Egyiptomi befektető érdeklődik a Telecom Italia iránt

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 13. 09:33

Részesedést kíván vásárolni az olasz Telecom Italia távközlési vállalatban Naguib Sawiris egyiptomi milliárdos. A Telecom Italia hétfői közleménye szerint az egyiptomi üzletember a múlt héten tette meg befektetési ajánlatát.

A közlemény nem tesz említést sem a megvásárolni kívánt részvénypakett nagyságságról, sem a befektetni kívánt összegről. Az amerikai Wall Street Journal és az olasz Corriere della Sera lapok értesülése szerint azonban ötmilliárd eurós összegről lehet szó, ami az aktuális (0,72 eurós) részvényárfolyam alapján 30 százalékos részvénypakettnek felel meg. Az olasz törvények szerint ekkora részesedés megvásárlása esetén kötelező felvásárlási ajánlatot kell tenni az összes forgalomban lévő részvényre.

 

Naguib Sawiris szóvivője a lapértesülésekben szereplő összeget "nem korrektnek" nevezte. Az egyiptomi befektető tőkeemeléssel, a meglévő részvényesek tulajdoni hányadának felhígításával jutna részesedéshez. A Telecom Italia részvényesei a spanyol Telefonica, az olasz Generali biztosító társaság, illetve az olasz Mediobanca és Intesa Sanpaolo bankok. Az egyiptomi milliárdos már megvásárolta az olasz Wind mobilszolgáltatót, amit később az orosz Vimpelcom távközlési vállalatnak adott tovább.

Kulcsszavak: +céginfo Telecom Italia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30