oboroceanu, az Electrolux élelmiszertartósítással foglalkozó csapatának kategória marketing menedzsere.

 

 

Így is csökkenthető az élelmiszerpazarlás!

 

A nemrégiben bevezetett termékek innovatív GreenZone fiókkal rendelkeznek, amely frissen tartja a gyümölcsöket és zöldségeket. Egy kézi szellőző, amelyet a fogyasztók a fiók telítettségétől függően nyithatnak vagy zárhatnak segíti az élelmiszerek optimális levegőzését. 

 

„Az eddigi vizsgálatok kimutatták, hogy a GreenZone technológia 11 nap után is képes megtartani például az áfonyában lévő C-vitamin 95 százalékát, így a piacon egyedülálló eredményt sikerült elérnünk. A közelmúltban bevezetett termékekben is innovatív hűtési technológiát alkalmazunk, amely stabilan tartja a hőmérsékletet, így az alapanyagok tovább tárolhatók, ezzel kevesebb élelmiszer kerül a szemetesbe” – tette hozzá Simona Oboroceanu.

 

A termékről szóló videó:

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így uralja jelenleg az energetikai átállás a közüzemi ágazat mindennapjait!

Az év elején az energiaárak csökkenése mellett a közüzemi ágazat vezetőinek figyelme határozottan az energiaátalakítás üzleti kérdéseire irányult. Emellett az is előtérbe került, hogy miként tudják megvalósítani a COP28 klímakonferencián tett ígéreteket. 

2024. március 2. 16:20

Új vezérigazgató került az Antenna Hungária élére

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól – közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2024. március 2. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30