Valódi pénztárcává alakítja az iPhone-t a Cellum

forrás Prim Online, 2012. október 5. 15:19

A magyar Cellum-csoport a londoni Apps World konferencián bejelentette, hogy banki szintű biztonságot garantáló mobilfizetési fejlesztését képes a legújabb iPhone operációs rendszerbe integrálni.

A magyar Cellum-csoport a londoni Apps World konferencián bejelentette, hogy banki szintű biztonságot garantáló mobilfizetési fejlesztését képes a legújabb iPhone operációs rendszerbe integrálni. Az iPhone készülékekben elérhető PassBook alkalmazás eddig csak kupon- és hűségkártyák, belépőjegyek digitális tárolását és használatát tette lehetővé. A biztonságos magyar technológia segítségével azonban bank- és hitelkártyák integrációjára is lehetőség nyílik, ami új perspektívákat nyit a mobilfizetésben világszerte.

Az Apple az iOS6 megjelenésével együtt bocsájtotta útjára a PassBook alkalmazást is, amely egy általános kupon-, e-ticket- vagy hűségkártya-tárként definiálható. A felhasználók a PassBook segítségével telefonjukon keresztül is képesek használni az eddig plasztikkártyán vagy papíralapon működő vásárlási kártyájukat vagy akár reptéri beszállókártyájukat. Az alkalmazás nyílt platformú, nem rendelkezik magas szintű biztonsági szabványokkal, éppen ezért az erre rendkívül érzékeny banki fizetési megoldásokra, így bankkártya-adatok tárolására eddig nem volt lehetőség.

A Cellum az AppsWorld konferencián, a világon elsőként jelentette be: fejlesztésével a PassBook-on keresztül bármilyen bankkártya használható mobil fizetésre a világ bármely országában. A demo applikációt Jeff McAllister, a Cellum alelnöke mutatta be nemzetközi szakemberek előtt Londonban. Az innovációs mérföldkőnek számító fejlesztés több százmillió iPhone-használónak ad lehetőséget, hogy biztonságosan integrálja bankkártyáját a PassBook rendszerébe és annak segítségével vásároljon.

A banki szintű biztonságot a MasterCard Mobile által már egy éve használt Cellum-fejlesztés, az ún. „titok megosztás” technológia garantálja. Ennek lényege, hogy a titkosított bankkártya adatoknak csak egy részét tárolja a telefonos applikáció, a másik részét biztonságos szervereken őrzi a rendszer, így az adatok lopás vagy hacker-támadás esetén sincsenek veszélyben.

A fejlesztésben rejlő igazi áttörés, hogy egységesíti a mobilfizetést: A felhasználó a Cellum biztonsági technológiáján keresztül regisztrálja a bankkártyáját (akár többet is) a PassBookban.. Ezek a fizetőeszközök azután a Cellum közreműködésével fejlesztett kereskedői mobilalkalmazásokban használhatók fizetésre, vásárlásra.

„Tudomásunk szerint ez az első mobilfizetési megoldás, ami a PassBook-ba integrálódhat” – mondta Jeff McAllister a londoni előadása után. „Az elektronikus kereskedelem evolúciójának következő állomása az m-commerce, eszköze a letölthető kereskedői alkalmazás. A most demo szinten bemutatott megoldás áttörést jelenthet, hiszen képes banki szintű biztonság mellett egységesíteni a mobil fizetést.” – tette hozzá a Cellum alelnöke. A Cellum az Egyesült Államokban folytat tárgyalásokat bankok és kereskedelmi cégek képviselőivel a fejlesztés hasznosításáról.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09