Román honlapot indított a Sziget fesztivál

MTI Sajtóadatbank, 2013. június 15. 09:18

Fotókiállítással, régizenei és blues koncerttel, valamint a romániai Sziget honlap elindításának beharangozójával készült idén a Kulturális Intézetek Éjszakájára az ötletgazda intézmény, a bukaresti magyar intézet - számolt be Kósa András igazgató az idei rendezvényt megnyitó pénteki sajtótájékoztatón.

Az Európa-szerte hagyománnyá vált Kulturális Intézetek Éjszakája Bukarestből indult, ahol a magyar intézet kezdeményezésére először 2007-ben rendezték meg. A seregszemlét immár az európai kulturális külképviseleteket összefogó EUNIC égisze alatt szervezik. Az esemény a kulturális kapcsolatépítésre, "szomszédolásra" is kiváló alkalmat ad.
 

"Idén az olaszokat meg a lengyeleket látjuk vendégül. Az olaszokkal lesz egy blues koncert, egy olasz és egy magyar zenész duója Parafusion néven, a lengyelek pedig elhozzák a bulizós, táncolós zenét játszó Prusinowski Triót és egy kiállítást a lengyel-román barátság évének logópályázatára beérkezett alkotásokból" - ecsetelte az idei programot Kósa András. Hozzátette, hogy régizenei koncert, plakátkiállítás és filmvetítés egészíti ki a hajnalba nyúló programot.
 

A Balassi Intézet Bukaresti Magyar Intézetében jelentette be pénteken Berta András, a budapesti Sziget fesztivál nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója, hogy Európa legnagyobb ifjúsági fesztiválja romániai látogatókat is vár és ezért román honlapot indítottak, amely a szigetfestival.ro címen érhető el. A romániai kampány elindítása alkalmából megnyitották Konkoly-Thege György fotókiállítását, amely a művész Sziget fesztiválon készült legjobb alkotásait mutatja be.
 

Miután a fesztiválhelyszín sikeresen megúszta a rekordméretű árvizet, a Szigeten idén is csaknem 60 helyszínen folyamatosan zajlanak a rendezvények augusztus 5. és 12. között, ahol a nemzetközi pop-rock és elektronikus zene legismertebb előadói szórakoztatják a több százezres közönséget - hangzott el a romániai kampánynyitón.
 

A bukaresti sajtótájékoztatóba az idén Kolozsvárra költöző Félsziget fesztivál szervezői interneten kapcsolódtak be. Camelia Sisko sajtóreferens beszámolt arról: pénteken és szombaton egy elektronikus zenei bulival próbálják ki az új helyszínt, ahol július 18. és 21. között több mint 90 előadó, együttes lép fel, köztük a Kaiser Chiefs, Paul Kalkbrenner és a Ska-P.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hibaanalízis mesterséges intelligenciával

Evidenciának tűnik, hogy kifizetődőbb elvégezni a megelőző karbantartásokat, mint megvárni, amíg beüt a baj és le kell állítani az egész gyártósort. De honnan tudjuk, hogy pontosan hol és milyen karbantartásra van szükség? A választ a mesterséges intelligencia adhatja meg. A karbantartási és szerviztevékenységek valódi igényeknek megfelelő ütemezését célzó Siemens Predictive Service Analyzer megoldással akár 30 százalékkal is növelhető egy gyártóüzem rendelkezésre állása.

2022. május 22. 16:18

5,4 billió dollárt is elérhetik idén a globális e-kereskedelemből származó bevételek

Amíg a nemzetközi kereskedelem 19 százaléka zajlik jelenleg elektronikus csatornákon, addig ez az arány hazánkban csak 10% körül van, így a piaci szereplők számára jelentős potenciál van a fejlődésre. - hangsúlyozta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország vezérigazgatója a hazai webshopok számára könnyedén elérhető határon túli piacok nyújtotta lehetőségekről tartott nyitó előadásában az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Future Trade konferencián. 

2022. május 22. 14:59

Négyszer annyian rendelnek házhoz a kedvenceknek

Ha online bevásárlásról van szó, már nemcsak magunkról, hanem a kisállatainkról is minél gyorsabban szeretnénk gondoskodni. Az állateledel-rendelések egyre népszerűbbek a foodpandán: a platformon keresztül egyre több üzleti partnertől lehet rendelni a kedvenceknek, a cég saját élelmiszerüzleteiben, a panda marketekben pedig megnégyszereződött az elmúlt évben az állatoknak vásárlók száma. 

2022. május 22. 13:31

Ezentúl a KKV-k is beléphetnek a podcast hirdetési piacra

A DisplayNOW hirdetési webshop egy éve jelent meg a hazai piacon, hogy a KKV-k számára kínáljon hazai hír- és tematikus weboldalakon egyszerűen megvásárolható márkamegjelenést, mely számukra korábban nehezen volt elérhető. A trendekre reagálva a DisplayNOW segítségével a tudatos KKV-k mostantól a podcast hallgatók egyre növekvő táborát is elérhetik, könnyen, akár médiavásárlási tapasztalat nélkül.

2022. május 22. 11:52

Év Gyára díjat nyert a Bridgestone Tatabánya

Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában. A vállalat az elmúlt években számos elismeréssel gazdagodott, például elnyerte az Év beszállítója címet, a Családbarát Munkahely elismerést, Topolcsik Melinda, ügyvezető igazgató pedig a nagyvállalati szektorban harmadik helyezést ért el „Az év cégvezetője” versenyen.

2022. május 22. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24