Egyesült a WTS Klient és a Finacont

forrás: Prím Online, 2024. január 3. 13:31

2024. január 1-jével lezárult a magyar számviteli és adótanácsadói piac két meghatározó szereplőjének – a 25. születésnapját nemrég ünneplő WTS Klient és a Finacont – egyesülése. A közel 300 szakértővel és 4,5 milliárd forintos összesített árbevétellel rendelkező új cég WTS Klient Gazdasági Tanácsadó Kft. néven működik tovább.

A magyar magánszemélyek által 1998-ban alapított könyvelőiroda, a Klient 2004-ben hozta létre adótanácsadói üzletágát, és 2013-ban csatlakozott a világ egyik vezető adó- és pénzügyi tanácsadó hálózatához, a WTS Globalhoz. A cég az elmúlt 10 év alatt egy 130 főt foglalkoztató, 2023-ban több mint 2,3 milliárd forint éves árbevételű társasággá nőtte ki magát. A németországi központú WTS globális szinten tavaly 226 millió eurós árbevételt ért el, ami 12%-os növekedésnek felel meg az előző évhez képest.

 

A 2002-ben szintén magyar magánszemélyek által alapított Finacont dinamikus fejlődése egy hasonló méretű cég létrejöttét eredményezte. A vállalat 2023-as várható árbevétele eléri a 2 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig meghaladja a 135 főt.

 

 

Pintér György, a WTS Klient senior partnere, a Finacont korábbi ügyvezető partnere (bal oldalon) és Lambert Zoltán, a WTS Klient ügyvezető partnere (jobb oldalon) – Fotókredit: WTS Klient/Berecz Valter

 

Lambert Zoltán, a WTS Klient Gazdasági Tanácsadó Kft. ügyvezető partnere szerint a két cég egyesülésének szinergiája nem csak a szolgáltatások hasonlóságában, hanem azok komplementaritásában is rejlik. „A WTS Klient adótanácsadási és business automation üzletágai, illetve a Finacont pénzügyi outsourcing és HR szolgáltatásai által a közös cég a gazdasági tanácsadási piac teljes termékpalettáját lefedi. A WTS Klient értékei között első helyen áll a megbízhatóság, a szakértelem, a hosszú távú, biztos alapokon nyugvó hazai és nemzetközi partneri, illetve beszállítói kapcsolatok fenntartása, valamint a jövőbe mutató automatizálási folyamatok kiemelt kezelése” – tette hozzá Lambert Zoltán.

 

Pintér György, a Finacont leköszönő ügyvezető partnere és a duplájára növekedő WTS Klient új senior partnere szerint a WTS Klient több éves tapasztalattal rendelkező szakértői a jövő könyvelési és tanácsadási piacán is helyt állnak. „A cég méretéből adódóan is folyamatosan biztosított a szolgáltatások biztonsága, emellett az ügyfelek egy kézből vehetnek igénybe kulcsfontosságú és az üzleti folyamatokat támogató szolgáltatásokat” – mondta el Pintér György.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tech Trends 2024: Hogyan lehet technológiai lemaradásból modernizációs versenyelőny?

Tech Trends sorozatunk évről-évre követi a technológia gyorsuló átalakulását és prognózist ad az elkövetkező 18-24 hónap meghatározó trendjeire. A tavalyi Tech Trends 2023 tanulmányunk vonatkozó fejezete a még működő mainframe-ek jövőbeli lehetőségeinek bemutatására irányult, és hangsúlyozta az új technológiákkal való integrációban rejlő potenciált.

2024. március 3. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30