Magyar Termék Nagydíjat nyert az első magyar érintőképernyős GPRS mobiltelefon

forrás Prim Online, 2011. szeptember 2. 12:02

Az első magyar érintőképernyős GPRS mobiltelefont – „Vario Medcare” néven – idén mutatta be a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a Medcare Classic utódaként. Az új készülék rövid idő alatt több szakmai elismerésben is részesült, tegnap pedig az elődmodell 2008-as sikerét megismételve elnyerte a tizenegyedik alkalommal kiírt Magyar Termék Nagydíjat. A Vario Medcare a legfőbb elismerés mellett az Informatikai Nívódíjat is bezsebelte. A díjakat Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója vette át 2011. szeptember 1-én a Parlament Felsőházi Termében.

„Büszkeséggel tölt el, hogy cégünk ötéves pályafutása során már másodjára vehetjük át a Magyar Termék Nagydíjat. Komoly fejlesztőmunkánk eredménye ez a siker, amelyből vállalatunk minden munkatársa kivette a részét” – mondta el Havasi Zoltán a díjátadót követően, majd folytatta: „Munkánk során mindig arra törekszünk, hogy lehetőség szerint az ügyfelek elvárásainak megfelelően alakítsuk ki termékeinket. Éppen ezért a ma divatosnak számító multimédiás alkalmazások sokasága helyett a Vario termékcsalád fejlesztése során a funkcionalitást tartottuk szem előtt. A végeredmény nem egy divatos, hanem sokkal inkább a mindennapokban hasznos, használható készülék lett.”

 

A „Vario Medcare 4in1” Lifeguard készülék 0-24 órás személyfelügyeletre, személyvédelemre, terápiakövetésre valamint hagyományos telefonszolgáltatásra (4in1) egyaránt alkalmas. Ezáltal a GPRS alapú segélyhívó teljes értékű mobiltelefonként is használható, és az ügyfélnek lehetősége nyílik arra, hogy opcionálisan a beszéd funkcióra is előfizethessen. A készüléket jellemzően idős, vagy más okok miatt gondozásra, felügyeletre szoruló személyek használják lakhelytől, kapcsolati státusztól teljesen függetlenül. A szolgáltatás havi díja nagyban függ az előfizetői igényektől, 4.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig is terjedhet. Az alapszolgáltatásban 0-24 órás felügyelet, a diszpécser azonnali intézkedése, valamint a GPS alapú online követhetőség foglaltatik benne.

 

„Magyarországon kívül már elérhető a mobiltelefonunk Szlovákiában és Romániában is, de célunk, hogy további országokban is megtalálhatóak legyenek a MOHAnet termékei” – tette hozzá a vezérigazgató.

Kulcsszavak: MOHAnet GPRS

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztonság legyen egyszerű, intelligens és mindenhol elérhető

A világ egyre inkább a hibrid és távoli munkavégzés irányába mozdult el az elmúlt időszakban, és ez a trend – ami persze az irodai munkahelyekre vonatkozik - várhatóan a jövőben is velünk marad. A felhasználók most már elvárják, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről tudjanak csatlakozni, miközben az IT-csapatok ugyanazokat a komplex és időigényes megoldásokat alkalmazzák. 

2021. június 13. 15:53

A túl optimista felsővezetők veszélyeztethetik a digitális átalakulást

A cégek felsővezetőinek több, mint 80%-a gondolja azt, hogy vállalatuk digitálisan felkészültnek számít, viszont a menedzsereknek már csak 58%-a ért egyet ezzel az állítással az ABBYY, egy vállalati digitális intelligenciára szakosodott cég legújabb kutatása szerint. A kutatás során 1200 informatikai döntéshozót kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és Japánban olyan cégeknél, amelyek több mint 1000 alkalmazottal rendelkeznek. Az is kiderült, hogy a menedzserek viselik leginkább a digitális átalakulás (digitális transzformáció – DX) súlyát és kihívásait, elmondásuk szerint 2,5-szer több felelősség hárul rájuk, mint a C-szintű vezetőkre. Mindez a vállalkozásokon belüli aggasztó ellentétre mutat, ami a jövőben elpazarolt beruházások és elszalasztott lehetőségek sorát idézheti elő.

2021. június 13. 12:41

Magas termelékenység, alacsony költségek

Egyre több iparági szereplő ismeri el, hogy elérkezett az idő a belső logisztikai folyamatok újragondolására. Sokan közülük az automatizált megoldásokhoz fordulnak, egész pontosan autonóm mobil robotokhoz (AMR-ek). Az együttműködő mobil robotok új generációja optimalizálja a munkafolyamatokat, függetlenül attól, hogy milyen feladatot, melyik iparágban kell elvégezni, és így rugalmas intralogisztikát és zökkenőmentes gyártást tesz lehetővé. Annak ellenére, hogy az AMR-eket leginkább az autó- és elektronikai iparban alkalmazzák, többek közt az FMCG szektor kihívásaira is válasszal szolgálnak.

2021. június 13. 10:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29