Ismerkedés az etikus hacker szakma alapjaival

forrás: Prím Online, 2013. április 25. 13:54

A 2012-es adatok alapján a hacker-támadások által generált illegális bevételek volumene meghaladta a drogkereskedelemből származó jövedelmek összegét. Nem véletlen, hogy az etikus hacker az egyik legjobban fizetett munkakör napjainkban. A KÜRT Akadémia felmérése szerint az etikus hacker szakemberek keresettsége exponenciálisan növekszik. A Nemzeti Biztonsági Felügyelet által is elfogadott képzésre évente egyszer van esélye bejutni a szakma iránt érdeklődőknek.

Egy képzés hatékonysága legjobban a befektetés megtérülési idejével mérhető. Egy felsőoktatási intézmény esetében ezt viszonylag könnyű kiszámolni, a szektoronként eltérő diplomás kezdőbérek és a félévente fizetendő tandíj viszonyából. Hazánkban a legmagasabb jövedelemmel a mérnöki és IT végzettségű szakemberek rendelkeznek, a pályakezdők között is. A legismertebb iskolákban megszerzett gépészmérnöki diploma átlagosan 32,5 hónap alatt, míg egy IT szakember befektetett költsége 16 hónap alatt térül meg, kezdőként elhelyezkedve. Kevésbé prémium intézmények esetén, illetve vidéki egyetemeken vagy főiskolákon ezek a megtérülési idők növekedhetnek, függően attól, hogy a pályakezdő milyen régióban kap álláslehetőséget.

 


A felsőoktatási képzések mellett rövidebb időtartam alatt is elsajátítható olyan tudás és képesítés, amelynek az eredménye azonnal látható. A KÜRT Akadémia etikus hacker képzése például két féléves, 240 órányi, mély elméleti és gyakorlati tudást ad a hallgatóinak. A hallgatói felmérés tanúsága szerint a végzettek 90%-a jobban keres a tanúsítás megszerzését követően, mint azelőtt és több mint a felük előrelépett a munkahelyén vagy magasabban kvalifikált munkahelyre váltott a képzés végén. Az adatok tanúsága szerint az etikus hacker szakmát kitanulni a következő évek egyik legjobb befektetésének ígérkezik. Ezt alátámasztja az is, több számos biztonsággal foglalkozó kutatás és forrás állítja, a hacker támadások által generált illegális bevételek volumene meghaladta a drogkereskedelemből származó jövedelmek összegét. Pár hónap alatt kifizetődik a befektetett pénz és energia, ráadásul egyértelmű és dinamikus keresletnövekedés figyelhető meg magasan kvalifikált etikus hackerek iránt. A KÜRT-ben évente körülbelül 20 hallgatót képeznek, akik a KÜRT Certified Ethical Hacker oklevelét megszerezve csatlakozhatnak a nemzetközi etikus hacker elitjéhez.


Az etikus hackelés iránt érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a szakma alapjaival a White Hatters’ Society eseményein, április 30-án és május 21-én, ahol a szervezők szakmai ínyencségek egész sorával készülnek. Gyakorló etikus hackerek mesélnek tapasztalataikról és osztanak meg szakmai eredményeket az érdeklődőkkel.


Az eseményekre itt lehet regisztrálni:http://www.meetup.com/WhiteHattersSociety/
Időpontok: 2013. április 30. és május 21., 19:00 óra
Helyszín: Bazaar Klub, Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22-24.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05