Román honlapot indított a Sziget fesztivál

MTI Sajtóadatbank, 2013. június 15. 09:18

Fotókiállítással, régizenei és blues koncerttel, valamint a romániai Sziget honlap elindításának beharangozójával készült idén a Kulturális Intézetek Éjszakájára az ötletgazda intézmény, a bukaresti magyar intézet - számolt be Kósa András igazgató az idei rendezvényt megnyitó pénteki sajtótájékoztatón.

Az Európa-szerte hagyománnyá vált Kulturális Intézetek Éjszakája Bukarestből indult, ahol a magyar intézet kezdeményezésére először 2007-ben rendezték meg. A seregszemlét immár az európai kulturális külképviseleteket összefogó EUNIC égisze alatt szervezik. Az esemény a kulturális kapcsolatépítésre, "szomszédolásra" is kiváló alkalmat ad.
 

"Idén az olaszokat meg a lengyeleket látjuk vendégül. Az olaszokkal lesz egy blues koncert, egy olasz és egy magyar zenész duója Parafusion néven, a lengyelek pedig elhozzák a bulizós, táncolós zenét játszó Prusinowski Triót és egy kiállítást a lengyel-román barátság évének logópályázatára beérkezett alkotásokból" - ecsetelte az idei programot Kósa András. Hozzátette, hogy régizenei koncert, plakátkiállítás és filmvetítés egészíti ki a hajnalba nyúló programot.
 

A Balassi Intézet Bukaresti Magyar Intézetében jelentette be pénteken Berta András, a budapesti Sziget fesztivál nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója, hogy Európa legnagyobb ifjúsági fesztiválja romániai látogatókat is vár és ezért román honlapot indítottak, amely a szigetfestival.ro címen érhető el. A romániai kampány elindítása alkalmából megnyitották Konkoly-Thege György fotókiállítását, amely a művész Sziget fesztiválon készült legjobb alkotásait mutatja be.
 

Miután a fesztiválhelyszín sikeresen megúszta a rekordméretű árvizet, a Szigeten idén is csaknem 60 helyszínen folyamatosan zajlanak a rendezvények augusztus 5. és 12. között, ahol a nemzetközi pop-rock és elektronikus zene legismertebb előadói szórakoztatják a több százezres közönséget - hangzott el a romániai kampánynyitón.
 

A bukaresti sajtótájékoztatóba az idén Kolozsvárra költöző Félsziget fesztivál szervezői interneten kapcsolódtak be. Camelia Sisko sajtóreferens beszámolt arról: pénteken és szombaton egy elektronikus zenei bulival próbálják ki az új helyszínt, ahol július 18. és 21. között több mint 90 előadó, együttes lép fel, köztük a Kaiser Chiefs, Paul Kalkbrenner és a Ska-P.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai partnerség a képalkotó technológiákban

Bemutatta a Xiaomi a Leicával közösen tervezett új, Xiaomi 12S sorozatot, amely a két társaság stratégiai partnerségének első mérföldköve. A Xiaomi 12S ötvözi a Leica optikával, képfeldolgozással, képminőséggel kapcsolatos mélyreható ismereteit a Xiaomi okostelefonos fényképezés terén szerzett gazdag tapasztalataival. Az új széria típusai Leica Summicron lencsékkel rendelkeznek, és támogatják a Leica képalkotó profiljait, amelyek egyszerre segítik a felhasználókat abban, hogy minél inkább kifejezzék kreativitásukat, miközben a legmodernebb algoritmusok segítenek megőrizni a Leica évszázados képesztétikáját.

2022. július 4. 20:03

Ultragyors e-töltő hálózatba ruház be a Siemens és a Volkswagen

A hálózatot építő és működtető Electrify America beruházó partnereivel együtt azt tervezi, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában 1800 helyszínen 10 ezer gyorstöltő állomást telepít 2026-ra. A vállalat nemcsak töltő-infrastruktúrájának földrajzi lefedettségét fogja ezzel megduplázni, hanem a szolgáltatás kényelmét és színvonalát is jelentősen továbbfejleszti.

2022. július 4. 18:24

Győrben nyitott új logisztikai központot a Raben

Megnyitotta legújabb regionális átrakóközpontját Győrben a Raben Trans European Hungary Kft. A mintegy 3000 négyzetméteres létesítmény jelenleg elsősorban a vállalat gyűjtőszállítmányozási tevékenységét támogatja, emellett hagyományos, illetve egyedi raktárlogisztikai szolgáltatások végzésére is alkalmas.

2022. július 4. 17:06

Tovább emelkedett az IT bérezés

Továbbra is tarolnak a fizetések az informatikai szektorban hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. A COVID-19 hatása az IT munkaerőpiacot is elérte, munkaerőhiány és bérnövekedések figyelhetők meg világszerte. A Bluebird piaci körképe.

2022. július 4. 15:42

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24