Nyílt Nap az ELTE Informatika Karán

forrás: Prím Online, 2024. január 22. 10:04

Január 26-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások, illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napot tart.

A rendezvényen az érdeklődők hasznos információkhoz juthatnak az induló képzésekről, a felvételi követelményekről, a kollégiumi és ösztöndíj-, valamint a nemzetközi lehetőségekről.

 

Ízelítőt kaphatnak a karon folyó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekről és az azokba való hallgatói bekapcsolódás módjairól, vezetett túra keretében még a kampuszt is bejárhatják.  

 

 

Mesterséges intelligencia, adattudomány, algoritmusok, információs rendszerek, programozási nyelvek, szoftvertechnológia, médiainformatika, matematikai modellek, geoinformatika. Napjainkban mindent ezek mozgatnak, de azt kevesen tudják, hogy valójában milyen szoftverek és hogyan működtetik a gépeinket. 

 

A Nyílt Nap standjainál nemcsak azt mondják el, hogy mit tanulhatnak, hanem azt is, hogy mindezt mire tudják használni. Garantáltan meg fognak lepődni, milyen változatos területeken dolgoznak az informatikusok! 

 

Mikor: 2024. január 26.( péntek)  8:00 - 13:00 

Hol: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, Gömb Aula 

 

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött

 

A résztvevők között kisorsolnak egy E-TWOW Booster elektromos roller! 

 

 

A HVG 2024-re vonatkozó felsőoktatási rangsora alapján megőrizte első helyét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara az ország informatikai képzései között a hallgatói kiválóság terén. Az informatikai terület igen népszerű a felvételizők körében, Karunk legsikeresebb képzési területén, a programtervező informatikus alapszakon az első helyes jelentkezések száma évről évre dinamikusan növekszik. A hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt, ezt legjobban az mutatja, hogy az ELTE IK – ra felvételt nyert hallgatók átlagpontszáma 452 pont. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30