Mesterséges intelligenciával zárkózhatnak fel a vállalkozások

forrás: Prím Online, 2023. november 14. 17:30

A november 15-i Floow Day középpontjában a pozitív ügyféltapasztalat áll. A rendezvény abban segít a KKV szektornak, hogyan lehet a vásárlói élményen keresztül minél nagyobb hasznot és versenyelőnyt elérni. Az előadások között a témában megjelenik az AI is, amely számos módon segíthet a kis- és középvállalatoknak az ügyfélélmény magasabb szintre emelésében.

A mesterséges intelligencia alkalmazásától még mindig sokan ódzkodnak, vállalkozói szinten pedig ez az ellenérzés leginkább a kis- és középvállalkozói szektorra jellemző. Noha sok kisebb cég nyitott az innovációkra, számos olyan vállalkozás működik, ahol az ügyfeleket még mindig kockás füzetben vezetik. A Floow Day előadásai többek között abban segítenek a vállalkozásoknak, hogy az elérhető újdonságokat megismerjék és kiaknázzák az olyan lehetőségeket is, amelyekről eddig nem szereztek tudomást.

 

„A mesterséges intelligencia nem a jövő, hanem immár a jelen, hiszen itt van velünk az élet számos területén. Mind a magyar, mind pedig a nemzetközi trendeken jól látható, hogy itt valóban igaz a mondás, miszerint aki kimarad, az lemarad. Ez nem csupán egy közhely, hanem tény: nem csak a munkát tehetik könnyebbé és átláthatóbbá az AI segítségével a vállalkozások, de sokat lendíthetnek az ügyfélélmény kedvezőbbé tételében is, ami később sokszorosan megtérül a cégeknek” – mondta el Horváth-Takács Mónika AI szakértő, hatékonyságnövelési specialista, aki a Floow Day november 15-i rendezvényén számos olyan újdonságra is kitér majd, ami ezt a célt szolgálja.

 

 

A cégvezetőn múlik a nyitottság az innovációkra

 

A Digiméter 2023-as kutatása szerint a digitalizáció elsősorban nem a technológiáról szól, hanem a cégvezető nyitottságáról, a folyamatokról, a szervezetről és az emberekről. A digitalizáció ráadásul el tud bukni a cégvezető vagy a munkavállalók ellenállásán, érdemes tehát bevonni őket, hogy magukénak érezzék azt. Horváth-Takács Mónika előadásában arra próbál majd rávilágítani, hogy akár kis lépésekben haladva, a fokozatosság elvét követve is érdemes elkezdeni ezeknek a cégeknek felzárkózni.

 

„Számos vállalatnál óriási szakadékot kell átugrani. Sok cégnek még weboldala sincs, nem beszélve arról, hogy nincs lehetőség adat alapú döntéshozatalra, amely alapján mérni lehetne, hogy pl. egy hideghívásos kampány mennyire eredményes. Könnyen belátható, hogy ez hátrányt jelenthet az innovációra nyitott versenytársakhoz képest. A Floow Day a legalkalmasabb fórum arra, hogy az előadók és a jelenlévő cégvezetők tapasztalataik megosztásán keresztül hatékonyabbá tehessék vállalkozásuk működését” – fűzte hozzá az AI-szakértő.

 

Horváth-Takács Mónika néhány praktikus tanácsra is kitért, amelyek az AI segítségével növelhetik az ügyfél-elégedettséget, ami pedig a cég profitjában is mérhetővé válik.

 

„Vannak olyan folyamatok, amelyeknek a teljes egészére érdemes egy AI automatizmust ráállítani, de részfolyamatokban is rengeteget segíthet a mesterséges intelligencia. Elég csak arra gondolnunk, hogy a Facebook hirdetésen keresztül érkező érdeklődőknek egy AI-alapú ügyfélszolgálatot alakítunk ki, amely a nap folyamán bármikor elérhető és bármilyen kérdésre választ ad. Ezáltal az ügyfél azt tapasztalja, hogy az adott cégnél gyors és precíz kiszolgálás működik, ami egy pozitív tapasztalat lesz számára. De rengeteget segíthet az értékesítési területeken is az AI. Amikor az értékesítők megkeresnek egy ügyfelet, előtte felmérik az igényeit, megnézik a céget, összegyűjtik az interneten fellelhető információkat. Az ügyfeleknek ugyanis nagyon fontos a perszonalizáció, azaz, ha személyre szólónak érzik a megkeresést. Egy értékesítő ezzel a módszerrel mondjuk meg tud írni napi húsz személyre szóló emailt, míg ha ezt a mesterséges intelligencia végzi, akár ezer ilyen levél is kimehet egy nap. Azt pedig már mondani sem kell, hogy a számok törvénye alapján több megkeresésből több válasz érkezik, ráadásul az ügyfelek is elégedettek, hiszen személyre szabott megkeresést tapasztaltak. Akár 50-100%-os konverzió arány növekedés is elérhető a hyper-perszonalizáció által, melyre konkrét példákat hozok majd az előadásom során, hogy ezt hogyan tehetik meg a kkv-k az AI segítségével gyorsan, hatékonyan és skálázhatóan” – tette hozzá a szakértő. A november 15-i Floow Day-en Horváth-Takács Mónika mellett további öt előadás is elhangzik majd, amelyek mind az ügyfélélmény köré szerveződnek és a KKV-szektor vállalkozóit segítik eligazodni az új trendek és üzleti megoldások világában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Különleges motort fejlesztett az ABB

Az ABB egy újabb világelsőséget ért el az IE5-ös hatékonyságú szinkron reluktanciamotorok (SynRM) fejlesztésében egy olyan új változat piaci bevezetésével, amely egyesíti az ultraprémium energiahatékonyságot a rendkívül jó tényleges teljesítményt nyújtó folyadékhűtés előnyeivel. Az új kialakítás kompakt helyigény mellett új mércét állít fel a nagy kimenti teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. 

2024. február 26. 17:30

A GreenGo hatalmas rakterű autókkal erősíti flottáját

A GreenGo egyre azon dolgozik, hogy környezetbarát és praktikus közlekedési megoldásokat kínáljon ügyfeleinek. A flottához újonnan csatlakozó, Cargo L névre hallgató Opel Vivaro-e típusú tehergépjárművek egyedülállóak a magyar carsharing-piacon, hiszen 100 %-ban elektromosak, méretüket tekintve az eddigi legnagyobbak, így ideálisak a legkülönlegesebb kihívások esetére is.

2024. február 26. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07