A bajnokok ligájában a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2023. november 10. 14:17

A Bajnokok (Champions) közé sorolta a Canalys kutatócég az idén első alkalommal kiadott „Sustainable Ecosystems Leadership Matrix” elemzésében a Schneider Electricet a partneri ökoszisztémájában és a szervezet egészén belül a fenntarthatóság előmozdításában elért eredményeiért. A Schneider Electric egy új SaaS megoldást is bemutatott, ami segít a vállalat értékesítési partnereinek a klímavédelmi törekvéseik gyorsabb megvalósításában.

Idén első alkalommal készítette el a Canalys kutatócég tanulmányát arról, hogy hol tartanak a világ meghatározó vállalatai a teljes értékláncukat figyelembe véve a fenntarthatósági törekvések megvalósításában. A „Sustainable Ecosystems Leadership Matrix” című elemzésben négy kategóriát határoztak meg attól függően, hogy az egyes cégek mennyire tekinthetők vezetőknek ezen a területen, illetve mennyire gyorsak, lendületesek a céljaik valóra váltásában. A fenntartható üzleti ökoszisztéma létrehozásában leginkább élen járó cégek kerültek a „Champions” kategóriában és ezen vállalkozások közé sorolta a Canalys a Schneider Electricet, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalatot is. 

 

 

A fő értékelési kritériumok közé tartozott a vezető szerep a fenntarthatósági törekvésekben, a cég saját fenntarthatósági stratégiája, az adatok átláthatósága, az előrehaladás és az átalakulás üteme, valamint a partnerek véleménye. A Schneider Electric amellett, hogy a klímabarát működést és létesítmény üzemeltetést támogató termékek, valamint épületvezérlési és energetikai megoldások sokszínű portfólióját kínálja, aktív szerepet vállal a dekarbonizációs stratégiák kialakítására és fejlesztésére törekvő partnerei támogatásában szakértelme megosztásával, például képzések formájában. 

 

A vállalat az elmúlt évben az energiapiaci helyzet gyors változásaira reagálva még nagyobb figyelmet fordított az energiahatékonyságra termékeiben és partnerei támogatásában egyaránt. A cég a partnereknek nyújtott támogatással segítette őket az ügyfeleik számára energiafelmérések és -auditok kidolgozásában, valamint olyan kezdeményezésekkel is támogatta erőfeszítéseiket, mint az új mySchneider IT partnerprogram, a partnereknek szóló fenntarthatósági iskola és a fenntarthatóságot felvállaló partnereket és beszállítókat díjazó Sustainability Impact Awards

 

A Schneider Electric újabb lépése a partnerei klímavédelmi törekvéseinek támogatásában a közelmúltban bemutatott Zeigo Activate nevű megoldás. Az előfizetéses modellben elérhető szoftver mint szolgáltatás (Saas – Software as a Service) eszköz révén a vállalat partnerei kiszámíthatják, mérhetik és elemezhetik a szén-dioxid-kibocsátást, majd pontos, elérhető dekarbonizációs célokat tűzhetnek ki, és személyre szabott stratégiát dolgozhatnak ki a fenntarthatóság javítására.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Különleges motort fejlesztett az ABB

Az ABB egy újabb világelsőséget ért el az IE5-ös hatékonyságú szinkron reluktanciamotorok (SynRM) fejlesztésében egy olyan új változat piaci bevezetésével, amely egyesíti az ultraprémium energiahatékonyságot a rendkívül jó tényleges teljesítményt nyújtó folyadékhűtés előnyeivel. Az új kialakítás kompakt helyigény mellett új mércét állít fel a nagy kimenti teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. 

2024. február 26. 17:30

A GreenGo hatalmas rakterű autókkal erősíti flottáját

A GreenGo egyre azon dolgozik, hogy környezetbarát és praktikus közlekedési megoldásokat kínáljon ügyfeleinek. A flottához újonnan csatlakozó, Cargo L névre hallgató Opel Vivaro-e típusú tehergépjárművek egyedülállóak a magyar carsharing-piacon, hiszen 100 %-ban elektromosak, méretüket tekintve az eddigi legnagyobbak, így ideálisak a legkülönlegesebb kihívások esetére is.

2024. február 26. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07