Az élet már elképzelhetetlen tabletek nélkül

Czipperer Dia, 2013. április 12. 11:22

A KutatóCentrum Tablet Reportjának eredményei szerint, bár sokan még nem rendelkeznek táblagéppel a 18-54 év közötti korosztályból, 13%-uk legalább részben egyetért azzal az állítással, hogy „az élet már elképzelhetetlen tabletek nélkül”.

Ebben az évben már több felmérés is igazolta, hogy egyre többen vesznek táblagépet, és használják munkaeszközként is. Bár a felhasználók száma viszonylag még csekélynek mondható – a 18-54 év közötti korosztály 5%-a rendelkezik ilyen eszközzel -, a válaszadók 38%-a úgy gondolja, az emberek nagy részének lesz táblagépe néhány év múlva.

 

Már a tavalyi évben is jelentős növekedés volt tapasztalható a hazai piacon: az IDC jelentése szerint a harmadik negyedévben 58%-kal növekedtek a táblagépeladások hazánkban, vagyis minden harmadik eladott PC-re jutott egy táblagép. A felmérés adatai alapján a kutatást követő félévben a megkérdezettek 5%-a tervezte, hogy vesz táblagépet. Ha valóban megvásárolták ezeket, akkor jelenleg körülbelül 340 ezer táblagépet használnak hazánkban.

 

Ez a szám, nem a táblagép iránti igényt mutatja: sajnos sokan egyszerűen nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen eszközt. A kutatásban részt vevők 46%-a nyilatkozott így. Az is érdekes, hogy mindössze 5% rendelkezik tablettel, viszont 13% szerint elképzelhetetlen az élet nélküle. Vagyis vennének az emberek, ha lenne rá pénzük.

 

Korábbi felmérés már igazolta, hogy egyre többen az olcsó eszközöket keresik, és nem feltétlenül azért, mert megelégednek vele, hanem erre tudnak áldozni.

 

Nézzük, mi jellemzi ma Magyarországon a táblagéphasználókat (lásd infografika)!

 

  • A tablettel rendelkezők fele 35-44 éves
  • 10 userből 6 férfi
  • 37%-uk diplomás
  • 38% útközben is használja
  • Sokan (közel fele) e-könyveket is olvas rajta
  • Minden ötödik munkára is használja az eszközt

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét nő lett az Év Fiatal Vezetője

Negyvennél is több pályázó közül Paál Laura, a GE Global Operations IT vezetője lett az „Év fiatal vezetője – 2017” pályázat győztese, aki egyúttal a nagyvállalati kategóriát is megnyerte. A szervezők idén is hirdettek kategória-győzteseket a nonprofit, kkv-, közigazgatási és nagyvállalati kategóriákban. 

2018. február 22. 13:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48
cloudappsportal.com