Rangos nemzetközi oktatásfejlesztési díj döntőse lett a Corvinus életút- és karriertervező platformja

forrás: Prím Online, 2023. november 15. 17:45

A hallgatók karrier- és életútjának támogatására fejlesztett MyCorvinus Navigator az újonnan megjelenő készségek és kompetenciák korai akadémiai fejlesztése kategóriában versenyez a Quacquarelli Symonds (QS) brit felsőoktatási elemző vállalat díjáért.

1200 pályázat közül került be a döntősök közé a Budapesti Corvinus Egyetem fejlesztése a világ legkiemelkedőbb oktatási innovációit díjazó QS Reimagine Education konferenciára. Az adatvezérelt életút- és karriertervező szolgáltatást, a MyCorvinus Navigatort „Az újonnan megjelenő készségek és kompetenciák korai akadémiai fejlesztése” kategóriába válogatták be. A december közepén zajló rendezvényen a fejlesztést videóban és élő prezentációban is be fogja mutatni a Corvinus a győzelemért. Az eseményt a Quacquarelli Symonds (QS) brit felsőoktatási elemző vállalat szervezi, amelynek célja, hogy kiemelje és elismerje az oktatási rendszer azon innovációit és fejlesztéseit, melyek értéket teremthetnek a jövő hallgatóinak. 

 

 

„A Corvinus hallgatói a Navigator segítségével már az egyetemi éveik legelején tudatos, megalapozott döntéseket hozhatnak a jövőjük tervezésében” – mondja a Corvinus egyedi adatalapú életút- és karriertervező rendszeréről Dr. Ásványi Katalin, a Navigator üzleti felelőse és mentora.  „A Navigator messzebbre mutat egy egyszerű tanácsadó rendszernél, mivel önismeretre és tudatosságra invitálja a jövő generációit azáltal, hogy megfelelő támogatással saját kezükbe adja életútjuk és karrierjük alakításának lehetőségét. Ezt az innovációt ismerte fel a QS zsűrije is” – tette hozzá.

 

 

Ebben az évben különösen erős volt a mezőny. A 17 kategóriában beérkezett 1200 pályázatból a szervezők első körben 800 projektre szűkítették a listát, melyek közül a legjobb 30%-ot tömörítő döntőbe került a Corvinus projektje A QS Reimagine Education Awards & Conference-t már a tizedik alkalommal rendezik meg, idén december 11-13. között Abu Dhabiban, a Khalifa Egyetemen tartják. A regionális és kategóriagyőztesek mellett az eseményen a Global Education Award, valamint Global EdTech Award díjakat is átadják, melyeket a legkiemelkedőbb projektek tulajdonosainak ítélnek oda. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30