Új energiatakarékos, háztartási Verbatim LED-izzócsalád

forrás Prim Online, 2012. július 25. 09:43

2012 szeptember elsejétől a hagyományos izzók forgalmazása teljesen megszűnik az Európai Unión belül, ezzel egy időben a Verbatim egy új, háztartásokba szánt, költséghatékony és a korábbi foglalatokkal kompatibilis LED–izzócsaládot mutat be. Az új termékeket arra tervezték, hogy megfeleljenek a megbízható, prémium minőségű és alacsony energiafogyasztású lámpák iránti egyre növekvő igénynek.

A LED-lámpák élettartama akár 25 év is lehet, a megszokott világítási technológiákhoz képest pedig akár 85 százaléknyi energiamegtakarítást is el lehet velük érni. Arra tervezték őket, hogy a hagyományos, a halogén és az energiatakarékos lámpák alacsony költségű helyettesítőjeként szolgáljanak az általános célú világításban.

A Verbatim új, fogyasztóknak szánt termékpalettája 13 különböző izzót foglal magában melyekkel többek között a 25 és 60 wattos teljesítmény között mozgó klasszikus A-típusú izzók, a 15 és 25 wattos teljesítményű B-típusú gyertyaizzók, a 25 wattos cseppizzók és az MR16 GU5.3 illetve PAR16 foglalatba való, 20 wattos szpotlámpák is helyettesíthetőek. Színhőmérsékletük 2700K és 3000K között mozog és minden modell színrenderelési indexe (CRI) legalább 80. A termékek jól felismerhető, zöld csomagolást kapnak. A Verbatim fogyasztóknak szánt LED-termékpalettája elérhető a vállalat webáruházán keresztül, a nagykereskedőknél, illetve az elektronikai kiskereskedőknél.

„A LED-technológia a hagyományos izzók jelenlegi legjobb energiatakarékos alternatívája. Az energiatakarékos izzókhoz képest a LED-izzók kétszeres élettartammal rendelkeznek, azonnal világítani kezdenek felkapcsolásnál és nem tartalmaznak olyan veszélyes anyagokat, mint a higany,” kommentálta a lépést Jeanine Chrobak-Kando, a Verbatim LED EUMEA régiójáért felelős üzletfejlesztési vezetője.

Öt izzótípus a klasszikus A-típusú izzókat helyettesíti, melyek áramfelvétele 220-240 volt. A 4 wattos és 11 wattos lámpák a 25-60 wattos hagyományos izzókat helyettesítik. A 11 wattos modell 810 lumenes fényáramot, a 4 wattos modell pedig 250 lumenes fényáramot biztosít. Minden modell elérhető lesz E27-es csavarós foglalathoz és B22-es bajonttes foglalathoz is, kivéve egy változtatható fényerejú 9 wattos modellt, amely kizárólag E27-es foglalathoz lesz kapható.

A portfóliónak része lesz két gyertyaformájú, E14-es foglalathoz való általános és háttérvilágításhoz való izzó, melyek különösen alkalmasak hálószobai világításra, vagy asztal megvilágítására. Egy átlátszó 3,5 wattos modellel egy hagyományos 15 wattos, míg egy fehér színű 4 wattos modellel a hagyományos 25 wattos gyertyaizzó helyettesíthető. Két LED-cseppizzó is a kínálat része, mindkettő elérhető E14-, és E27-kompatibilis változatban.

A szpotlámpák esetén a vásárlók a két MR 16-os izzó közül választhatnak, amelyek a GU5.3 foglalattal kompatibilisek. A 4 wattos modell világítási szöge 20°, a 6 wattos modellé pedig 25°. Mindkét szpotlámpa alkalmas arra, hogy egyes műalkotásokra terelje a figyelmet, megvilágítsa a nappalit vagy a fürdőszobát.  Ideálisak emellett konyhai, hálószobai vagy folyosói világításra is. A 40 wattos PAR16 GU10-típusú LED egy 20 wattos hagyományos izzó kiváltására alkalmas és 180 lumen fényáramot szolgáltat. A 4 wattos R50-es tíusú E14-es foglalatot használó izzó, ugyanilyen fényárammal teszi teljessé a felhozatalt.

Európában a világítás teszi ki a teljes áramfogyasztás mintegy 20 százalékát. A Verbatim fejlett LED technológiájára való átállás, mely az anyavállalat Mitsubishi Chemical Corporation évtizedes tapasztalatára alapoz, számottevő csökkenést eredményezhet az energiafogyasztásban és csökkenti a szénlábnyomot.

www.verbatimlighting.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ellátási lánc jövője: cobotok, drónok és mesterséges intelligenciás kamerák

A Deloitte Technology Trends 2021 kutatása szerint a közeljövőben az ellátási lánc szereplői között az adatmegosztás kerül előtérbe, az egyes cégek láncai helyett a teljes terméklánc válik láthatóvá. Újabb technológiák elterjedése várható, a robotok és cobotok (együttműködő robotok) megjelenésével csökkennek a költségek, és javul a folyamat biztonsága és megbízhatósága. A drónok végzik majd a kiszállítások gyorsabb végrehajtását és a beérkező áruk átvizsgálását. A mesterséges intelligenciával megtámogatott kamerák csökkentik a kockázatokat.

2021. január 28. 10:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás