A P3 szerint a T-Mobile-é a leggyorsabb letöltés a mobilinterneten

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 2. 09:44

A független, német P3 Communications mérnöki iroda legfrissebb tanúsítványa szerint a letöltési sebesség a T-Mobile-nál a legnagyobb a magyar mobilszolgáltatók közül.

A Magyar Telekom szerdai közleménye idézi Király Istvánt, a cég vezérigazgató-helyettesét, aki kifejti: a P3 legújabb, a T-Mobile számára készült mérése meglehetősen nagy mintán, országszerte 68 városra kiterjedően, több szempont alapján vizsgálta a magyar szélessávú mobilhálózatokat.

 A közlemény szerint ennek eredményeként a T-Mobile is rendelkezik a P3 azon tanúsítványával, miszerint a leggyorsabb letöltési sebességet kínálja ügyfeleinek.

 Király István az MTI-nek elmondta: a P3 azonos módszertan alapján a Telenor és a Vodafone hálózatát is megmérte, s eredmények összevetése alapján jutott erre a következtetésre.

 A Magyar Telekom közölte azt is, hogy fenntartják azt a véleményünket, hogy a szolgáltatók közötti, a mobilinternet sebességére vonatkozó hiteles kommunikációt kizárólag egységes, a szolgáltatók által egyeztetett közös módszertan szerinti mérésekre szabad alapozni.

 A Vodafone Magyarország és a Magyar Telekom között még az év elején robbant ki a vita arról, hogy melyiküké a gyorsabb hálózat. Akkor a Vodafone azt állította hirdetéseiben, hogy övé a leggyorsabb internetes hálózat. Ezt a konkurens Magyar Telekom kétségbe vonta, s eljárást kezdeményezett a Gazdasági Versenyhivatalnál. A hivatal még nem döntött az ügyben. A vita kirobbanásakor a Vodafone is elismerte, a P3 független.

 A Vodafone az MTI érdeklődésére szerdán közölte, örülnek annak, hogy a T-Mobile elismerte a P3 illetékességét, s ezáltal a tavaly novemberi kutatás eredményét is, amely szerint akkor a Vodafone hálózata bizonyult a leggyorsabb a le- és feltöltési sebességűnek.

 A mobilszolgáltatók számára az utóbbi években egyre fontosabb lett a mobilinternet, mivel a beszédátvitelben már nincsenek nagy üzleti lehetőségek.

 Az elmúlt hónapokban mindhárom mobilszolgáltató jelentős hálózati fejlesztéseket jelentett be: a Telenor és a kínai szállító, a ZTE Corp. tavaly augusztusban közölte, hogy a kínai cég mobilhálózati berendezéseket szállít, és negyedik generációs LTE hálózatot épít ki a Telenor Magyarországnak.

 A Vodafone Magyarország az idén márciusban közölte, hogy a szintén kínai Huawei szállít berendezéseket hálózatának fejlesztéséhez, aminek eredményeképpen még gyorsabb szélessávú internetet nyújt majd ügyfeleinek.

 A Magyar Telekom és az Ericsson pedig május elején közölte, hogy szupergyors mobilinternet-hálózatot építenek ki. A cégek a fejlesztésre költött konkrét összegeket nem közölték, de azok egyenként is több tízmilliárd forintba kerülnek.

 A fejlesztések összhangban vannak az unió és a kormány elképzeléseivel is, miszerint a magyar piacon 2013-ra 100 százalékos alapszintű szélessávú lefedettség jön létre, majd 2014-ben további 1 millió, ennél jobb minőségű új generációs hozzáférés is lesz.

 Az Új Széchenyi Terv is támogatja az infokommunikációs fejlesztéseket: 2011-2013 között 12 milliárd forint forrást tartalmaz ilyen célokra, amelyek eredményeként 600 ezer lakoshoz, 15 ezer vállalkozáshoz és 2 ezer közintézményhez juthat el a szélessávú internet.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Jön a Barbie Flip Phone, a nyár legszexibb kiegészítője

A Human Mobile Devices, Európa vezető okostelefon-gyártója a Mattellel, a világ egyik legismertebb amerikai játékgyártó cég tulajdonosával karöltve 2024 nyarán elhozza a Barbie Flip Phone-t.

2024. február 27. 14:27

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

2024. február 26. 16:03

Csúcskészülékeket vitt az MWC kiállításra a Xiaomi

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltechnológiai innovátora Barcelonában, egy exkluzív sajtóesemény keretében bejelentette legújabb csúcsmodelljei, a Xiaomi 14 termékcsalád megjelenését. Az esemény mérföldkőnek számít a Xiaomi történetében, hiszen a vállalat soha eddig nem látott felhasználói élményt lesz képes nyújtani világszerte. Az eseményen William Lu, a Xiaomi Corporation partnere és elnöke, valamint a Xiaomi nemzetközi üzleti részlegének elnöke bemutatta a "Human X Car X Home" intelligens ökoszisztémára épülő vállalati stratégiáját. 

2024. február 26. 14:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30