1983-ban mutatkozott be az első strapabíró Casio G-Shock

forrás: Prím Online, 2017. december 2. 13:45

A Casio népszerű ütés- és rezgésálló sportos órája, a G-Shock 2018 áprilisában ünnepli 35. éves fennállását. Ebből az alkalomból a japán gyártó különleges, limitált szériás karórákat dob piacra. 

„A Casio immáron hazánkban is elérhetővé tette a Big Bang Black kollekciót, melynek mind a négy tagja matt fekete szíjjal és tokkal készül” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

 

A G-Shock története 1981-ben kezdődött, amikor egy mérnök eldöntötte, hogy ellenálló és törhetetlen karórát tervez. Az akkoriban kapható időmérők törékenyek és gyengék voltak, ezért a Casio eltökélt volt abban, hogy olyan strapabíró karórát dobjon piacra, melyet viselőik bátran használhatnak nehezebb fizikai igénybevétel esetén is. Több mint 200 prototípus, valamint két éves fejlesztési időszak után a japán gyártó 1983-ban bemutatta az első ütésálló G-Shock órát. Azóta számos modell jelent meg ezzel a márkanévvel, melyek kivétel nélkül a szívós, strapabíró órák megtestesítői. 

 

„A Big Bang Black kollekció tulajdonképpen az első hírnökei a G-Shock 35. éves fennállása előtt tisztelgő ünnepi sorozatnak. A matt fekete szíjjal, lünettával és számlappal ellátott karórák a korai G-Shock karórák hangulatát idézik meg” – hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere. A kollekció darabjai között egy por és sárálló (MUDMASTER GG-1035A), egy háromdimenziós számlappal (GA-735A), egy közepes méretű lünettával (GA-835A), valamint egy nagyobb tokkal és egy precíziós számlappal ellátott változat (GA-135A) található. A karórákon alkalmazott fehér és szürkés analóg mutatók, illetve az inverz digitális kijelző kiváló kontrasztban van a matt fekete szíjakkal és lünettákkal. A különleges kollekció valamennyi tagja fokozottan ütés- és rezgésálló, 200 méterig vízálló és napi ötszöri ébresztő, illetve stopperóra funkcióval rendelkeznek. 

 

A Big Bang Black Collection egyes darabjait további hasznos képességekkel ruházták fel, hogy minél teljesebb társai lehessenek viselőik számára. A GG-1035A karóra 31 időzóna és 48 világváros időkijelzésére alkalmas, a beépített termométer pedig -10 és 60 Celsius fok között mutatja az aktuális hőmérsékletet. A beépített auto LED-világításnak köszönhetően gombnyomás nélkül a kéz mozgatására világítja be a számlapot. A kollekció másik darabja a GA-835A a szabadidős sportok kedvelőinek lehet optimális választás. Fejlett stopperóra funkciójának köszönhetően 120 különféle időeredmény rögzíthető, emellett számlapján egyszerre kétféle zónaidő is megjeleníthető.

 

Valamennyi Big Bang Black G-Shock karóra számlapján megtalálható a 35. éves jubileumra készített logó, melyet a világhírű grafikus művész, Eric Haze tervezett. „A sorozat valamennyi tagja olyan fémdobozokban kerül a vásárlókhoz, amelyeken fekete alapon fehér csillagok szimbolizálják a G-Shock széria elmúlt 35 évét” – jegyezte meg Nagy Sándor. 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tavasztól lesz kapható a kisméretű hordozható Sony projektor

A Sony bejelentette, hogy az MP-CD1 mobil projektor idén tavasztól lesz kapható Európában. A tenyér méretű, könnyen hordozható MP-CD1 akár 120”-os kép kivetítésére képes kb. 3,5 m-es távolságból. Ez a mindössze 280 g tömegű sokoldalú, többfunkciós, szinte tökéletesen zajmentes projektor bármilyen felületet képes azonnal széles vetítővászonná alakítani, így tökéletes eszköz üzleti prezentációk, játékok, szabadtéri rendezvények vagy családi házimozi vetítésére.

2018. március 19. 14:32

A WIWE sikere a Mobile World Congress-en

A Sanatmetal Kft. WIWE diagnosztikai divíziójának standja egyedüli magyar kiállítóként szerepelt a világ legnagyobb mobiltechnológiai csúcstalálkozóján Barcelonában. Jelentős nemzetközi érdeklődés kísérte a magyar innovációt.

2018. március 6. 17:58

Egyedi kollekcióval ünnepli Forma-1-es jelenlétét a Casio Edifice

Március 25-én az Ausztrál nagydíjjal ismét kezdetét veszi a Forma-1. A Kashio Seisakujo által 1946-ban alapított Casio óramárka idén ünnepli 10 éves jelenlétét a száguldó cirkuszban. „Ennek apropójából a cég egyedi kollekciót dob piacra, melynek darabjai tökéletes összhangban vannak a Forma-1 dinamizmusával és csillogásával” – jegyezte meg Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2018. március 1. 12:48

Érkezik a Fitbit Ionic okosórájának új kiadása

A Fitbit bemutatta egészség- és fitneszokosórájának legújabb exkluzív kiadását, a Fitbit Ionic: adidas edition-t, amely hatékonyan segíti az amatőr és profi sportolókat teljesítményük javításában futásspecifikus edzésekkel. 

2018. február 28. 13:27

Bemutatkozott az Airbus drónfutára

Sikeres repülési bemutatót tartott a szingapúri egyetemen az Airbus Helicopters csomagszállító drónja: a Skyways egy postai küldeményt kézbesített. A hamarosan kezdődő tesztidőszak során a szerkezet az egyetemi kampuszon teljesít majd futárszolgálatot. 

2018. február 14. 15:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12
cloudappsportal.com