Megérkezett a SAS Visual Analytics új verziója

forrás: Prím Online, 2013. február 7. 08:54

Az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS bemutatta SAS® Visual Analytics megoldásának új verzióját, amelynek köszönhetően a vizuális adatfeltáró eszköz mostantól munkacsoportok és közepes méretű vállalatok számára is elérhető. A szoftver új verziója egyesíti az üzleti intelligenciát (BI-t) a világvezető analitikával, és többek között kibővített grafikus megjelenítési lehetőségeket és elemző képességeket kínál.

A SAS memóriaalapú adatfeltáró eszközével a felhasználók bármekkora adatmennyiség esetén megvizsgálhatják az adatokat, percek vagy akár másodpercek alatt végezhetnek analitikus számításokat több milliárd adatsoron, és vizuálisan bemutathatják az eredményeket. Az önkiszolgáló megoldással a vezetők azonnal elérhetik a legfrissebb adatokon alapuló riportokat vagy mobil dashboardokat személyi számítógépen vagy táblagépen, így gyorsabb és jobb döntéseket hozhatnak meg, és az IT részlegek is felszabadulhatnak a folyamatos információigények alól.

A SAS létrehozott egy online környezetet, ahol az érdeklődők kipróbálhatják a SAS Visual Analytics megoldást: az új interaktív SAS Visual Analytics Demo lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy testközelből is megismerjék a szoftvert.

A SAS tavaly márciusban mutatta be SAS Visual Analytics szoftverét kifejezetten a big data kihívásaira válaszul, és az iparági szabványos blade szerver alapú rendszerek és az EMC Greenplum, valamint a Teradata adatbázis-eszközök skálázhatóságának kiaknázására. Az új verzió mostantól a jellemzően részlegméretű szerverként használt hardverplatformokon is elérhető, így a SAS big data megoldásának előnyeit ezentúl szervezeti egységek és munkacsoportok is kihasználhatják, adatmennyiségtől függetlenül.

Hitel-vizualizáció


„A SAS Visual Analytics egy gyors és könnyen kezelhető megoldás, amellyel az elemzőink összefüggéseket fedezhetnek fel üzleti adatainkban" - mondta el Bernd Bütow, a Creditreform ügyvezető igazgatója, hozzátéve: „Ezáltal jobb minőségűvé és pontosabbá válnak az előrejelzéseink. Ráadásul a SAS eszközét olyan egyszerű használni, hogy nincs is szükségünk további képzésre." A Creditreform több mint 24 millió, Kínából és 26 európai országból származó, éjjel-nappal rendelkezésre álló hiteljelentést tesz elérhetővé. A SAS szoftverével a vállalat gyorsan felismerheti a kapcsolatokat a nagy mennyiségű adatokban, és egyszerűen értelmezhető ábrákon mutathatja be az eredményeket.

Nagy teljesítményű analitika

Egy másik memóriaalapú SAS megoldás, a SAS High-Performance Analytics Server szintén új alkalmazási lehetőségeket kínál. Azok az ügyfelek, akiknek korábban külön blade szerver rackre, illetve Teradata vagy EMC Greenplum adatbázis-eszközre volt szükségük a modellező szoftverhez, ezentúl olyan hardverplatformokon futtathatják a megoldást, amelyet más alkalmazásokra is használnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát. 

2019. november 18. 18:54

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás